ASOCIAŢIA FORŢA FERMIERILOR SUNT ALĂTURI DE FERMIERI DIN REPUBLICA MOLDOVA:  "Rugăm Guvernul de la Chişinău să nu condamne la moarte agricultura de peste Prut!"

G.D.
Miscellanea / 20 iunie 2022

Sursa foto: www.pixabay.com

Sursa foto: www.pixabay.com

Membrii Asociaţiei Forţa Fermierilor din România îşi declară susţinerea publică pentru colegii lor de peste Prut, reuniţi în Asociaţia Forţa Fermierilor din Republica Moldova, care vor organiza un protest de avertizare cu privire la situaţia critică în care se află sectorul agricol, în prag de colaps, conform unui comunicat remis redacţiei. Asociaţia Forţa Fermierilor din Republica Moldova a anunţat pentru mâinei, 21 iunie, de la ora 10:00, un protest public cu utilaje agricole în mai multe raioane. Organizatorii protestului au anunţat că revendicările membrilor Asociaţiei Forţa Fermierilor din Republica Moldova au un caracter strict economic şi că orice încercare de alipire a unor forţe politice la acţiunea agricultorilor va fi curmată imediat.

Potrivit sursei citate, asociaţia Forţa Fermierilor din România adresează public rugămintea Guvernului de la Chişinău de a soluţiona cât mai repede revendicărilor colegilor din Republica Moldova deoarece riscul ca agricultura de peste Prut să intre în colaps este uriaş şi nu poate fi ignorat. Solicitările membrilor Asociaţiei Forţa Fermierilor din Republica Moldova vizează restituirea accizei la motorină în totalitate, compensarea parţială a creşterii de preţuri la inputurile agricole, precum şi deblocarea exportului de grâu sau achiziţionarea în rezervele de stat a cel puţin 100.000 de tone de cereale de fermierii autohtoni.

Fermierii din Republica Moldova atrag atenţia că situaţia lor s-a înrăutăţit dramatic în ultima perioadă. Într-un an de zile, preţurile la carburanţi s-au triplat iar cele la inputuri au crescut de patru ori, în condiţiile în care agricultorii de peste Prut nu beneficiază de subvenţii europene. Totodată, susţin membrii Asociaţiei Forţa Fermierilor din Republica Moldova, mulţi agricultori sunt blocaţi cu stocuri de producţie agricolă în situaţia interzicerii exportului de grâu şi a unei pieţe stagnante în urma acţiunilor unui grup îngust de operatori, care importă masiv cereale şi floarea-soarelui din Ucraina.

Menţionăm că o parte din tulburările de pe piaţa agroalimentară din Republica Moldova se regăsesc şi pe cea din România. Numeroşi membri ai Asociaţiei Forţa Fermierilor, mai ales în zona fermelor mici şi mijlocii, sunt loviţi dur de creşteri de costuri, diminuări de venituri şi de dificultatea de a-şi vinde producţia agricolă la preţul corect. În aceste condiţii, Asociaţia Forţa Fermierilor din România nu exclude ca nemulţumirea agricultorilor să ia forme de manifestări publice, de protest, faţă de lipsa de reacţie a Guvernului României la situaţia critică din sectorul agroalimentar naţional. Considerăm că soluţia corectă, în aceste vremuri tulburi, pentru îmbunătăţirea situaţiei, pe termen scurt, în care se află fermierii români este dialogul şi consultarea cu decidenţii politici de la nivel guvernamental şi parlamentar. Este nevoie însă de acţiuni concrete pentru identificarea de soluţii pragmatice şi rezonabile, care să poată fi implementate rapid, pentru asigurarea 100% la securităţii alimentare a României, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb