AUTORITĂŢILE CHINEZE NU VOR AFACEREA: "General Motors" închide divizia "Hummer"

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 26 februarie 2010

"General Motors" închide divizia "Hummer"

Compania auto americană "General Motors" Co. (GM) a decis să închidă divizia "Hummer", după ce autorităţile de reglementare din China au blocat vânzarea aces­teia către "Sichuan Tengzhong Heavy Industrial Machinery" Co. Oficialii de la Beijing consideră că vehiculele în stil militar ale GM nu corespund cu politica guvernului.

"Tengzhong nu a reuşit să obţină de la autorităţi aprobarea pentru această tranzacţie", a anunţat compania din China.

Renunţarea la marca Hummer va dura câteva luni, a anunţat purtătorul de cuvânt al companiei americane, Nick Richards. Acesta a adăugat că o parte din cei 3.000 de angajaţi ai diviziei "Hummer" vor fi transferaţi la unităţile care produc alte modele GM, astfel că nu se ştie numărul exact al locurilor de muncă ce vor fi desfiinţate.

Nick Richards a mai precizat că GM va lua în calcul "alternative viabile pentru tot brandul sau pentru părţi ale diviziei în cauză".

La rândul său, Yao Jian, purtător de cuvânt al Ministerului Comerţului din China, "Tengzhong" nu a prezentat un plan de achiziţie rezonabil, iar guvernul de la Beijing vrea să încurajeze cumpărarea de autoturisme care folosesc combustibili eficienţi, bio. Yao a menţionat că propunerea "Tengzhong" nu a oferit detalii privind modelul său investiţional şi planurile de obţinere a finanţării necesare.

În iunie anul trecut, conducerea societăţii chineze declara că finanţarea achiziţiei va fi făcută cu lichidităţi şi credite.

China îi încurajează pe producătorii auto să construiască modele eficiente (din punct de vedere al combustibilului), ca să-şi poată majora vânzările în exterior, dar şi pentru reducerea poluării pe plan intern, respectiv pentru diminuarea importurilor de ţiţei.

Modelele Hummer au apărut pe piaţă în 1999, când a fost lansată versiunea H1, care costa 140.000 de dolari şi care a devenit populară datorită actorului Arnold Schwarzenegger, acum guvernator al Californiei. A urmat modelul H2 în 2002, după care, în 2005, a fost lansat H3.

Livrările de autoturisme Hummer au atins vârful în 2006, în SUA: 71.524 de unităţi, potrivit Autodata Corp. În 2009 au fost vândute numai 9.046 de modele Hummer.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb