Asociaţia Studenţilor din Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine organizează "Diversity 2022"

Miscellanea / 15 noiembrie 2022

Asociaţia Studenţilor din Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine organizează "Diversity 2022"

Asociaţia Studenţilor din Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine, din cadrul Universităţii din Bucureşti, desfăşoară, în perioada 18-21 noiembrie, proiectul Diversity, informează un comunicat de presă transmis astăzi redacţiei.

Conform sursei citate, proiectul promovează diversitatea şi, totodată, schimbarea mentalităţii oamenilor referitor la diferite comunităţi din societatea din ziua de azi, de la LGBTQ+, până la minorităţi etnice.

În cadrul acestui eveniment, care se va desfăşura în luna noiembrie în format fizic, toţi participanţii vor fi îndrumaţi şi informaţi de către reprezentanţi ai comunităţilor sau specialişti din domeniu. Astfel, Diversity militează pentru ideea "Dreptul meu este şi al tău!"

"Este o oportunitate de informare, cât şi de familiarizare cu multe concepte actuale, precum: body acceptance, violenţa domestică, feminism, queer şi multe altele. Vor avea loc diverse activităţi: de la ateliere sau sesiuni de informare pe astfel de teme, până la jocuri sau activităţi interactive menite să le deschidă participanţilor noi orizonturi", se arată în comunicat.

Întregul proiect se axează atât pe diversitate, cât şi pe egalitatea care ar trebui să existe între oameni, indiferent de gen, orientare sexuală, aparenţa fizică, probleme de sănătate, religie şi alte criterii pe baza cărora oamenii sunt judecaţi.

În cadrul ediţiilor anterioare, proiectul Diversity a fost primit cu multă deschidere, reuşind să adune numeroşi studenţi dornici de a afla cum să se cunoască şi iubească mai mult pe sine, strângând doar gânduri pozitive.

"Când am participat prima oară la proiectul Diversity a fost în 2018, când am fost împinsă de la spate de câţiva prieteni care mi-au spus că va fi o experienţă de neuitat. Oarecum sceptică pentru că aveam parţiale şi balul bobocilor în acea perioadă, am zis totuşi să-i dau o şansă, să merg măcar pentru o zi pentru a vedea despre ce e vorba. Nu exagerez când spun că de-a lungul proiectului mi-au dat lacrimile de emoţii de mai multe ori. Am avut onoarea de a-l cunoaşte pe preşedintele comunităţii surdo-mute din România, un domn extraordinar care ne-a vorbit despre toate problemele cu care se confruntă cei din comunitatea dânsului şi ce putem face noi să ajutăm. Am văzut un film artistic realizat de un adolescent de etnie romă care a înfruntat mai multe prejudecăţi decât înfruntă mulţi oameni în viaţa lor. Am vorbit cu un speaker din cadrul comunităţii LGBT şi l-am întrebat cum vede el evoluţia deschiderii oamenilor faţă de comunitate în viitor, iar răspunsul său a umplut sala de speranţă. Am aflat mai multe despre terapia prin căţei, de la o doamnă profesoară de psihologie care ne-a şi invitat să-i cunoaştem pe aceştia şi să aflăm mai multe despre efectele lor de vindecare", a declarat Lorina Hou, Coordonator Diversity 2021.

"Am aflat mai multe despre persoanele trans de la noi din România şi lupta pe care o duc aceştia pentru a putea fi cine sunt cu adevărat. Au fost cu adevărat nişte seri de neuitat la care mă gândesc cu drag acum în urmă, lucru care m-a şi ambiţionat să vreau să coordonez proiectul anul trecut unde am abordat subiecte precum orfelinatele de copii din România cu domnul Vişinel Bălan, am vorbit despre sindromul Tourettes cu Andrei Ungureanu (Omul cu Tourettes). Totodată, am abordat arhetipurile clasice din filme şi seriale care se centrează în jurul omului alb erou cu Tudor Georgescu (student la masteratul de studii britanice la noi la facultate), am avut un moment de improvizaţie care a destins atmosfera, realizat de trupa Iele, am discutat despre ce înseamnă LGBT în România cu George Ionesi din centrul Filia, am vorbit despre diversitate la locul de muncă cu Teodora Urjan, reprezentant P&G. Mai mult, am avut un dialog foarte interesant cu Teleşpan despre viaţa acestuia şi ce sfaturi ne dă dânsul nouă tinerilor studenţi, şi am încheiat cele 3 zile de foc cu fetele de la Reconectat: Cristina Petrescu Ghenea şi Anca Niţă, care ne-au vorbit despre body image şi consecinţele realităţii în care trăim", a mai spus Lorina Hou.

"Experienţa de a fi coordonator al proiectului Diversity este atât o plăcere, cât şi o provocare, fiind prima ediţie care se desfăşoară fizic după mult timp. Contactarea speakerilor, punerea cap la cap a programului şi a activităţilor au loc fără prea mari dificultăţi, având şi o echipă cu care sunt pe aceeaşi lungime de undă şi fiind supravegheaţi de cineva cu multă experienţă", a transmis Beatris Lăcătuş, Coordonator Diversity 2022.

"Nu putem decât să sperăm că proiectul îşi va atinge scopul, şi anume, ca lumea să plece de la proiect un pic mai informată, mai împăcată cu sine şi mai deschisă la minte. Este un proiect extrem de important, pentru că îşi propune nu doar să arate majorităţii cât de importante sunt minorităţile, ci şi că diferenţele dintre noi sunt mult mai mici decât am crede", a conchis Beatris Lăcătuş.

Ziarul BURSA este partener media al evenimentului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb