AUTORITATEA DE REGLEMENTARE DIN MAREA BRITANIE AVERTIZEAZĂ Investitorii în criptomonede "ar trebui să fie pregătiţi să piardă toţi banii"

A.I.
Bănci-Asigurări / 11 ianuarie 2021

Investitorii în criptomonede "ar trebui să fie pregătiţi să piardă toţi banii"

Autoritatea de Supraveghere din Marea Britanie (FCA) a avertizat astăzi că investiţiile în criptomonede vin cu "riscuri foarte ridicate", iar investitorii ar trebui să fie pregătiţi chiar să îşi piardă toţi bani, informează CNBC.

"FCA este la curent cu faptul că unele firme oferă investiţii în criptoactive sau împrumuturi legate de criptoactive care promit câştiguri uriaşe", notează supraveghetorul britanic, adăugând: "Consumatorii care investesc în aceste tipuri de produse ar trebui să fie pregătiţi să-şi piardă toţi banii".

Avertismentul FCA vine pe fondul unui nou episod de volatilitate în piaţa criptoactivelor, Bitcoin şi alte monede virtuale scăzând puternic, în ultimele 24 de ore valoarea pieţei monedelor virtuale având o cădere de 200 miliarde de dolari, după un raliu spectaculos.

Investitorii privesc din ce în ce mai mult activele digitale ca o protecţie împotriva inflaţiei, similară cu aurul, într-o perioadă marcată de stimuli fără precedent din partea guvernelor pentru susţinerea economiilor afectate de pandemia Covid-19.

Dar, creşterea sălbatică a Bitcoin i-a făcut pe unii analişti să avertizeze că este posibil să avem de-a face cu o bulă speculativă, care va exploda în curând. În ultimele douăsprezece luni, cea mai valoroasă criptomonedă din lume a crescut cu peste 300%, Bank of America numind-o recent "mama tuturor bulelor".

Recent, autoritatea de supraveghere britanică a început să adopte o poziţie mai dură faţă de criptomonede, interzicând vânzarea derivatelor pe cripto către investitorii de retail.

"La fel ca în cazul tuturor investiţiilor speculative cu risc ridicat, consumatorii ar trebui să se asigure că înţeleg în ce investesc, riscurile asociate investiţiilor şi protecţiile de reglementare care se aplică", a spus FCA, conform CNBC.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. :) ete na! chiar asa ? :)

    Acum 2 ani când bitcoin era la 20.000 ,J.Dimon de la J.P.Morgan ameninta pe angajații băncii că vor fi șomeri dacă vorbesc de criptomonede .Acum o lună un șef de la aceiași bancă anunța că vede cândva bitcoinul la 146.000 $ ???

    Pierduseră oportunitatea atunci ?

    Ce mizerii de oameni! Si se miră de haosul din SUA! 

    1. despre JP Morgan și bitcoin cu "haosul din SUA"?

      Ce vrei domne ... se mai schimba lumea. Si CEO-ul de la JP Morgan poate gresi. Nimic nu e vesnic. Nu a fost Compania Indiilor, dar Dimon sau JP Morgan ...

      pai daca citesti ,,The secrets of Federal Reserve" ai sa intelegi !

      analagia ta este egala cu valoarea gradului de corelare dintre afirmatia privind haosul din SUA si evolutia pretului Bitcoin pe o perioada de un an. pe o scara de la 0 la 100, cam cit crezi ca face? intreb pentru poporul american cre-i usor bulversat de afirmatia ta, un fel de Soros ce esti, sau alt om greu in galaxie, de.

    Explozia bitcoin este direct proporțională cu corupția băncilor centrale și cu tembelismul neomarxist.

    1. nu ai nici o treaba ex-plodule

    Ce vrea sa zica supraveghetorul UK?

    Urmeaza sa se inchida portita creditului ca pondere procentuala in piata (ciclul de crestere si descrestere a creditului si a masei monetare circulate); odata cu inchiderea portitei se implementeaza restrictii la formari si creeari de derivate (ceva ce deriva din alt activ) caci curba capitalurilor ( a aprecierilor activelor) urmareste mereu curba ponderei de creditare in piata. 

    Odata restransa creditarea in ciclul economic depresiv (inchiderea robinetului de la: Ex: 1 Metru Cub varsare lichiditate pe Zi la 0,1 Metru Cub varsare lichiditate pe zi prin credit - acesta e un exemplu doar de vizualizare) bancile nu mai coteaza valorile la active pe seama impulsului exacerbat de CERERE (cade nu o sa mai existe atat de intens in piata) ci pur pe seama calculelor corecte de generare Lichiditate Reala (flux numerar) din partea Activelor ce doresc a fi folosite ca derivate sau colaterale. 

    Adica Piata Viitoare trebuie sa genereze valoare reala adaugata pe seama creditarii generate in trecut. 

    Nu toti participantii vor creea valoare, unii vor da falimente (altii dau falimente vezi UK, USA, Australia, China, Romania, etc unde multe SMEuri au fost nimicite); Falimentele unora vor intari mai mult pozitiile gigantilor. 

    Incepe o era in care Datoriile la nivel global vor trebui coborate! 

    Pe seama Productivitatii, inchiderii portitelor speculative si a reglementarii Creditului (in piata financiara) se vrea recuperarea formelor de “valori reale” pentru a se echilibra balanta datoriilor. 

    Ciclul de crestere si descrestere a datoriilor globale forteaza institutiile statului si financiare sa adopte politici antipopulare ce vor propaga socuri puternice in piata muncitoreasca. 

    Dupa socul in financiar urmeaza mereu socul in piata reala! 

    semnat comenturi “cretine” 

    1. Da, btc trebuie interzis. Si asa iti vei pierde toti banii.

      cine face bani cu el nu pierde (institutiile financiare).

      A face bani fara bani necesita inteligenta si forme de levier! 

      Banii nu se fac cu bani ci cu LEVIER (asta face orice banca si orice guvern). 

      Levierul guvernului este productivitate populatiei, taxele si creditele lor 

      Levierul Bancilor sunt conturile bancare a populatiei, activele lor - a populatiei ca si colaterale si derivate oferite la generare Credite. 

      Levierul Populatiei muritoare de rand este doar FORTA de MUNCA (95 % din populatie traieste intr-un ciclul repetitiv al saraciei in timp ce doar 4% sunt instariti si 1% bogati) 

      Banii nu sunt BANI sunt CREDIT! 

      Am mai spus si o sa mai repet intelegerea acestor concepte te ajuta sa nu mai tragi cu carca sa ECONOMISESTI ca pe urma sa INVESTESTI ci sa CREDITEZI ca pe urma sa INVESTESTI si iar sa CREDITEZI ca iar sa INVESTESTI in timp ce in piata saracii vor genera inflatia si deflatia activelor respective (dar tot neputinciosi in a inmultii valorile prin carca). 

      Piata cripto nu creste pe Lichiditate reala ci pe forme de generari credite si deplasa lichititat dupa formarea creditelor inainte si inapoi pana incalzeste moneda respectiva la cotatiie exagerate. 

      Iti dau un exemplu: 

      Avem 3 institutii financiare a, b si c: a detine 10 lei b detine 20 lei c detine 30 lei... 

      ca sa inceapa sa invarta 9 lei cu b ul iar beul 18 lei cu c ul iar ce ul 27 lei cu a ul le trebuie o unitate "noua de schimb" (ori un token, ori o alta forma de moneda, ori o alta forma de nota credit). 

      Unitatile de schimb inainte de inceperea actiunii respective valoreaza 0 (ele nu exista ca forma implementata angrenata in actiune ci doar ca idee), odata implementata unitate (creata, generata, emisa tokenul, nota credit etc) valoarea ei creste exponential in timp ce unitatile creditate intre bancile (nu obligatori banci, pot fi institutii financiare, afaceri, guverne, oameni, etc) se invart din cont in cont generadn suplimentar si dobanzile aferente. 

      Deci unitatea poate creste (tokenul) la 9 lei (plus dobanda aferenta sa zicem 1% = 0,9 lei) = 9,9 lei ; + 18 +1,8 = 19,9 lei; + 27 + 2,7 = 29,7 lei => total 9,9 + 19,9 + 29,7 = 59,5 lei 

      Deci sunt 59,5 lei (valoare creeata in sistem) doar pe jocul schimbului de imprumuturi dar daca se da strigarea intoarcerii capitalurilor in conturi plus dobanzile aferente castigate (sa zicem ca in acest joc nu pierde nici un participan la joc si toti reusesc sa isi ocupe scaunele) trebuie sa EXISTE un TAP ISPASITOR din exteriorul Jocului care sa nu fi participat "D" la crearea colateralelor si derivatelor in sistem! El achizitioneaza de buna credinta unitatea tranzactionata la cotatia de 59,5 lei ceea ce inseamna Lichiditate pura adaugata in sistem peste lichiditatea credit. 

      In sistem va exista acum 59,5 lei CREDIT LICHIDITATE si 59,5 LEI LICHIDITATE LICHIDITATE din afara sistemului => total Lichiditate (credit a + b + c plus lichiditatea D-ului) => 119 lei valoare token. 

      In asemenea moment la momentul tranzactiei a b si c marcheaza profiturile ci trantesc valoarea tokenului pentru a nu sari la 119 lei (dar daca mai exista epeculatie ei pot sa mai parieze sa continuie jocul devenind vulnerabili nu in fata "d"ului ci in fata altuior participanti la joc). 

      Cum marcheaza profitul a b si c reusind totusi sa ramana o valoare si in token? 

      Ramane valoarea de achizitie a "d"ului la cumparare 

      A ul a ramas in cont cu 1 leu recupereaza 9,9 lei (este si procentul de dobanda adaugat) + 9,9 Lei din cota ce ii revine de la achizitionarea "d"ului = total in cont la a 1+ 9,9 (creditul de 9 lei care sa intors in sistem si lichiditatea de 0,9 lei generata prin dobanda) + 9,9 (lichiditate pura de la "d") => 19,8 lei in sistem din care 10 lei e credit si 9,8 lei e lichiditate pura generata in sistem (daca banca mai joaca poate sa genereze lichiditate mai mare fata de creditul detinut in sistem reusind sa rastoarne in balantele interne yeldurile intre credite si lichiditate) 

      Jocul devine mult mai complex cand intra participanti la joc mai mult ca cei care genereaza credit! 

      De tinut minte o lege economica universala ce se repeta de 5000 mii de ani pe acest pament: 

      CREDITUL peste CREDIT genereaza BULE (in toate formele de active) iar LICHIDITATEA peste LICHIDITATE descreste BULA! 

      De ce? 

      Lichiditatea nu are putere de umflare BULA! 

      Daca va exista in piata o masa monetara FIXA pe un ax de timp indelungat fara a se genera credit atunci preturile reale scad si puterea de cumparare creste. 

      Chiar daca puterea de cumparare creste forteaza jucatorii (participantii economici) sa concureze in productivitate si inovatie in crestere pentru a vinde mai mult la preturi mai mici dar reusind sa mentina marginalurile de profit; acest fenomen nu poate sa tina la infinit caci se atinge un maxim de suportabilitate in piata in generare active / stocuri si fara cerere de cumparare solvabila (chiar daca puterea participantilor la joc creste banii se imputineaza in piata reusind sa se canalizeze tot in mana celor putin dar destepti din joc). 

      Acelasi fenomen se repeta si pe Credit doar ca este opusul reactiei de mai sus pana iar se atinge maximul se suportabilitate. 

      Din acest motiv, istoric, conducatorii ao dorit sa mentina echilibrul intre masa monetar si credit, chiar daca duce la sfarsit de ciclu lung economic la inflatii uriase sau deflatii severe. 

      Acese comportamente nu tin seama de nici o banca sau conducator de natie; aceste comportamente sunt angrenate de ponderea trendului si a nevoii unei populatii pe axul timpului; ca in paralel sunt multi care multiplica profiturile pana la elasticitat insuportabile in economie este o poveste veche, repetara in istorie si mereu se termina cu scandei (revolutie, ucideri de conducator, schimbar politice, constitutionale, ideologice, migratii severe forta de munca valoarea pura natiei din cauza dezechilibrelor severe pe care le mentin oamenii puternici in statul / piata respectiva nelasand sa se regleze imediat bula in parametrii corecti - caci pot avea pierderi serioase si ei- din acest motiv doar se impinge candela mai jos pe scari) 

      semnat comenturi "cretine"

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb