ASF a permis reintroducerea acţiunilor CI-CO la tranzacţionare

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 19 aprilie 2016

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a permis reluarea tranzacţionării acţiunilor societăţii "CI-CO" (CICO), potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Compania a informat că, în data de 14 aprilie, a primit de la ASF adresa potrivit căreia, "în prezent, premisele şi cauzele care au generat impunerea suspendării de la tranzacţionare a acţiunilor emise de CI-CO nu mai subzistă, motiv pentru care se impune reintroducerea la tranzacţionare a acţiunilor CI-CO (...) BVB - operator de sistem urmează să dispună măsurile corespunzătoare".

Recent, reprezentanţii legali ai societăţii "CI-CO" au transmis că sunt de părere că nu mai subzistă motivele care au stat la baza suspendării de la tranzacţionare a acţiunilor: "Chiar dacă printr-o decizie de instanţă judecătorească s-ar dispune anularea cesiunii de acţiuni efectuate între FPS şi SIF MUNTENIA în 1999, anularea respectivă ar afecta fără îndoială şi cesiunile/tranzacţiile ulterioare de acţiuni, conform principiilor universal recunoscute de jurisprudenţa românească: anularea actelor subsecvente şi «Quod nullum est, nullum producit effectum».

Mai mult, reintroducerca la tranzacţionare a acţiunilor CI-CO conduce la îndeplinirea unui obiectiv major al societăţii şi anume, creşterea cifrei de afaceri şi îmbunătăţirea profitului, obiectiv de care ar beneficia orice acţionar al societăţii, în orice fel de situaţie, inclusiv în situaţia tranzacţionării. Societatea şi-a propus ca strategie modernizarea activelor din patrimoniul societăţii, scăderea costurilor, eficientizarea şi utilizarea cu maxim de randament a cheltuielilor.

În aceeaşi ordine de idei, suspendarea de la tranzacţionare a acţiunilor societăţii nu aduce nici un beneficiu nici acţionarilor prezenţi, nici acţionarilor viitori ai societăţii - beneficiile acţionarilor vin în special din creşterea valorii societăţii, creştere ce nu poate avea loc fără beneficiile aduse prin posibilitatea de tranzacţionare".

Anul trecut, Consiliul de Administraţie al CI-CO SA (CICO) a validat subscrierile din cadrul recentei majorări a capitalului social, astfel încât SIF Muntenia a ajuns la o participaţie de 97,33%, de la 92,15%.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus, în anul 2011, trimiterea în judecată a lui Sorin Beraru, într-un dosar privind fraudarea societăţii "CI-CO" SA cu 3,65 milioane de dolari, din 1999.

Omul de afaceri este prezumat că ar fi obţinut sprijinul direct al unor funcţionari din cadrul Fondului Proprietăţii de Stat pentru a cumpăra pachetul de 70% din acţiunile deţinute de F.P.S. la "CI-CO".

Potrivit DNA, funcţionarii F.P.S. au aprobat în mod nelegal cesionarea acţiunilor deţinute de F.P.S. la "CI-CO" către Societatea de Investiţii Financiare Muntenia.

În martie 1999, Sorin Beraru a cumpărat de la SIF Muntenia pachetul de 76,46% de acţiuni la "CI-CO", prin achiziţionarea atât în nume propriu, cât şi pe numele a două societăţi comerciale, controlate de fapt tot de el. Acţiunile au fost cumpărate la un interval de timp foarte scurt faţă de momentul cesionării, astfel încât eventualii ofertanţi să nu afle de cesiunea derulată cu o zi înainte, ceea ce ar fi determinat creşterea valorii acţiunilor în eventualitatea unei licitaţii, potrivit procurorilor. CNVM a dispus anularea tranzacţiei de cumpărare.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb