ASF a respins contestaţia preşedintelui "Romcab" împotriva amenzii

A.A.
Ziarul BURSA #Companii / 29 mai 2017

ASF a respins contestaţia preşedintelui "Romcab" împotriva amenzii

Zoltan Prosszer fusese amendat cu 7.000 de lei, pentru că nu a respectat obligaţiile de raportare

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a respins, săptămâna trecută, contestaţia depusă de Zoltan Prosszer, preşedinte al "Romcab" (MCAB), împotriva amenzii de 7.000 de lei, aplicate de Autoritate în luna martie.

Atunci, instituţia l-a sancţionat pe preşedintele "Romcab" pentru că nu a răspuns unor solicitări ASF sau a răspuns cu întârziere.

ASF i-a cerut companiei să publice detalii despre procesul privind solicitarea de intrare în insolvenţă, anunţată de companie, pe 13 februarie, însă Romcab a răspuns cu întârziere şi nu a informat operatorul de piaţă.

De asemenea, Romcab a transmis cu întârziere o informare despre modificările din Consiliul de Supraveghere, survenite în luna februarie.

Tribunalul Mureş a aprobat, pe 20 februarie, intrarea în insolvenţă a producătorului de cabluri, la cerere, în condiţiile în care societatea a raportat o pierdere de 39 de milioane de euro, în 2016, deşi înregistrase un profit de 9 milioane de euro, în primele nouă luni de anul trecut.

Zoltan Prosszer, preşedintele "Romcab", a fost desemnat administrator special al societăţii, cu o indemnizaţie în cuantum de 3.000 euro net /lună.

Acţiunile "Romcab" au fost suspendate de la tranzacţionare, pe 17 februarie, la solicitarea Autorităţii de Supraveghere Financiară, care i-a cerut companiei un raport detaliat cu privire la factorii care au generat modificarea situaţiei financiare de la data 30.09.2016 la 16.02.2017.

Acest raport nu a fost publicat, însă compania a transmis un raport aferent anului 2016, cu ocazia Adunării Generale de bilanţ, de săptămâna trecută.

Astfel, "Romcab" a raportat că a făcut un provizion pentru stocuri de 178 milioane de lei, la finalul anului 2016, conform Raportului de gestiune al administratorilor.

Însă, acţionarii "Romcab" au cerut explicaţii referitoare la existenţa stocurilor, la Adunarea Generală. Zoltan Prosszer a arătat că există un raport de audit privind existenţa stocurilor.

Până recent, Zoltan Prosszer a controlat "Romcab", indirect, prin intermediul Sadalbari SRL, care deţine 69% din MCAB. Şi Sadalbari a intrat în insolvenţă, la cerere, pe 31 martie, potrivit deciziei Tribunalului Mureş.

Conform ultimei raportări transmise BVB, "Motoplus Paneuro"- o societate controlată de Florin Dorin Costea, care ar fi fratele lui Zoltan Prosszer - a ajuns la o deţinere de 91,8% din "Sadalbari", în timp ce Prosszer a rămas cu o participaţie infimă.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Este cineva atat de amabil incat sa-mi explice ce

    inseamna a face un "provizion pentru stocuri" si 

    cum poate inrautati acesta situatia financiara a

    unei companii ? 

    1. ai un stoc de 100 de euro. peste 1 saptamina stocu respectiv poate fi vindut cu doar 80 de euro. 20 de euro atunci se provizioneaza.

      Multumesc , incep sa ma luminez...

      Ca motivare pentru alde Prosszer este foarte , 

      foarte subtirica ! 

       

       

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb