ASF: Tranzacţionările online, impulsionate de pandemie

Piaţa de Capital / 12 februarie 2021

Tranzacţionările online, impulsionate de pandemie

Criza COVID-19 a accelerat tendinţa digitalizării din ultimii ani, aducând în prim plan o serie de oportunităţi, dar şi de riscuri. Conform ESMA (Autoritatea Europeană pentru Valori Mobiliare şi Pieţe), companiile din domeniul financiar folosesc analizele de date şi machine learning pentru o serie de activităţi cum ar fi: administrarea riscului, detectarea fraudelor, cercetarea în zona clienţilor şi stabilirea de strategii de investiţii, relevă cel mai recent Raport de tendinţe şi riscuri pe pieţele financiare elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Oportunităţile digitalizării sunt clare, serviciile financiare devenind mai rapide, mai ieftine, mai transparente şi mai eficiente. Cu toate acestea, există riscuri, fiind dificil de explicat clienţilor o investiţie sau un împrumut bazate pe algoritmi.

Un prim efect al digitalizării accentuate este intrarea firmelor BigTech în zona financiară, beneficiind de avantaje competitive cum sunt reţelele vaste de clienţi, accesul la finanţări ieftine şi capacitatea de a gestiona valul de digitalizare. O altă tendinţă observată în timpul pandemiei COVID-19 a constat în creşterea tranzacţionărilor online de către investitorii de retail, mulţi dintre aceştia încercând să profite de volatilitatea pieţelor financiare.

ESMA împreună cu autorităţile naţionale competente monitorizează atent noile evoluţii şi analizează oportunitatea implementării unor noi acţiuni de supraveghere. La nivel european, Autoritatea Europeană pentru Valori Mobiliare şi Pieţe a început să folosească datele disponibile, raportate în baza prevederilor legale, pentru a monitoriza riscurile pieţelor financiare. De asemenea, Comisia Europeană a iniţiat anumite propuneri legislative în zona activelor cripto şi tehnologiilor DLT.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb