ASTĂZI: Petre Daea, la conferinţa "Apicultura în context european"

I.T.
Companii / 25 mai 2019

Petre Daea

Petre Daea

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, participă, astăzi, la conferinţa "Apicultura în context european şi mondial", eveniment realizat în contextul Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene.

Evenimentul, organizat cu prilejul "Zilei Mondiale a Albinei", îşi propune să evidenţieze importanţa polenizatorilor pentru umanitate şi pentru întregul ecosistem, asupra necesităţii dezvoltării sectorului apicol în contextul schimbărilor climatice, precum şi rolul crucial al acestora în creşterea randamentului culturilor.

Principalele subiecte ce vor fi dezbătute vizează situaţia sectorului apicol precum şi importanţa acestuia în context european şi mondial, sănătatea albinelor, apicultura ecologică în România, sprijinul FAO pentru apicultura durabilă.

La conferinţă vor fi prezenţi oficiali din cadrul Uniunii Europene precum: Tanja Strnisa, secretar de stat din cadrul Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Alimentaţiei din Republica Slovenia, Carolina Starr, Ofiţer pentru Agricultură, reprezentant FAO al Biroului Regional pentru Europa şi Asia Centrală, Eran Raizman, Ofiţer senior pentru Sănătatea Animalelor şi Producţie în cadrul Biroului Regional FAO pentru Europa şi Asia Centrală, precum şi Daniel Dezmirean, profesor doctor în cadrul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Cluj.

De asemenea, la sediul Asociaţiei Crescătorilor de Albine se va deschide şi o expoziţie de produse apicole, iar participanţii vor putea vizita laboratorul Institutului Naţional Apicol.

Ţara noastră produce, în medie, 22.000 de tone de miere anual, clasându-se pe locul patru în Europa, iar efectivele au atins în anul 2015 un vârf de 1,47 milioane de familii de albine.

La nivel naţional, sunt înregistraţi în jur de 40.000 de apicultori, peste 60% dintre aceştia fiind membrii ACA, cu un efectiv de 900.000 de familii de albine.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. A comunicat probabil cat de bine se simt albinele in Romania cu neonicotinoide.

    Detonează CORMORANII cu înțepături de ALBINE.. vorbesc PEȘTII infestați...

    Dimpotriva, a explicat UE cum in Romania trantorii o duc cel mai bine...Romania tara trantorilor, ii gasesti in mai toate functiile...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb