Auchan a colectat 32 de milioane de ambalaje la nivel naţional

F.D.
Companii / 29 noiembrie 2023

Auchan a colectat 32 de milioane de ambalaje la nivel naţional

Magazinele Auchan România sunt pregătite pentru startul Sistemului de Garanţie - Returnare, program ce intră în vigoare din 30 noiembrie. Retailerul, primul care a intrat în hora reciclării, a oferit clienţilor posibilitatea de a aduce ambalajele utilizate pentru colectare şi reciclare la punctele special amenajate dotate cu aparate automate de colectare (RVM) încă din luna aprilie a acestui an. Astfel, până în prezent, Auchan a colectat deja 32 de milioane de ambalaje la nivel naţional. Ambalajele cu simbolul Ambalaj cu Garanţie vor putea fi aduse în toate magazinele Auchan, iar în paralel, Auchan continuă acţiunile de bonificare cu 50 de bani per ambalaj şi pentru clienţii care aduc ambalaje fără simbolul specific, suma fiind oferită sub formă de voucher acordat în baza cardului de fidelitate MyCLUB Auchan.

Sistemul de colectare a ambalajelor de tip plastic, metal şi sticlă este disponibil deja pentru clienţi în magazine, Auchan venind în sprijinul acestora încă din luna aprilie, când retailerul a instalat aparate de tip RVM (reverse vending machine) şi a oferit vouchere în valoare de 50 bani pentru fiecare ambalaj colectat, prin intermediul cardului de fidelitate MyCLUB Auchan. Această soluţie a fost implementată din timp pentru ca un număr cât mai mare de cetăţeni să testeze şi să se obişnuiască cu un astfel de sistem pentru reciclarea sistematică a ambalajelor băuturilor.

"Practic, Sistemul de Garanţie - Returnare funcţionează la noi de peste 7 luni datorită unui efort comun al tuturor echipelor noastre, cărora le mulţumim pe această cale pentru implicarea exemplară de care au dat dovadă, dar şi clienţilor Auchan, care au fost deosebit de receptivi în a adopta un comportament de consum responsabil. Ne bucurăm că aceştia au înţeles importanţa reciclării, contribuind la startul celui mai mare proiect de economie circulară din România. Astfel, la nivel naţional, am colectat deja, până în prezent, un număr impresionant de 32 de milioane de ambalaje, investind peste 16 milioane de lei în recompensele oferite pentru reciclare, alături de partenerii noştri. Felicităm RetuRO şi toate asociaţiile implicate în acest demers esenţial pentru mediul înconjurător pentru toată munca depusă şi, de asemenea, Ministerul Mediului, pentru iniţiativa extraordinară. Contăm şi de acum înainte pe nivelul ridicat de responsabilitate al clienţilor noştri, pe care îi încurajăm să recicleze în număr cât mai mare,", a declarat Corina Dospinoiu, Director Sustenabilitate Auchan Retail România.

Odată cu demararea programului naţional, cele două tipuri de ambalaje, cu şi fără simbolul Ambalaj cu Garanţie, pot fi primite în aceleaşi puncte de colectare, dar la aparate diferite, în următoarele magazine Auchan, indiferent de locul din care au fost achiziţionate iniţial produsele: Baia Mare, Braşov Coresi, Vitan, Drumul Taberei, Berceni, Cluj Iulius, Cluj Iris, Constanţa Sud, Constanţa Nord, Craioviţa, Craiova Electroputere, Oradea, Piteşti Găvana, Târgu Mureş Nord, Târgu Mureş Sud, Timişoara Nord, Timişoara Iulius şi Timişoara Sud, în punctele de reciclare special amenajate. Pentru ambalajele cu simbolul Ambalaj cu Garanţie, vor fi acordaţi, în primă fază, 50 de bani per ambalaj direct prin tichetul emis de aparate şi care poate fi utilizat la cumpărături în orice magazin Auchan (cu excepţia magazinelor din staţiile Petrom). Pe măsură ce vor intra în magazine produsele cu simbolul Ambalaj cu Garanţie, garanţia în bani va fi returnată clienţilor, iar în paralel, vor continua campaniile cu beneficii prin cardul de fidelitate MyCLUB Auchan pentru cei care reciclează ambalaje fără simbolul specific, conform informaţiilor şi regulamentelor publicate de comerciant.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb