Aro-Palace - profit de 35 milioane lei anul trecut, faţă de o pierdere în 2022

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 28 februarie

Sursa foto: hotel-coroana-brasov.hotelmix.ro

Sursa foto: hotel-coroana-brasov.hotelmix.ro

English Version

Aro-Palace Braşov (ARO), societate cu profil turistic controlată de Transilvania Investments (TRANSI), a raportat pentru anul trecut venituri totale de 80,5 milioane lei, cu 125% peste cele din anul anterior, în vreme ce profitul net s-a ridicat la 35,2 milioane lei, faţă de o pierdere de 0,7 milioane leu în 2022, conform raportului companiei publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

După primele nouă luni ale anului 2023 societatea raportase un profit net de 34,7 milioane lei în condiţiile în care, în iulie, vânduse hotelul Coroana-Postăvaru.

Hotelul a fost achiziţionat de către Elevate Properties SRL, în urma unei licitaţii publice, pentru preţul de aproape 9,4 milioane de euro, conform unui comunicat al societăţii turistice.

"Finalizarea procesului de vânzare a hotelului Coroana ne permite să ne concentrăm resursele pe activele principale ale Aro-Palace, cu focus, în următorii doi ani, pe redeschiderea hotelului Capitol, complet refăcut, sub un nou brand", a afirmat atunci Radu Roşca, preşedintele executiv al Transilvania Investments.

Pentru anul trecut, veniturile din exploatare ale Aro-Palace Braşov s-au ridicat la 78,9 milioane lei, din care cifra de afaceri a fost de 30,9 milioane lei, cu 19% peste cea din anul anterior.

Cheltuielile din exploatare au fost de 37,9 milioane lei, în creştere cu 6% faţă de cele din anul 2022. Rezultatul din exploatare s-a ridicat la 41 milioane lei, iar cel financiar la 1,5 milioane lei, cu mult peste cel de 0,26 milioane lei din anul 2022.

În decembrie anul trecut, SIF Muntenia şi-a vândut deţinerea de circa 10% din societatea turstică companiei Winners First SRL, după cum se poate deduce din raportările de la BVB.

Conform Economica, Winners First este deţinută de Winners Holding Investments al cărei acţionar majoritar este Castorius Limited din Cipru. Castorius Limited este vehicului de investiţii prin care preşedintele Băncii Transilvania, Horia Ciorcilă, îşi manageriază afacerile.

La jumătatea acestei luni, Aro-Palace a anunţat semnarea unei scrisori de intenţie pentru a intra într-un acord de franciză cu Hyatt Hotel Corporation, în urma căruia hotelul Aro-Palace Braşov va intra în familia internaţională de hoteluri a mărcii Hyatt.

Transilvania Investments deţine 86% din societatea cu profil turistic, a cărei evaluare bursieră se ridică la circa 160 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ciorcila la fel a pus mana pe hotelul Sport din Cluj de la Sif 2 prin aceeasi firma Winners.

    Sif 2 a cumparat la vreo 20 milioane lei si avandut dupa 4 ani lui Ciorcila administrator in acel moment in Sif 2 cu vreo 16 milioane lei. 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb