"AstraZeneca" respinge oferta îmbunătăţită primită de la "Pfizer"

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 20 mai 2014

"AstraZeneca" respinge oferta îmbunătăţită primită de la "Pfizer"

Producătorul britanic de medicamente "AstraZeneca" Plc a respins, ieri, o ofertă îmbunătăţită de preluare primită de la rivalul american "Pfizer" Inc., considerând-o prea mică. "AstraZeneca" renunţă astfel la o afacere care ar fi creat cea mai mare companie farmaceutică din lume.

"AstraZeneca" a informat că propunerea de 69,4 miliarde lire sterline (117 miliarde dolari), despre care "Pfizer" susţine că este "finală", nu reprezintă valoarea companiei şi este, totodată, un risc pentru acţionari.

"Pfizer" şi-a majorat duminică oferta pentru preluarea "AstraZeneca", avertizând că va renunţa la tranzacţie dacă acţionarii firmei britanice nu acceptă această propunere. Noua ofertă cuprindea numerar şi acţiuni care ar fi evaluat un titlu "AstraZeneca" la 55 de lire sterline, cu 15% mai mult decât precedenta ofertă, respinsă de conducerea "AstraZeneca". Oficialii companiei britanice au declarat că le-ar fi recomandat acţionarilor doar o ofertă care ar fi depăşit 58,85 lire/acţiune.

"Am încercat, în mai multe rânduri, să ne angajăm într-un proces constructiv cu AstraZeneca", declara, duminică, directorul executiv al "Pfizer", Ian Read, adăugând: "După conversaţia cu reprezentanţii "AstraZeneca", nu credem că board-ul acestei companii este pregătit să recomande afacerea, la un preţ rezonabil". Compania americană intenţiona să creeze cel mai mare grup farmaceutic din lume, cu sediul central la New York şi cel fiscal în Marea Britanie, unde taxa pe corporaţii este mai scăzută decât în SUA.

"Pfizer" a dat asigurări că nu va lansa o ofertă ostilă direct acţionarilor "AstraZeneca". Compania britanică a respins, în repetate rânduri, încercările de preluare ale "Pfizer", inclusiv o ofertă anterioară, din luna mai, care nu a fost făcută publică, în valoare de 53,50 lire/acţiune, potrivit declaraţiei "Pfizer".

Conform ofertei finale a "Pfizer", investitorii "AstraZeneca" ar fi primit 24,76 lire sterline în numerar şi 1,747 titluri în compania combinată, pentru fiecare acţiune deţinută. Propunerea este cu 10% mai mare decât cea lansată la data de 2 mai, respectiv cu 53% peste cotaţia de închidere a "AstraZeneca" la data de 3 ianuarie, înainte ca "Pfizer" să lanseze oferta iniţială.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb