AUTORITĂŢI CARE AU TRECUT LA CAPITALISM TOP Arad, din subordinea Primăriei, speculează la Bursă

PAULA BULZAN, Arad
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 28 octombrie 2005

SC "Tîrguri Oboare Pieţe" SA Arad (TOP), societate aflată în subordinea Primăriei, a reuşit să obţină un cîştig în valoare de 320 milioane ROL după ce, în premieră, şi-a speculat la Bursă unul dintre depozitele sale bancare.

Potrivit directorului SC TOP SA Arad, Daniela Săbău, riscul a fost minim, iar suma cîştigată nu este deloc de neglijat. SC TOP avea deschis un depozit bancar şi beneficia de o dobîndă mult mai mică decît beneficiul rezultat în urma speculaţiei financiare, prima din istoria recentă în care este implicată o societate privată aparţinînd Consiliului Local Municipal Arad.

Doamna Sabău povesteşte: "Riscurile să pierdem erau infime în raport cu probabilitatea cîştigului, ştiut fiind, că un preţ nu poate sări, într-o zi, mai mult de 14%. Dacă s-ar fi întîmplat să nu cîştigăm, în ziua următoare, puteam să ne retragem banii, cu pierderi minime. Aproape oricine ar fi riscat, consultînd datele problemei". Doamna director a mai adăugat că banii au fost înmulţiţi în doar trei săptămîni. De asemenea, Daniela Sabău a declarat că a avut aprobarea atît a Consiliului de Administraţie cît şi a AGA de la TOP, pentru a risca banii societăţii în acest mod care s-a dovedit profitabil. După cum afirmă doamna Sabău, cei din conducerea societăţii i-au acordat girul fără a sta prea mult pe gînduri mizînd pe faptul că actuala directoare a TOP a fost funcţionară de rang superior la SIF Banat - Crişana timp de peste zece ani, ceea ce îi conferă avantajul cunoştinţelor în domeniul plasamentelor financiare. Societatea Tîrguri, Oboare şi Pieţe va reinvesti cîştigul de la Bursă. La iniţiativa directorului Daniela Sabău, sediul societăţii a intrat deja în reamenajare. De asemenea, după ce pieţele centrale şi cele din cartierele Micalaca şi Aurel Vlaicu vor fi supuse modernizării, SC TOP intenţionează să refacă din temelii şi Piaţa din cartierul Grădişte. Aceasta din urmă va fi lărgită prin achiziţionarea unor terenuri învecinate şi va fi acoperită după un proiect care să se încadreze în rigorile zonei pe care este amplasată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb