ATAC JIHADIST ÎN BURKINA FASO: Ambasadorul francez anunţă că 27 de persoane au fost ucise în atac

S.A.
Internaţional / 16 ianuarie 2016

Ambasadorul francez anunţă că 27 de persoane au fost ucise în atac

Atacul, revendicat de Al-Qaida

--------

Actualizare 19:06 Ministrul comunicaţiilor burkinez: "Cuplul răpit vineri în nordul ţării este australian, nu austriac"

Cuplul răpit vineri dimineaţă în nordul statului Burkina Faso este australian şi nu austriac, aşa cum s-a anunţat anterior, a declarat astăzi ministrul comunicaţiilor burkinez, Rémi Dandjinou, citat de AFP.

"Ostaticii sunt australieni şi nu austrieci", a afirmat Dandjinou, corectând astfel o informaţie eronată dată publicităţii de Ministerul pentru Securitate Internă burkinez.

(S.A.)

--------

Actualizare 16:37 MAE condamnă ferm atacul terorist din Burkina Faso

Ministerul Afacerilor Externe condamnă ferm atacul terorist din Burkina Faso şi exprimă deplina susţinere pentru eforturile autorităţilor de la Ouagadougou de combatere a unor astfel de acte teroriste, potrivit unui comunicat de presă.

"Ministerul Afacerilor Externe condamnă în cei mai categorici termeni atacul terorist comis în cursul serii de 15 ianuarie în Ouagadougou, capitala statului Burkina Faso, soldat cu numeroase pierderi de vieţi omeneşti şi răniţi. MAE condamnă cu fermitate actele de tip terorist şi exprimă deplina susţinere pentru eforturile autorităţilor de la Ouagadougou de combatere a acestora", se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, Ministerul Afacerilor Externe manifestă deplină solidaritate cu poporul din Burkina Faso în aceste împrejurări triste, transmite întreaga sa compasiune faţă de persoanele rănite şi adresează cele mai sincere condoleanţe membrilor familiilor victimelor acestui atac.

(S.A.)

--------

Actualizare 15:39 Un cuplu austriac, răpit de indivizi necunoscuţi în nordul statului Burkina Faso

Doi cetăţeni austrieci, un medic şi soţia sa, au fost răpiţi vineri dimineaţă în nordul statului Burkina Faso, a anunţat Ministerul pentru Securitate Internă al ţării africane, potrivit AFP.

Cuplul austriac a fost răpit la Baraboulé, în regiunea Sahel din nordul Burkinei Faso, în apropierea graniţei cu Niger şi Mali.

Incidentul survine la mai puţin de 24 de ore după atacul comis de militanţii islamişti într-un hotel din Ouagadougou şi soldat cu 27 de morţi.

(S.A.)

--------

Actualizare 14:40

Ambasadorul Franţei la Ouagadougou, Gilles Thibault, a anunţat astăzi că 27 de persoane au fost ucise în atacul comis vineri de militanţi islamişti într-un hotel din capitala Burkinei Faso, transmit Reuters şi DPA.

Diplomatul francez a adăugat că 150 de persoane din 18 ţări au fost salvate din hotelul Splendid din Ouagadougou, vizat de atacul jihadist, şi au primit îngrijiri medicale.

(S.A.)

---------

Actualizare 13:44 Au fost ucise cel puţin 23 de persoane, de 18 naţionalităţi

Cel puţin 23 de persoane, de naţionalităţi diferite, au fost ucise în timpul atacului jihadist care a avut loc în centrul capitalei burkineze, Ouagadougou, a declarat pentru AFP o sursă din cadrul serviciilor de securitate, prezentând un bilanţ provizoriu.

Patru jihadişti, printre care două femei, au fost de asemenea ucise în timpul atacului, a adăugat sursa.

Un al cincilea jihadist s-a baricadat în barul "Taxi Brousse", situat lângă restaurantul Cappuccino şi hotelul Iby, potrivit relatărilor a trei martori care au putut ieşi din bar. Dintre aceşti martori, două femei au ieşit nevătămate, iar un bărbat a fost rănit la umăr de un foc tras de jihadist. Deocamdată, forţele de ordine nu au intervenit în acest bar.

(S.A.)

---------

Actualizare 11:32 Au fost eliberate 126 de persoane, iar 3 jihadişti au fost ucişi

În total 126 de persoane au fost eliberate şi trei jihadişti au fost ucişi în urma intervenţiei forţelor de securitate împotriva autorilor atacurilor jihadiste care au avut loc în centrul capitalei din Burkina Faso, a anunţat ministrul de interne al acestei ţări, Simon Compaore, subliniind că asaltul forţelor de securitate este încă în curs, potrivit AFP.

"126 de persoane, printre care cel puţin 33 răniţi, au fost eliberate. Trei jihadişti, un arab şi doi africani, au fost ucişi. Asaltul asupra hotelului Splendid şi restaurantului Cappuccino (situat în faţa hotelului) s-a încheiat, însă un alt asalt continuă asupra hotelului Ybi", situat lângă Cappuccino, a afirmat Compaore.

(S.A.)

----------

Preşedintele francez denunţă "un atac odios şi laş"

Francois Hollande, preşedintele Franţei, a denunţat "atacul odios şi laş care a lovit Ouagadougou", unde un comando jihadist a lansat vineri un sângeros atac împotriva unui restaurant şi hotel, ucigând circa 20 de oameni, a anunţat Palatul Elysee astăzi, într-un comunicat, potrivit AFP.

"Forţele franceze îşi aduc sprijinul pentru forţele burkineze", a adăugat administraţia prezidenţială franceză, subliniind de asemenea că "preşedintele Franţei l-a asigurat pe preşedintele Kabore (Roch Marc Christian) de susţinerea sa totală".

Cu puţin înainte de orele 02:00 (locale şi GMT), a început un asalt la hotelul Splendid, local de lux din centrul capitalei burkineze, unde s-au baricadat mai mulţi atacatori, potrivit ambasadorului Franţei în această ţară, Gilles Thibault.

"Asaltul forţelor burkineze, susţinute de forţele speciale franceze, este în curs", a precizat ministrul comunicaţiilor din Burkina Faso, Remis Dandjinou.

Forţe speciale franceze staţionează la periferia Ougadougou, în cadrul programului de luptă antijihadistă din Sahel. Washingtonul dispune de asemenea de 75 de militari în această ţară şi a anunţat că oferă sprijin forţelor franceze în această operaţiune.

Atacul jihadist a fost revendicat de Al-Qaida din Maghrebul Islamic (Aqmi), la mai puţin de două luni după un atac similar în Mali.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Pe francezi nu prea-i ajuta capul Par cam drogati ( Alo, HOLANDE si tu te droghezi?)

    Fortele franceze stationeaza acolo, e coincidenta ca ataca acolo si in Franta?

    Acesti oameni " nebuni" ce incearca sa ne zica? Nu vreau razboi la ei?

    Este o legatura intre cine are soldati pe teatrele de razboi si tarile in care sunt atentate? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb