Atac cu rachete la aeroportul din Kandahar

S.B.
Internaţional / 1 august 2021

Atac cu rachete la aeroportul din Kandahar

Trei rachete au atins, în noaptea de sâmbătă spre duminică, aeroportul din Kandahar, un oraş important situat în sudul Afganistanului, în zone de periferie în care talibani şi forţe afgane luptă de mai multe săptămâni, potrivit unor oficiali, informează news.ro.

"Două dintre rachete au avariat pista (...), iar din acest motiv toate zborurile de la şi către aeroport au fost anulate", a anunţat directorul aeroportului din Kandahar Massoud Pashtun, o informaţie confirmată de către un reprezentant al Aviaţiei Civile de la Kabul.

Talibanii, care poartă de trei luni o ofensivă în toate direcţiile în întregul Afganistan, s-au apropiat, în ultimele săptămâni, de Kandahar, "leagănul" mişcării talibane, şi au ajuns la marginea celui de-al doilea oraş din ţară ca populaţie - 650.000 de locuitori.

În cadrul acestei ofensive, lansată în paralel cu retragerea definitivă a trupelor internaţionale din Afganistan, care aproape s-a încheiat, talibanii au cucerit vaste porţiuni rurale ale teritoriului afgan.

Ei ameninţă de-acum grav, în ultimele zile, capitale regionale.

În afară de Kandahar, talibanii s-au apropiat de Herat, un oraş important situat în vestul Afganistanului, al treilea cel mai populat în ţară, cu 600.000 de locuitori, şi de Lashkar Gah, capitala provinciei Helmand (dud), care se învechineză cu provincia Kandahar.

O cădere a Kandaharului - pe care talibanii l-au transformat în centrul regimului lor pe când au guvernat Afganistanul (1996-2001), când şi-au impus versiunea utrarigoristă a legii islamice - ar reprezenta un dezastru pentru autorităţile afgane.

Forţele afgane, care au opus până în prezent doar o rezistenţă slabă înaintării talibanilor, mai deţin controlul doar asupra marilor axe şi capitalelor provinciilor.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. FORTELE GUVERNAMENTALE AFGANE , AU O SINGURA SANSA !!! SI AI SFATUIESC FOARTE SERIOS , SA O PUNA IN APLICARE , IMEDIAT !!! DAR , IMEDIAT !!! STITI CE INSEAMNA CUVANTUL '''''' IMEDIAT '''''' ??? CA ESTE ULTIMA LOR SALVARE , DE LA O MOARTE CUMPLITA !!! CE FAC EI ACUM , TRAGAND ASUPRA PARTIZANILOR TALIBANI , SI CULCAND LA PAMANT PE CATIVA DINTRE EI , NU FAC ALTCEVA , DECAT SA-I INTARATE SI MAI MULT PE ACESTIA !!! CUM AM MAI SPUS SI IN REPETATE RANDURI , PE TALIBANI , NU I-A INVINS NIMENI , NICIODATA !!! AU PIERDUT BATALII , AU PIERDUT CIOCNIRI , DAR N-AU FOST INVINSI NICIODATA , DE NIMENI !!! NICI MACAR , DE AI LOR !!! LOR , NU LE E FRICA , DECAT DE UN SINGUR LUCRU : DE PACE !!! MAI BINE MOR , DECAT SA FIE PACE IN TARA !!! DE CE ??? FIINDCA , DACA E PACE IN TARA , OR SA TREBUIASCA SA PUNA MANA LA MUNCA , FIZIC , PENTRU RECONSTRUIREA ORASELOR , SATELOR SI CATUNELOR GRAV AFECTATE DE PE URMA RAZBOAIELOR !!! ADICA , SA TRAGA LA SAPA , LA LOPATA , SI LA TARNACOP !!! SI EI , TALIBANII , STIU SI EI DE EI , SANT NISTE PUTUROSI DIN NEAM IN NEAM !!! SA-I PUI PE AIA LA MUNCA FIZICA ??? M-AI BINE MOR !!! M-AI BINE-I IMPUSTI !!! PAI , CE EI SANT ROMANI ??? ROMANII SANT OBISNUITI CU MUNCA FIZICA !!! DAR TALIBANII ??? REVENIND LA TRUPELE GUVERNAMENTALE AFGANE !!! PENTRU NIMIC IN LUME , N-ASI VREA SA FIU IN PIELEA UNUI OFITER S-AU SOLDAT AFGAN , CARE CADE IN MAINILE PARTIZANILOR TALIBANI , MAI ALES DACA MAI INAINTE DE ASTA , A TRAS ASUPRA LOR !!! O SA AIBE O MOARTE , CUM RAR A MAI MURIT CINEVA , PE PAMANT !!!

    Afganistanul e pierdut fara americani. Se va transforma in curând intr-un Talibastan unde se vor aduna toti jihadiștii pamântului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb