Arobs - cifră de afaceri consolidată de 105 milioane lei, în primul trimestru

R.S.
Piaţa de Capital / 14 mai

Voicu Oprean, fondator şi CEO al Arobs

Voicu Oprean, fondator şi CEO al Arobs

AROBS Transilvania Software raportează o cifră de afaceri de 105 milioane de lei la nivel consolidat în primele trei luni din 2024, în uşoară scădere, cu 5%, faţă de primul trimestru din 2023, EBITDA normalizată de 20,6 milioane de lei şi un profit net normalizat de 11,7 milioane de lei, conform unui comunicat transmis redacţiei.

"Primul trimestru al anului a continuat să fie dificil pentru industria globală de IT, reflectând tendinţa companiilor de a se axa pe optimizări operaţionale şi limitări de bugete pentru proiectele de dezvoltare software şi amânarea lansărilor de noi proiecte. Totuşi, într-un context volatil, incert, complex şi ambiguu al vremurilor - VUCA, suntem motivaţi să rămânem perseverenţi şi să ne concentrăm pe oportunităţi de creştere şi de dezvoltare a liniilor noastre de business. În ciuda provocărilor, am menţinut un nivel constant al veniturilor din segmentul de servicii software, iar veniturile din produsele software au fost în creştere. Zona de scădere a venit din întârzierea lansării unor proiecte din zona de sisteme integrate. Suntem încrezători ca putem atinge obiectivele pe care ni le dorim şi pe care ni le-am asumat prin bugetul de venituri şi cheltuieli, precum şi cele pe termen mediu şi lung. Credem în continuare că strategia noastră de creştere va da rezultate, fiind bazată pe apropiere şi mai mare de clienţi din SUA şi Europa şi de centrele tehnologice globale, pe concentrarea pe tehnologii embedded, cybersecurity şi R&D, dar şi pe intensificarea integrării companiilor care ni s-au alăturat în ultimii doi ani şi jumătate", a declarat Voicu Oprean, fondator şi CEO al AROBS, potrivit comunicatului.

În ceea ce priveşte cifra de afaceri la nivel consolidat, în primul trimestru din 2024, veniturile din serviciile software s-au menţinut la aproape acelaşi nivel cu cele din primele trei luni din 2023, acestea având o contribuţie de 82% la cifra de afaceri, respectiv 86,4 milioane de lei, iar segmentul de produse software a înregistrat o majorare cu 14%, pe fondul atragerii de noi clienţi, contribuţia acestuia la cifra de afaceri fiind de 17%, 16 milioane de lei. De asemenea, cea de-a treia linie de business, segmentul de sisteme integrate, a avut o contribuţie de 1% la cifra de afaceri, generând venituri de 0,4 milioane de lei în primele trei luni din 2024. Acest segment de business se axează pe implementarea serviciilor hardware şi software pentru sectorul public.

"Primul trimestru din 2024 a continuat să fie marcat de provocări. Cifra de afaceri aferentă segmentelor de servicii software şi produse software a înregistrat, cumulat, o creştere de 1% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent. Cu toate acestea, la nivelul diviziei de sisteme integrate a fost înregistrată o scădere semnificativă comparativ cu primul trimestru din 2023, determinată de sezonalitatea şi tipul de contracte câştigate în urma ofertelor publice la care participăm prin intermediul acestei divizii. Prin urmare, acest lucru a condus la diminuarea cu 5% a cifrei de afaceri la nivel de grup în primele trei luni ale anului, comparativ cu primul trimestru din 2023," a declarat Bogdan Ciungradi, CFO al AROBS, se menţionează în comunicat.

În ceea ce priveşte contribuţia companiilor achiziţionate de către AROBS începând cu anul 2023, în primul trimestru din 2024, la nivelul cifrei de afaceri a segmentului de servicii software, acestea au contribuit cu 7,2 milioane de lei, o creştere semnificativă comparativ cu 1,4 milioane de lei în primul trimestru din 2023. În ceea ce priveşte divizia de produse software, companiile care s-au alăturat grupului din 2023 au contribuit cu 1,5 milioane de lei la cifra de afaceri aferentă acestui segment.

Perspectiva strategică a AROBS este bazată pe extinderea organică în pieţele din Uniunea Europeană şi SUA, printr-o apropiere şi mai mare de clienţi şi de centrele tehnologice globale, pe fructificarea de noi oportunităţi în tehnologiile embedded non-automotive, şi în domeniul securităţii cibernetice. Compania doreşte să îşi consolideze poziţia ca partener de selecţie în R&D pentru parteneri globali în proiecte complexe de Embedded (Automotive, Aerospaţial, Maritim, Medical Devices), Clinical Trials, IoT, Travel, Enterprise Solutions, Fintech şi Intelligent Automation. O altă activitate extrem de importantă pentru AROBS este continuarea procesului de integrare a entităţilor din grup, proces care în unele cazuri va include şi absorbţia entităţilor achiziţionate, pentru a simplifica structura Grupului, pentru a uşura operaţiunile între companii, şi mai ales pentru reducerea costurilor şi a funcţiilor redundante, şi maximizarea sinergiilor, se precizează în comunicat.

În ceea ce priveşte activitatea de M&A, AROBS va continua procesul de achiziţii, prin examinarea extrem de atentă a oportunităţilor prezente, concentrându-se pe sinergii, complementaritate şi rezultate solide ale potenţialelor achiziţii. În acest scop, pe termen mediu şi lung, Grupul are în vedere folosirea de rezerve proprii şi obţinerea de finanţări din surse specifice pieţei de capital.

Având la bază această strategie, conducerea menţine bugetul de venituri şi cheltuieli, unul prudent, aprobat de către acţionari în cadrul AGA anuale de la finalul lunii aprilie 2024, care vizează atingerea unei cifre de afaceri consolidate de 494,9 milioane de lei, EBITDA normalizată de 92,9 milioane de lei şi un profit net normalizat de 48,8 milioane de lei.

AROBS Transilvania Software este listată pe Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti, categoria Premium, începând cu data de 25 septembrie 2023, se arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 31 )

  1. Cand angajatii vorbesc in gura mare ca-s mari probleme la ce rezultate sa te mai astepti!Bine,conducerea trambiteaza ca viitorul e de aur,trimestru de trimestru vedem ca e mai de tinichea.Profitul bugetat era oricum modest( si chiar ridicol comparat cu cel din Prospectul de listare) acum citim ca 'mentinem bugetul' fara convingere in vorbe.

    Am inteles ca Unicorn aia era o figura de stil,o glumita sa mai destinda actionarii revoltati.Dar totusi....nici chiar sa arate ca o firma care rateaza cate 2-3 trepte in caderea pe scari.

    Inca un lucru care lor li se tot pare inteligent tare de parca-l mentioneaza cu mandrie-profitul'normalizat'.C u ce-l bucura pe actionar ca profitul lui de inters=Net scade permanent ca procent din profitul 'normalizat'? 

    1. unicorn in scadere de venituri :))))

    Pnet 2023 31,9

    Pnet Q1 2023 13,9 

    Pnet Q1 2028 7,9 

    Pnet TTM 31,9-13,9+7,9=25,9

    Fara povesti 

    1. consolidat de la -32% 2023/2022 FY la -44% T1 2024/2023

      Performant ca bittnet. Alt gauroi! Alta teapa!

      Daia rade in poza

      Tepe ca in cluj mai rar.bravo, la mai mare! Sunt curios de urmatoarele povesti. Cu prosti. Ar trebui un mcs sa cumpere google. Daca merge bine microsoft e urmatoarea victima

      AROBS e parfum de listare BRK. eleganta tepelor o gasesti la FRB la CAB la REIT. tepe inegalabile . parca-l aud pe profesionistul Danciu cu "Yes we can"

      Cum să nu fii happy cănd pe Arobs ți ai cumpărat firme supraevaluate?

    3 mii ochelarii

    2 locuri in masina

    ca milionarii 

    1. Noul google, rusine sa iti fie! Ne ai puetdut banii

      Am mintit, am inselat, opren ma numesc.

      Nu cred ca exista oameni mai prosti ca actionarii arobs cu

      Maxim o 5 valoreaza compania 

      Iti doresc sincer sa intrii i faliment,si sa nu mai aud de tine

      Imi platesti tu. Pierderile pe arobs?

      Nu cred că Oprean va lăsa acțiunea atăt de jos.

      Nu merită nici 0,50lei.Valoric,da,merită 0,50lei,dar ca model de business nu merită luată.Acționarii vor fi prăduiți. 

      Ăsta e viitorul Arobs,să prăduiască acționarii

      Nu va intra în faliment,dar se va tărăi.

    Companie slabă,care nu va lupta ptr interesele acționarilor,ci doar pentru cele ale lui Oprean și al celor din C.A.

    Urmează majorarea de capital social.ptr a se finanța,clar că prețul acțiunii se poate duce lejer spre 0,80lei....rezultatele din Q1 slabe 

    Momentan nu merită a investi în Arobs. 

    1. Bravo!

    Oprean pare disperat a atrage capital de lucru.Posibil mai are vreo firmă de a lui pe care Arobs o va achiziționa la preț supraevaluat.

    Arobs-de evitat 

    1. Felicitari inca o data! Dar mai are de invatat de la bittnet. Acolo teapa a ajuns departe de orice limita.

      Va învăța repede.Polul magnetic e într acolo.

      Pai se crede nenea asta un mic ELON MUSK...,cei din Cluj stiu ca se dadea anul trecut prin oras cu o masinuta electrica facuta de altii cam de 500.000 euro?

    Chiar nu cred că Oprean va coboră la vănzare sub 0,80lei

    E ceva în neregulă cu managementul companiei, înțeleg ca profitul să nu crească pentru că veniturile se reinvestesc, însă după atâtea achiziții să văd venituri în scădere ma neliniște și mă pune pe gânduri. În condițiile de față nu văd rostul utilizării drepturilor de preferintiune pentru ca sunt șanse sa poți cumpăra actiuni AROBS mai ieftin direct din piață.

    Cumperi ca BNET firmele unora care le-au infiintat si vad ca se reziliaza contractele pe banda rulanta, te indrepti spre succesul BNET. Deocamdata doar in materie de credibilitate, dar sa mai avem rabdare ca Arobs e abia la inceput cu schemele, chiar daca ii lasa pe toti masca la cum. din firma growth s-a terminat asa repede povestea cu nspe achizitii cu tot.

    ca s-ajunga la profitul din 2020 de inaintea primei majorari la listare,AROBS trebuie sa mai faca majorari foarte mari ca sa 'cumpere'venituri si profit.Si profitul cumparat e doar temporar,cat sa atraga iar capital,apoi se duce pe apa Sambetei asa cum vedem cu toate profiturile si veniturile cumparate pana acum de cand s-au listat.Sa vedem cine mai pleaca urechea la treaba aia cu firma de crestere care nici nu mai creste dar si mai dezastru profitul se prabuseste trimestru de trimestru.

    Oprean si-a facut un soclu foarte inalt si acum a cazut direct in cap de pe el,vorba romaneasca cu scroafa si copacul.Cand te bazezi doar pe banii retailerilor confuzi si naivi nu vii cu avioane cu unicorni.Aia pot face doar cei care se bazeaza pe bani seriosi de la giganti venture capital.Si se atrag in rodshow de anvergura,nu cu caravana circului ambulant si saltimbanci chis-rat-danciu

    1. cu looseri batrini si escroci nu faci nimic

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb