Asociaţia Zi de Bine construieşte un laborator de robotică pentru elevi

Comunicate de presă / 6 septembrie 2021

În luna septembrie, Asociaţia Zi de Bine investeşte în viitor şi construieşte un laborator de robotică pentru elevii din Liceul Tehnologic "Carol I" din Valea Doftanei, unde abandonul şcolar este 0%. Liceul găzduieşte aproape 400 de elevi, de la grădiniţă la învăţământ liceal, dintre care peste 100 participă săptămânal la clubul de programare desfăşurat în cadrul liceului, conform unui comunicat remis redaţiei.

Laboratorul de robotică va fi utilat cu:

pachete LEGO MINDSTORMS pentru a dezvolta abilităţile elevilor pentru ştiinţă, tehnologie, inginerie şi matematică;

kituri de nivel intermediar pentru Arduino, pentru orele de ştiinţe şi informatică prin care să se dezvolte abilităţile elevilor pentru ştiinţă, tehnologie, inginerie şi matematică;

1 imprimantă 3D;

roboţi interactivi Robodog pentru iniţierea în programare a elevilor din clasele primare şi pentru învăţarea limbii engleze;

ochelari VR Oculus pentru accesarea unor site-uri care oferă materiale educaţionale din domeniul VR, AR sau 3D;

kituri robot umanoid pentru a introduce copiii în domeniul roboticii, unde pot învăţa despre componentele de bază şi programarea roboţilor.

Bugetul necesar pentru implementarea acestui proiect este de 35.000 Euro şi este asigurat de partenerii strategici ai Asociaţiei Zi de Bine, Lidl România, Grupul EON România şi UniCredit Bank.

"Anul acesta, echipa de robotică a României a câştigat aurul la Campionatul Internaţional de Robotică de la Chicago, fiind pentru prima dată în ultimii 30 de ani când Finala Mondială a fost câştigată de o echipă care nu este din Statele Unite. De ce să rămână o excepţie? Ne-am propus să ajutăm şi alţi copii pasionaţi de robotică să-şi dezvolte abilităţile în domeniu şi, de ce nu, să facă performanţă. Am descoperit la Liceul Tehnologic "Carol I" din Valea Doftanei un director desemnat "Profesorul anului pentru inovaţie" şi o mulţime de copii curioşi. Le lipsesc doar uneltele care să-i ajute să performeze. În septembrie dotăm laboratorul de robotică pentru micii cercetători", au declarat Melania Medeleanu şi Luciana Zaharia, fondatoarele Asociaţiei Zi de BINE.

Conform datelor Institutului Naţional de Statistică, în zonele rurale doar 36% dintre copii merg la şcoală, însă datorită doamnei profesor de informatică, Steluţa Elena Pralea de la Liceul Tehnologic "Carol I", care şi-a dedicat anii de directorat digitalizării şcolii, elevii din această comunitate au acum acces la laptopuri şi tablete, proiectoare şi table inteligente, microscoape în laboratorul de biologie, chiar şi o dronă cu ajutorul căreia învaţă despre natură şi ecologie. Din pasiunea sa pentru informatică, pe care a dorit să o transmită mai departe şi elevilor, doamna profesor a reuşit să înfiinţeze un club de programare şi robotică în urma căruia un elev a realizat singur un semafor cu ajutorul plăcuţelor Microbit şi a ledurilor.

Clubul de programare desfăşurat în cadrul liceului, care a atras peste 100 de elevi, este împărţit în 4 ateliere - Scratch, Microbit, Arduino şi Programare Web, şi se desfăşoară datorită cadrelor didactice care fac mentorat voluntar în fiecare zi de sâmbătă, făcând naveta chiar şi de la 50 km distanţă. La liceul din sat, peste 90% dintre profesori au urmat module avansate de formare a competenţelor digitale.

"Fiecare an îl petrecem căutând cursuri şi finanţări şi scriind proiecte prin care să le putem oferi elevilor spaţii şcolare moderne şi personal didactic calificat, cu deschidere spre viitor, astfel încât copiii să nu îşi dorească să mai părăsească comuna şi să meargă la liceele de la oraş. Iată că liceul nostru este deja cunoscut pentru faptul că rata abandonului este 0%. Faptul că acum le putem oferi acest laborator de robotică reprezintă un pas uriaş care, cu siguranţă, îi va ajuta să îşi dezvolte abilităţile", a adăugat Steluţa Elena Pralea, Director al Liceului Tehnologic "Carol I", Valea Doftanei.

Cei care vor să se alăture acestui proiect, o pot face fie printr-un SMS cu textul SUS la 8845 sau îşi pot dona ziua de naştere. Mai multe metode prin care se poate susţine această cauza pot fi găsite aici: https://www.zidebine.ro/doneaza .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb