Audierea martorilor de la atentatele din Bruxelles va fi reluată astăzi

G.D.
Internaţional / 3 ianuarie 2023

Audierea martorilor de la atentatele din Bruxelles va fi reluată astăzi

Prima zi de audieri din 2023 în procesul atentatelor de la Bruxelles comise în 22 martie 2016 se deschide astăzi, continuând cu audierea martorilor, relatează cotidianul belgian La Derniere Heure, notează Agerpres.

După puţin mai mult de o săptămână de pauză ca urmare a sărbătorilor de final de an, judecători de instrucţie, anchetatori, militari şi angajaţi ai serviciilor de urgenţă vor depune mărturie în legătură cu rolul avut după exploziile survenite în 22 martie 2016 la aeroportul Zaventem şi la staţia de metrou Maelbeek, soldate cu 32 de morţi şi peste 340 de răniţi.

Începând din 13 februarie şi până la 9 martie, în faţa judecătorilor vor compărea părţile civile în acest proces. Data de 13 martie va marca debutul interogatoriului acuzaţilor.

Zece bărbaţi sunt acuzaţi de participare la activităţile unei grupări teroriste, iar nouă dintre ei de omor şi tentativă de omor în context terorist, pentru care ar putea fi condamnaţi la închisoare pe viaţă.

Atentatele de la Bruxelles au fost comise de trei atacatori sinucigaşi - Ibrahim El Bakraoui şi Najim Laachraoui, la aeroportul Bruxelles-Zaventem, şi Khalid El Bakraoui, în staţia de metrou Maelbeek. Atacurile s-au soldat cu 32 de morţi şi peste 340 de răniţi.

Comis de aceeaşi celulă jihadistă franco-belgiană aflată la originea atentatelor de la Paris din 13 noiembrie 2015, soldate cu 130 de morţi, şi a atacului eşuat din trenul Thalys ce efectua o cursă Amsterdam-Paris în august 2015, dublul atac de la Bruxelles a fost revendicat de organizaţia jihadistă Stat Islamic.

După patru ani de anchetă, judecătorii de instrucţie au pronunţat 13 inculpări, printre care cea contra lui Salah Abdeslam. În vârstă de 31 de ani, acest francez de origine marocană a crescut şi s-a radicalizat în cartierul bruxellez Molenbeek.

Dintre inculpaţi, Mohamed Abrini, cunoscut şi drept ''bărbatul cu pălărie'', ce a renunţat să se arunce în aer la aeroportul din Bruxelles, şi Osama Krayem, care a reuşit să fugă după ce l-a însoţit pe Khalid El Bakraoui la metrou, riscă închisoarea pe viaţă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb