Autoritatea Bancară Europeană a lansat testele de stres pe 2020

V.R.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 10 februarie 2020

Autoritatea Bancară Europeană a lansat testele de stres pe 2020

Autoritatea Bancară Europeană (EBA) a lansat, săptămâna trecută, testele de stres în rândul a 51 de bănci din Uniunea Europeană, iar rezultatele individuale care privesc instituţiile de credit vor fi anunţate până la data de 31 iulie 2020.

Conform presei internaţionale, EBA va coordona acest exerciţiu alături de Banca Centrală Europeană (BCE) şi autorităţile naţionale. Rezultatele testelor de stres vor oferi părţilor interesate şi publicului, informaţii despre rezistenţa băncilor, în special despre capacitatea lor de a absorbi şocuri şi de a răspunde cerinţelor de capital în condiţii macroeconomice severe.

BCE va examina 35 de bănci importante din zona euro ca parte a testelor de stres derulate la nivelul Uniunii Europene, anul acesta. Instituţiile de credit supuse testelor deţin 70% din activele totale ale băncilor din zona euro.

Exerciţiul ia în calcul un scenariu de recesiune cuplat cu un mediu cu dobânzi reduse sau negative pe o perioadă lungă, tensiuni comerciale şi lipsa unui acord comercial între Marea Britanie şi UE. Scenariul sever luat în considerare la aceste teste este cel mai dur de până acum.

BCE supraveghează în mod direct bănci importante şi indirect instituţii de credit mai puţin importante. Numărul total al băncilor importante supravegheate de BCE atingea 117 la data de 1 ianuarie 2020.

EBA are doar un rol de coordonare în desfăşurarea testelor de stres, în condiţiile în care autorităţile locale de supraveghere decid cum să conducă acest exerciţiu. Organismul european nu are puterea să anuleze deciziile autorităţilor locale de supraveghere.

Runda de teste lansate de EBA este a cincea după criza financiară, izbucnită în urmă cu un deceniu.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. EBA face glume si parca a scos succesuri....arunca praf in ochii celor care urmaresc asa zisele teste de stres.

    Cum si prin ce banca ajung bani la greci cu dobinda negativa ? Ce stres sa mai faca cind BCE tine dobinzile negativ si totul se bazeaza pe cine tipareste mai repede ! 

    Cind vine momentul distrugerii monedei va fi iar test fara stres ! 

    Eu folosesc tehnologia pentru a da jos valul intunericuluica sa ramana lumina adevarului!Asta ma relaxeaza cand spun adevarul!!!!Nu ne mai mintiti! Ne credeti ignoranti! Aceasta fratie permite ca banca sa imprumute bani pe care nu ii tipareste sau imprima si culmea mai percepe si dobanzi. Imprumuta bani doar printr-un inscris intr-un registru, pe un monitor de calculator, statelor, indivizilor, companiilor iar daca nu reusesti sa platesti o singura rata iti confisca toata averea, casa, masina, teren si alte posesiuni cat se poate de reale..etc, pana la valoarea sumei imprumutate, inexistenta decat intr-un registru sau ecran pe calculator.

    Asa cum am amintit acest principiu se aplica si guvernelor, care imprumuta de la privati cu dobanda in loc sa isi creeze ei bani fara dobanda. Taxele si impozitele pe care le platim de duc la plata acestor dobanzi si credite. Privatizarea inseamna vinderea activelro statului pentru ca sttaul sa nu intre in faliment sa nu poata plati toate aceste rate si dobanzi pentru imensele credite facute de cele mai multe ori la presiunea acestor institutii financiare si in consecinta statele cedeaza controlul supra terenurilor si resurselor nationale acestor banci private si institutii financiare internationale. Tot acest proces este controlat de bancile centrale ce par independente dar sunt coordonate de catre Banca pentru Reglementari Internationale, de la Geneva, din 1930 pana in prezent. Tot acest paianjen a fost coordonat de Banca Angliei cu acordul regelui Whilhem de Orania, la ordinul Nobilimii Negre.  

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb