"Artrom" se va împrumuta ca să-şi finanţeze producţia

A.B.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 13 decembrie 2005

Producătorul de ţevi "Artrom" Slatina vrea să contracteze o serie de împrumuturi cu scopul de a-şi finanţa producţia. Iniţial, societatea intenţiona să împrumute 16,5 milioane de euro de la acţionarul majoritar, compania "Sinara Handel", însă, după cum ne-a declarat Cristina Văduva, directorul financiar al "Artrom", nu au fost îndeplinite condiţiile necesare de contractare. Domnia sa ne-a precizat că în momentul în care va fi gata documentaţia, "Artrom" va contracta creditul de 16,5 milioane de euro de la "Sinara Handel".

Pînă atunci, societatea intenţionează să realizeze alte două împrumuturi, unul în valoare de 8,5 milioane de euro, iar celălalt de 20 milioane de dolari. În acest sens "Artrom" a convocat adunarea generală a acţionarilor pentru data de 26 ianuarie 2006.

Împrumutul de 8,5 milioane de euro urmează să fie acordat de către "Sinara Trading AG" (companie aparţinînd aceluiaşi grup din care face parte acţionarul majoritar al "Artrom"), pe o perioadă de patru luni. Împrumutul de 20 de milioane de dolari urmează să fie contractat de la aceeaşi companie, pe o perioadă de un an.

"Artrom" a înregistrat, în primele nouă luni ale anului curent, venituri în valoare totală de 310 milioane RON. Compania a anunţat, în luna mai, că obiectivul acestui an este majorarea veniturilor cu 51%, pînă la 409 milioane RON.

Cifra de afaceri s-a ridicat, în primele trei trimestre ale anului în curs, la 290 milioane RON, faţă de 176 milioane RON, în perioada similară a anului trecut. Profitul net, în perioada analizată, s-a situat la 15 milioa-ne RON, comparativ cu 3,9 milioane RON în primele nouă luni ale anului trecut.

În luna iulie a acestui an, conducerea companiei a anunţat că va efectua un program de investiţii de maxim 39 milioane de euro, pentru realizarea unei noi capacităţi de laminare.

Compania are ca obiect de activitate producţia de tuburi din fontă şi oţel. Gama produselor comercializate de societate cuprinde ţevi conductă din oţel, fără sudură, laminate la cald; ţevi mecanice, din oţel, fără sudură laminate la cald, laminate sau trase la rece; ţevi pentru mufe, din oţel, fără sudură, laminate la cald; ţevi pentru boilere şi temperaturi ridicate, din oţel, fără sudură laminate la cald; ţevi de precizie, din oţel, fără sudură laminate şi trase la rece.

Principalul acţionar al "Artrom" este compania "Sinara Handel", reprezentantul comercial al grupului rus "TMK". "Sinara Handel" este acţionar majoritar şi la Combinatul Siderurgic Reşiţa, începînd cu data de 11 februarie 2004.

"Sinara Handel" deţine 80,56% din titlurile "Artrom", iar SIF "Oltenia" are o participaţie de 11,8% la capitalul producătorului de ţevi.

"Artrom" are un capital social de 30,792 milioane RON, divizat în acţiuni cu valoarea nominală 2,51 RON. Titlurile companiei se tranzacţionează la Bursa de Valori Bucureşti sub simbolul ART. Ultimele transferuri sub simbolul ART au fost înregistrate în cadrul şedinţei bursiere de ieri, cînd preţul de referinţă s-a situat la 4,75 RON/acţiune. În ultimele luni cursul titlurilor ART s-a înscris pe un trend ascendent, însă pe fondul unor volume reduse de tranzacţionare.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb