Asistente şi asistaţi

DAN NICOLAIE
Ziarul BURSA #Omul sf(M)inteste locul / 2 februarie 2011

Producătorii unei emisiuni matinale, cu un succes destul de mare la public, au anunţat că doresc să angajeze o domnişoară, postul vacant fiind acela de co-prezentator. Adresa de e-mail a redacţiei a fost blocată de o avalanşă de CV-uri, peste 2000 de fete dorind să ia locul fostei asistente, pierdută definitiv pe ruta celebritate - morală - bani. Situaţia este aparent normală până la un punct. Punctul în care în emisiune au început să fie prezentate domnişoarele. În mod evident, unele au şanse destul de mari să reuşească în viaţă, cel puţin asta reiese din prim-planurile obsesiv efectuate în zona dintre buric şi bărbie. O parte din ele au şi vorbit, deşi era evident că tăcerea este de aur în foar-te multe din cazuri. Filmul s-a rupt însă când o tânără de 30 de ani din Timişoara s-a prezentat în câteva cuvinte. Este medic chirurg rezident şi visează să ajungă asistentă. O dorinţă de involuţie pe scara ierarhică demnă de o soartă mai bună. După şase ani de facultate la care mai adaugi încă tot pe atâţia de rezidenţiat plus cei patru de liceu şi cei opt de şcoală generală, ajungi la concluzia că singura şansă de reuşită în aceas-tă ţară este să înhaţi postul de asistentă la o emisiune TV. Adică un fel de decor atractiv, care din când în când spune câteva vorbe şi uneori, în conformitate cu fişa postului, trebuie să mimeze naivitatea tâmpă. Acest rol îţi asigură o oarecare notorietate, câteva propuneri pentru şedinţe foto de la revistele pentru adulţi, dar în primul rând te ajută să intri în atenţia unor domni generoşi, dornici să-şi refacă viaţa amoroasă la fiecare 30 de zile. Strict profesional, statistica este nemiloasă, foarte rar poate fi făcut un pas în faţă în lumea televiziunii după un asemenea rol, mult mai bine stând lucrurile în ceea ce priveşte domnişoarele care prezintă rubricile de meteo. Acesta este doar un exemplu, multe alte fete din cele 2000 de matinale au la activ una sau chiar două facultăţi şi au aceeaşi aspiraţie ca medicul timişorean.

Numeroşi posesori de diplome universitare îngroaşă rândurile asis-taţilor, constatând după nenumăraţi ani de şcoală că, practic, nu sunt pregătiţi pentru nimic, sau cel mult să zâmbească amabil, la comandă. Cifrele spun că în ţara noastră sunt 9,5 milioane de oameni care primesc, sub diverse forme, ajutoare sociale, mulţi dintre ei fiind consumatori înrăiţi de programe TV.

Privind la asistente, asistaţii îşi închipuie că mai există speranţe de reuşită.

Cititorii sunt invitaţi (www.bursa.ro) să participe cu subiecte la această rubrică, gândită pentru recuperarea bunului-simţ.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. O FI FACUT EA STUDIILE LA TM dar atit/ Timisoara e invadata de astfel de tute, decerebrate care in loc sa plece in Anglia la munca pe salarii pe masura, prefera sa fie o fufa intretinuta de manelistii ori haouserii din Dorobanti.

    1. Nu cred ca ea(ele) trebuie(sc) acuzata(e) in primul rand. Problema e mai profunda.

      Si lor le place tot in profunzime sa sfideze bunul simt si salariul mediu pe economie,se castiga mai bine din prostitutia de lux pe care o practica cele mai multe dintre ele.

    Ce-o inpunge? O unge.

    Autorul articolului ar trebui dat afara din post; indirect sugereaza ca toate prezentatoarele in functiune s-ar da cel putin odata la 30 de zile maharilor din televiziuni.

    Sa fie chiar asa ? si daca-i asa, ce-l roade pe autor; nu-i vine si lui randul ?. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb