AROBS anunţă publicarea prospectului de majorare de capital prin care doreşte să atragă aproximativ 32,5 milioane de euro

R.S.
Piaţa de Capital / 31 mai 2024

Voicu Oprean, AROBS

Voicu Oprean, AROBS

AROBS Transilvania Software anunţă publicarea prospectului privind majorarea capitalului social prin care grupul va oferi un număr maxim de 174.258.721 acţiuni noi către investitori, operaţiune care demarează în data de 3 iunie 2024, conform unui comunicat transmis redacţiei.

"La AROBS, ne propunem să construim un viitor în care tehnologia să fie motorul progresului şi al inovării. Această majorare de capital reprezintă un pas esenţial în strategia noastră de creştere, care vizează atât continuarea extinderii geografice, cât şi consolidarea portofoliului de produse şi servicii. Prin intermediul capitalului atras în cadrul acestei operaţiuni, vom putea accelera procesul de achiziţie a unor companii cu sinergii puternice, care să ne completeze viziunea şi să ne sprijine în misiunea de a transforma prin intermediul tehnologiei activitatea companiilor locale şi globale din diverse industrii. Suntem entuziasmaţi de perspectivele pe care le deschide această majorare de capital şi avem ca obiectiv intrarea în acţionariatul grupului a instituţiilor financiare internaţionale, precum şi a fondurilor de pensii şi administratorilor de fonduri locale. Aceştia vin cu o expertiză valoroasă şi o perspectivă pe termen lung, esenţiale pentru o companie de tehnologie în plină expansiune, atribute care se adaugă resurselor financiare considerabile atrase în companie. Considerăm că prezenţa lor în acţionariatul AROBS va contribui semnificativ la atingerea obiectivelor noastre ambiţioase şi la crearea unei fundaţii solide pentru viitor", a declarat Voicu Oprean, fondator şi CEO al AROBS.

Majorarea capitalului social va avea loc în două etape. În prima etapă, care se va desfăşura în perioada 3 iunie 2024 până la 4 iulie 2024, va avea loc exercitarea drepturilor de preferinţă de către deţinătorii acestora. Drepturile de preferinţă nu vor fi tranzacţionate la Bursa de Valori Bucureşti. Prin urmare, investitorii pot alege să subscrie pe baza drepturilor de preferinţă sau să nu efectueze nicio operaţiune. Pentru a subscrie 1 acţiune nouă AROBS, investitorii au nevoie de 5 drepturi de preferinţă, potrivit comunicatului.

Investitorii care deţin drepturi de preferinţă şi care vor participa în prima etapă a majorării capitalului social vor subscrie exclusiv la preţul de 0,93 lei per acţiune. Însă, acest lucru nu înseamnă că preţul final de subscriere pentru aceşti investitori va fi 0,93 lei. Preţul final va fi stabilit după încheierea celei de-a doua etape a majorării capitalului social, plasamentul privat, care va fi adresat investitorilor instituţionali locali şi internaţionali. Plasamentul privat va demara în data de 8 iulie 2024 şi este de aşteptat să fie finalizat la data sau în jurul datei de 10 iulie 2024. După închiderea plasamentului privat, compania va informa piaţa despre preţul final la care acţiunile vor fi oferite investitorilor.

Prin urmare, preţul final va fi determinat în cadrul procesului clasic de book-building care va fi desfăşurat în plasamentul privat, însă investitorii din prima etapă vor plăti fie acelaşi preţ, fie un preţ mai mic decât investitorii din a doua etapă. Pentru investitorii din prima etapă, în cazul în care preţul final de subscriere va fi mai mic decât 0,93 lei, diferenţa le va fi returnată direct în conturile lor de tranzacţionare.

Suma maximă pe care AROBS o poate atrage în cadrul operaţiunii de majorare a capitalului social este de aproximativ 32,5 milioane de euro. Capitalul atras va sprijini continuarea strategiei de creştere a AROBS, atât prin achiziţii de noi companii, cât şi organic. Astfel, sumele atrase în cadrul majorării de capital, împreună cu alte potenţiale surse de finanţare, vor fi utilizate în vederea dezvoltării şi consolidării grupului.

AROBS are în vedere utilizarea fondurilor atrase pentru achiziţii de companii care demonstrează sinergii şi sunt uşor de integrat în cultura AROBS, cu un portofoliu de clienţi şi EBITDA solid, precum şi pentru extinderea în Europa, America de Nord şi Asia, se menţionează în comunicat.

În prezent, AROBS analizează mai multe potenţiale ţinte de achiziţie, cu o cifră de afaceri agregată de circa 18,4 milioane de euro şi o marjă EBITDA aproximată pentru anul 2023 în linie cu cea de la nivelul Grupului. Ţintele vizate îşi desfăşoară activitatea în domeniul serviciilor software, precum şi al produselor software de management de flotă şi business solutions, ariile geografice vizate fiind România, Germania, Austria, Elveţia, Turcia, Marea Britanie şi Serbia.

De asemenea, AROBS are în vedere utilizarea unei părţi reduse din fondurile atrase pentru capital de lucru în vederea susţinerii creşterii organice şi a generării de noi produse/soluţii de tip greenfield.

În ceea ce priveşte activitatea Grupului în 2024, AROBS se va concentra pe procesul de integrare a entităţilor din grup, un proces care în unele cazuri va include şi absorbţia entităţilor achiziţionate pentru a simplifica structura Grupului, pentru a uşura operaţiunile între companii, reducerea costurilor şi a funcţiunilor redundante, şi pentru maximizarea sinergiilor.

Opinia Cititorului ( 13 )

  1. Nu sunt interesată,mulțumesc.

    1. Totusi nu vinzi Danusia? Ce preferi, sa vina la actionari sa ceara bani, sa se duca la banci sa imprumute sau sa scoate obligatiuni pentru institutionali?

      Eu la TLV am fost deranjat ca nu au venit sa ne ceara noua, investitorilor, bani si s-au dus la institutionali si s-au imprumutat cu 8-10% in Euro. 

      Nici nu cred ca e pentru tine sau orice alt investitor ca noi. Eu zic ca fondurile o sa se bage sau ar trebui sa se bage. e un sector pe care nu au expunere la noi.

      Se va suprasubscrie,! Va fi o nebunie!

      O nebunie de țeapă.

      Totusi, nu intelegi de ce s-au dus la institutionali la dobanda aia magnifica?

      Pentru ca lumanarea aprinsa era asezata pe butoiul cu pulbere ... 

      Ma gandeam ca au cautat sa emita acele obligatiuni ca sa obtina un rating mai bun. Eu m-as multumi cu o majorare de capital, nu vreau obligatiuni sunt 100% pe actiuni.

    Pai dacă în momentul de față se tranzactioneaza cu 0.895 - 0.9,

    Ce avantaj oferă subscrierea la 0.93 lei?

    Mi se pare ca vrea sa vândă la un preț mai mare decât prețul actual al pieței  

    1. N-ai înțeles! Subscrierea e 0.93 ,dar în etapa 2 se stabilește prețul final care poate fi 0.8 ! deci la cotația de 0.89 ,dacă se menține ai avea un câștig de peste 10%

      Pe mine oricum nu mă interesează de mult Arobs! 

      in etapa a doua, pretul trebuie sa fie mai mare ca in etapa 1, e obligatoriu

      In etapa a doua pretul va fi mai mare decat in prima,e corect ce zici.Dar in etapa 1 pretul nu e 0,93 ci se subscrie la 0,93 urmand sa se restituie suma peste pretul final de subscriere al etapei 1 rezultat dupa incheierea etapei 2.

      Mecanism alambicat,vad ca ASF zice ca e si legal.Cred ca o sa-i'ajute' sa piarda din actionarii de retail si in orice caz nu o sa atraga altii.nu are niciun sens rational sa subscrii cat timp pretul dupa incheierea subcrierii e clar ca va scadea.Suma stransa la subscriere e destinata ca in cel mai bun caz sa aduca rezultatele bugetate.care bugetare e extrem de modesta pentru subscrierea de la plasament plus cea de acum avand in vedere ca inainte de plasament avea rezultate mai bune !Deci practic in compania asta se ingroapa bani in ultimii ani. 

      Ești culmea! Te repezi să-ți dai cu părerea fără să citești comunicatul! O spune explicit: în etapa 1 se subscrie la 0.93 iar în etapa 2 la un preț care poate fi și mai mic, iar în acest caz celor de la etapa1 li se returnează diferența!

    Pe vremea cand unicornea si fabula cu liderul mondial in IT,nea Voicu zicea ca dupa trecerea pe principala vrea sa ridice 55 milioane de Euro.Cum l-au lasat puterile din cauza unicornelii,nu mai duce sa ridice decat 32.Bine,greu de presupus ca sunt naivi sa-i dea si atat ca sa nu faca nimic pentru ei,dupa reteta patentata la listare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9763
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7792
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2704
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8884
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.7614

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb