Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) ne-a transmis, ieri, că suspendarea de la tranzacţionare a acţiunilor "Bucur Obor" (BUCU) s-a impus ca urmare a situaţiei înregistrate la emitent, potrivit rapoartelor curente referitoare la AGOA convocată pentru data de 19.09.2014, publicate pe site-ul operatorului de piaţă.
"Această măsură a fost dispusă în vederea clarificării situaţiei şi a informării corespunzătoare a acţionarilor şi potenţialilor investitori'', ne-au declarat reprezentanţii ASF.
Acţiunile BUCU, societate aflată în mijlocul unui scandal între acţionari şi conducere, sunt suspendate de la tranzacţionarea pe Bursa de Valori Bucureşti de pe 25 septembrie, sub pretextul unei solicitări a Autorităţii de Supraveghere Financiară.
Deşi ASF spune că vrea clarificarea situaţiei şi informarea corespunzătoare a acţionarilor, decizia sa nu a fost făcută publică, ca să aflăm temeiul ei, astfel că nu a făcut decât să îi bulverseze pe investitori.
În anii 1998-1999, două serii de furturi având ca obiect acţiuni ale "Bucur Obor", au deposedat acţionari care deţineau, în total, 7,32% din capitalul social al companiei, iar Depozitarul Central a fost obligat, printr-o hotărâre judecătorească pronunţată în anul 2011, să reînscrie în Registrul Acţionarilor companiei un număr de 1344 de persoane, cu un număr de 735 de titluri fiecare. Totuşi, decizia nu a fost pusă în practică, iar această situaţie a condus la un scandal între Laurenţiu Postovaru, care deţine, în nume propriu şi prin firma lui, Amadeus Group, 49,9% din capitalul social al BUCU, şi Gelu Manea, care a condus societatea în ultimii ani.
Acţionarii BUCU vor să găsească o soluţie pentru problema păgubiţilor din cazul furturilor de acum 16 ani.
Preşedintele Consiliului de Administraţie al Bucur Obor, Liviu Mazilu, ales în AGA din 19 septembrie, care este contestată de Gelu Manea, cheamă acţionarii societăţii pe 30 octombrie, să găsească soluţii pentru rezolvarea problemei generate de furturile de acţiuni BUCU, din urmă cu 16 ani, potrivit unui comunicat remis Bursei de Valori Bucureşti.
1. ASF NE PROTEJEAZĂ ?
(mesaj trimis de Păgubit de Harinvest în data de 03.10.2014, 17:35)
ASF protejeazăp pe toți investitorii! La Harinvest ne-a protejat de deținerile noastre! A admis să ne fie furat iar acum nu vrea să spună unde sunt banii? Acum ne protejează ilegal obligându-ne să intrăm în masa credală!
Să accesăm Fondul de compensare contra cost? A ce seammănă aceste acțiuni ? Unde e protecția? Cei furați sunt buni de plată? Asta e protecție?