Attila Korodi: Circa 300 milioane euro pentru zona biodiversităţii

V.B.
Companii #Mediu / 14 aprilie 2014

Ţara noastră va aloca, în următorii ani, circa 300 milioane euro pentru zona biodiversităţii, a declarat ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice, Attila Korodi, la Adunarea Generală a Asociaţiei Naţionale a Salvatorilor Montani, organizată, în acest sfârşit de săptămână, în localitatea Harghita Băi, potrivit unui comunicat trimis redacţiei.

Domnia sa a explicat: "Pentru următorii ani, ne-am propus să întărim capacitatea celor care lucrează în parcuri naţionale, astfel încât să îşi poată duce activitatea la bun sfârşit. În ceea ce priveşte siguranţa în aceste parcuri naţionale, zona dumneavoastră de expertiză, cred că ar trebui să deschideţi un dialog cu toţi partenerii, în vederea definirii necesităţilor pentru următorii 7 ani. (...) Pentru următorii ani, vor fi alocate circa 200-300 milioane euro pentru zona biodiversităţii".

Demnitarul a prezentat şi oportunităţile Programului Naţional de Reînnoire a Parcului Auto.

"Ştiu că aveţi probleme cu parcul auto. După sărbătorile de Paşti, va demara programul Rabla pentru instituţii publice. Este, în prezent, singura pârghie legală prin care instituţiile îşi pot achiziţiona maşini noi, performante. Ştiu că dumneavoastră aveţi nevoie de vehicule speciale, pentru intervenţii, şi ar trebui să definiţi acest necesar", a mai spus ministrul Mediului.

Alt subiect de discuţie a fost necesitatea stabilirii unui regulament de siguranţă pe pârtiile de schi. În prezent, din cauza lipsei acestuia, în urma accidentelor de schi, atât poliţia, cât şi asiguratorii tratează un astfel de caz ca pe orice alt accident din oraş sau de pe şosea, susţin salvatorii montani,

Participanţii au propus excluderea traseelor turistice din fondurile de vânătoare, precum şi reducerea infracţionalităţii în zona silvică.

"Suntem ultima ţară din Europa care încă permite ca pe munte să se meargă cu maşini, cu motociclete sau cu ATV-uri. Nu se ţine cont că este vorba de parcuri naţionale sau situri Natura 2000. Vegetaţia în zona alpină este distrusă sistematic de convoaie întregi de maşini sau motociclete din toată Europa", au spus participanţii la întâlnirea cu ministrul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9729
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4977
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2951
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9029
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.7210

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb