Autorităţile egiptene nu permit plecarea căpitanului de pe nava Ever Given

A.P.
Internaţional / 30 aprilie 2021

Autorităţile egiptene nu permit plecarea căpitanului de pe nava Ever Given

Marinarii de pe Ever Given sunt încă blocaţi pe nava care este reţinută de autorităţile egiptene. Acestea încă aşteaptă cele 916 milioane de dolari despre care spun că reprezintă costul operaţiunii de punere pe linia de plutire a navei. Şeful autorităţii care administrează Canalul Suez neagă însă că marinarii sunt ţinuţi ca monedă de schimb în aşteptarea banilor, aşa cum susţin liderii de sindicat care reprezintă interesele navigatorilor, potrivit Digi24.

Autorităţile egiptene neagă că echipajul Ever Given ar fi reţinut pe navă. Totodată, resping punctul de vedere că marinarii ar fi ţinuţi pentru răscumpărare.

Oficialii egipteni susţin chiar că marinarii sunt liberi să plece, dar pun problema personalului care trebuie să rămână pe navă pentru a o coordona în toată această perioadă cât este reţinută.

Autoritatea Canalului Suez (SCA) a sechestrat nava Ever Given în aşteptarea sumei de 916 milioane de dolari care a fost pusă în joc şi despre care companiile de asigurări maritime spun că este "umflată exagerat şi revoltătoare", "fără o justificare reală".

De altfel, şeful SCA a negat că marinarii nu au putut părăsi nava. Dimpotrivă, au putut să plece de pe navă şi să se întoarcă fără probleme, a spus el.

"Nu este nimic adevărat în acuzaţiile că echipajul a fost reţinut", a declarat şeful SCA, Osama Rabie, citat de Business Insider.

El a adăugat că marinarii sunt liberi să plece când doresc sau să fie înlocuiţi, dar cu condiţia să fie menţinut un număr suficient de personal pentru a menţine nava în siguranţă. Este adevărat că nu i s-a permis căpitanului să plece, a spus însă Osama Rabie.

SCA comunica în 15 aprilie că a permis plecarea a doi marinari de pe Ever Given "pentru motive personale urgente". În ceea ce îi priveşte pe ceilalţi 24 de marinari nu a fost făcut însă niciun anunţ, ceea ce a creat nelinişte cu privire la motivul pentru care ei sunt încă ţinuţi pe navă.

Abdulgani Serang, şeful Uniunii Naţionale a Marinarilor din India, reprezentantul sindicatului echipajului, a declarat săptămâna trecută pentru The Guardian că membrii echipajului nu trebuie "ţinuţi pentru răscumpărare". El a spus atunci că speră că altor trei marinari li se va permite să plece acasă şi să fie înlocuiţi cu alţi trei marinari.

Rockford Weitz, directorul Programului de studii maritime Fletcher de la Universitatea Tufts, a declarat pentru Insider că nu este clar care ar trebui să fie numărul de membri ai echipajului necesar, aşa cum invocă autorităţile egiptene.

"S-ar putea argumenta că o navă reţinută nu are nevoie de un echipaj complet până când nu este din nou în circuit", a spus el, adăugând că schimbările echipajului au fost complicate de pandemia COVID-19 .

"Din punctul meu de vedere, reticenţa SCA de a permite mai multor membri ai echipajului să debarce fără a fi înlocuiţi cu alţi membri noi ai echipajului este o strategie de negociere", a spus Weitz.

Efectele legale de la blocarea navei în Canalul Suez au fost uriaşe. Egiptul a cerut compensaţii de 916 milioane de dolari de la proprietarii navei, compania japoneză Shoei Kisen Kaisha.

Unul dintre asigurătorii Ever Upon, UK Club, a atacat cu recurs la un tribunal egiptean decizia de reţinere a navei.

Între timp, proprietarul Ever Given a făcut o mişcare îndrăzneaţă în justiţie în încercarea de a limita pretenţiile SCA de la 916 la 115 milioane de dolari, o reducere a pretenţiilor atât de consistentă punând sub semnul întrebării reuşita acestui demers.

Compania se confruntă cu o cerere de 916 milioane de dolari din partea autorităţilor egiptene , precum şi cu alte cereri din partea altor companii ale căror nave au fost întârziate de blocarea de şase zile a navei în martie.

Nava Ever Give, este sechestrată din 13 aprilie. Egiptul cere cele 916 milioane de dolari pe motiv că blocarea Canalului Suez i-a afectat atât veniturile comerciale, cât şi reputaţia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb