Armata rusă recunoaşte că a înregistrat 1.351 de morţi de la începutul războiului din Ucraina

G.B
Internaţional / 25 martie 2022

Armata rusă recunoaşte că a înregistrat 1.351 de morţi de la începutul războiului din Ucraina

Rusia a recunoscut astăzi că a înregistrat 1.351 de morţi în armata sa de la începutul ofensivei militare în Ucraina în urmă cu o lună, acuzând ţările occidentale că fac o "greşeală" atunci când livrează arme Kievului, relatează AFP, citată de Agerpres.

"În timpul operaţiunii militare speciale, 1.351 de militari au fost ucişi şi 3.825 răniţi", a declarat adjunctul şefului statului major rus Serghei Rudskoi în cadrul unui briefing de presă.

Precedentul bilanţ oficial al Moscovei, care datează din 2 martie, era de 498 de soldaţi ruşi ucişi în Ucraina. Kievul, la rândul său, vorbeşte despre pierderi mult mai grele ale armatei ruse.

Rudskoi a calificat de asemenea drept "mare greşeală" livrarea de arme Kievului de către ţările occidentale. "Asta prelungeşte conflictul, creşte numărul de victime şi nu va avea nicio influenţă asupra rezultatului operaţiunii", a declarat el.

El a adăugat că Rusia "va răspunde în consecinţă" dacă NATO va institui o zonă de excludere aeriană deasupra Ucrainei, ceea ce Kievul solicită fără succes de mai multe săptămâni.

În acelaşi timp, Rusia a primit 419.736 de refugiaţi din Ucraina de la începutul operaţiunii sale, potrivit lui Mihail Mizinţev, director al Centrului naţional rus pentru coordonarea apărării, în cadrul aceluiaşi briefing.

"Armata rusă va continua să desfăşoare această operaţiune militară specială până când toate obiectivele vor fi atinse", a afirmat la rândul său purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, Igor Konaşenkov.

Mai devreme guvernatorul Sevastopolului, Mihail Razvojaev, a anunţat moartea comandantului de brigadă al Flotei ruse a Mării Negre, Alexei Şarov, care a fost ucis în timpul luptelor din Mariupol, un port strategic la Marea Azov, potrivit EFE. Guvernatorul afirmase anterior că în acelaşi oraş a murit şi comandantul adjunct al Flotei Mării Negre, căpitanul de rang I Andrei Palii.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Da bolsevici au uitat citeva zerouri la numaru mortilor la fel si la cei raniti la ambele vina o au doar conducerea bolsevica.Referitor la nr., persoanelor care au fost duse cu forta de bolsevici in rusia va veni timpul cind isi vor plinge de mila singuri aceste gunoaie bolsevice care mint mai mult decit respira . Daca este as de ce nu lasa presa sa spuna adevarul in rusia de ce duc oameni cu forta acei oameni nu ii va iubi si vor provoca dezastre ori de cite ori vor avea ocazia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb