Aura Răducu a semnat Memorandumul de înţelegere între Guvern şi Banca Mondială

A.L.
Fonduri Europene / 11 ianuarie 2016

Aura Răducu a semnat Memorandumul de înţelegere între Guvern şi Banca Mondială

Actualizare 19:53

Ministrul Fondurilor Europene, Aura Răducu, a semnat în această seară împreună cu Elisabetta Capannelli, manager de ţară, Memorandumul de înţelegere între Guvern şi Banca Mondială, prin care se continuă acordarea de servicii de asistenţă tehnică instituţiilor publice româneşti până în anul 2023, transmit surse din presă.

"Am avut astăzi ocazia să semnăm, alături de delegaţia Băncii Mondiale, Memorandumul de înţelegere cu Guvernul României, Memorandum care creează cadrul de oferire a asistenţei tehnice pentru România în diferite domenii, în special pentru creşterea capacităţii administrative şi pentru implementarea reformelor structurale pe care Guvernul României doreşte să le implementeze în contextul utilizării fondurilor europene pentru perioada 2014-2020", a declarat ministrul Fondurilor Europene, Aura Răducu, la sfârşitul ceremoniei de semnare a Memorandumului.

La rândul său vicepreşedintele Băncii Mondiale pentru Europa şi Asia Centrală, Cyril Muller, a declarat că în ultimii cinci ani a susţinut permanent programele sectoriale.

"E o mare plăcere pentru Banca Mondială să sprijine România cu asistenţă tehnică provizorie. În ultimii cinci ani am susţinut permanent programele sectoriale, ca de exemplu reformele din administraţie, educaţie, sănătate, alte sectoare. Şi pe mai departe vom acorda asistenţă Guvernului pentru a implementa programele de reformă şi pentru a utiliza eficient fondurile europene pe care le are la dispoziţie. De asemenea, dorim să sprijinim România în atingerea obiectivelor sale, creştere economică şi creşterea nivelului de trai pentru toţi cetăţenii", a afirmat Cyril Muller.

Acesta a mai precizat că situaţia economică a României este semnificativ mai bună decât acum cinci ani, când s-a început acest program.

Memorandumul a fost semnat la Palatul Victoria de ministrul Fondurilor Europene, din partea României, şi de Elisabetta Capannelli, manager de ţară, din partea Băncii Mondiale.

(S.A.)

----------

Guvernul României şi Banca Mondială semnează, astăzi, la Palatul Victoria un Memorandum de înţelegere (MoU) pentru a se continua acordarea de servicii de asistenţă tehnică instituţiilor publice româneşti până în anul 2023, în contextul continuării reformelor structurale şi creşterii eficienţei administraţiei publice, a anunţat Ministerul Fondurilor Europene (MFE), într-un comunicat de presă.

În cadrul memorandumului anterior (2012-2015) între România şi Banca Mondială au fost încheiate 26 de acorduri de servicii finanţate din Programul Operaţional Asistenţă Tehnică (POAT) 2007-2013 sau din axele de asistenţă tehnică ale programelor operaţionale, pentru 12 instituţii publice centrale din România, în valoare totală de aproximativ 31 milioane de euro.

Semnarea documentului va avea loc la sediul Guvernului (sala Transilvania), începând cu ora 18:15.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb