Autorităţile încep anchete sociale în zonele calamitate

C.D.
Ziarul BURSA #Politică / 1 august 2008

Autorităţile încep anchete sociale în zonele calamitate

Autorităţile vor demara anchete sociale în zonele afectate de inundaţii pentru identificarea pagubelor şi a modalităţilor de acordare a formelor de sprijin, a anunţat ministrul de interne, Cristian David.

Domnia sa a explicat: "Autorităţile vor demara o serie de anchete sociale, care au ca obiective identificarea populaţiei care are nevoie de ajutor şi care trebuie să fie despăgubită şi identificarea oamenilor care au avut locuinţele afectate în proporţie majoră şi care vor putea locui provizoriu în nişte containere puse la dispoziţie de autorităţi. Oamenii care au casele distruse pot opta să locuiască în aceste tabere provizorii, organizate din containere, care vor oferi condiţii de cazare decente, sau vor putea să meargă la rude".

Ministrul a mai precizat, citat de Newsin, că va fi adoptat un set de măsuri de urgenţă pe care autorităţile le vor lua în perioada imediat următoare pentru asistarea populaţiei şi pentru revenirea la normal.

David a menţionat că în zonele inundate vor acţiona dispozitivele de intervenţie împreună cu efectivele de voluntari de la nivelul fiecărei comune, pentru evacuarea apei din case şi curţi şi pentru înlăturarea nămolului, astfel încât oamenii să se poată întoarce cât mai repede la casele lor.

"Pentru intrarea în siguranţă a oamenilor în locuinţe se vor asigura verificări tehnice ale caselor şi se va trece la consolidarea acestora pentru a nu exista pericolul prăbuşirii lor", a declarat ministrul.

Totodată, ministrul a mai declarat că populaţia din zonele afectate de inundaţii va fi vaccinată, sursele de apă vor fi verificate şi animalele moarte înlăturate pentru a elimina pericolul răspândirii unor epidemii. De asemenea, se va trece la refacerea reţelelor de infrastructură.

La nivelul consiliilor judeţene vor fi constituite centre de colectare şi distribuire a ajutoarelor, astfel încât acestea să fie împărţite echitabil către toate zonele afectate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb