Oraşul Odesa a rămas fără electricitate după un atac rus cu drone-kamikaze

AUTORITĂŢILE UCRAINENE: Oraşul Odesa a rămas fără electricitate după un atac rus cu drone-kamikaze

V.G.
Internaţional / 10 decembrie 2022

Oraşul Odesa, în sudul Ucrainei, a rămas aproape în totalitate fără electricitate după un atac cu drone-kamikaze lansat de Rusia în timpul nopţii, au anunţat astăzi autorităţile ucrainene, potrivit Agerpres.

"Deocamdată, oraşul este fără electricitate", a declarat un consilier al preşedinţiei ucrainene, Kirilo Timoşenko, într-un mesaj pe contul său de Telegram.

Cu toate acestea, infrastructurile esenţiale, inclusiv spitalele şi maternităţile, au acces la curent, a precizat el. "Situaţia rămâne dificilă, însă este sub control", a declarat Timoşenko.

Potrivit lui Maksim Marşenko, guvernatorul regiunii Odesa, Rusia a atacat oraşul cu drone-kamikaze în timpul nopţii de ieri spre astăzi. "Din cauza loviturilor, nu este electricitate în aproape toate districtele şi comunităţile regiunii noastre", a declarat el.

Două drone au fost doborâte de unităţi ale apărării aeriene ucrainene, a mai spus Marşenko.

Ieri, Kievul a subliniat că regiunile din sudul ţării sfâşiat de război, inclusiv Odesa, suferă cele mai grave pene de curent, la câteva zile după cea mai recentă serie de atacuri ruse împotriva reţelei energetice ucrainene.

Rusia a tras luni zeci de rachete de croazieră asupra infrastructurilor-cheie, exercitând o şi mai mare presiune asupra reţelei deja în dificultate a Ucrainei, după atacuri repetate.

Joi, preşedintele rus Vladimir Putin a promis că armata rusă va continua loviturile asupra reţelei energetice ucrainene, în pofida criticilor ferme ale Occidentului împotriva atacurilor sistematice care au cufundat milioane de persoane în frig şi obscuritate.

Portul Odesa de la Marea Neagră era o destinaţie de vacanţă preferată de numeroşi ucraineni şi ruşi înainte de declanşarea ofensivei ruse în Ucraina, pe 24 februarie.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Nu se lasă Zelenschi până nu-și distruge poporul.

    1. Nu se lasa rusii pana nu denazifica toate blocurile si constructiile civile.

      Atata poate poporul inapoiat si terorist al lui Putin cel curajos! 

      Sa traiasca industria de armament,

      castigatoarea razboiului 

      Sa traisca imperialismul rus,

      care aduce castiguri

      industriei de armament 

    Pai, nu a zis Superman-ul ucrainienilor si omul anului in opinia mass-mediei occidentale, ca rusii sunt terminati si ca armata lui ii va scoate definitiv de pe teritoriul Ucrainei? Eu vad ca situatia e inversa: rusii contraataca dur in Donbas, iar pe partea energetica, ii lasa pe taranii si raketii ucrainieni fara lumina si fara caldura!

    1. de atacat tot ataca, cu progresele stau rau

      s-a intors din nou foaia cu obiectivele razboiului? gata cu denazificarea, gata cu demilitarizarea? gata cu eliberarea rusilor oprimati? gata cu nevoia de spatiu vital? noua tinta e lasarea raketilor si taranilor in bezna si in frig? le-a ramas rusilor marele regret ca nu le-a iesit primul Holodomor cum trebuie? 

      Sa inteleg ca plangi de grija raketilor si taranilor ucrainieni, dar te doare undeva de romanii din Ucraina, asupriti, terorizati si deznationalizati la greu de catre primii?

      Sa inteleg ca, rachetele rusesti alea superperformante reusesc sa faca diferenta intre raketii si taranii ucrainieni si romanii care traiesc in Ukraina?

      Adica daca rusii ocupa ocupa ukraina vor avea grija de romanii din ukraina . Esti un ipocrit si un sustinator a lui putin . Esti votant aur? . In aceste conditii spunele rusilor sa dea tezaurul romaniei inapoi adica 120 tone aur . Iar cei din aur trebuie sa aiba ciocul mic . Cat despre tine ce sa zic daca consideri ca romanii din ukraina sunt asupriti de ukraineni si le-ar fi mai bine daca rusii ar stapani ukraina ? Eu iti propun altceva : muta-te tu in rusia sa aiba rusii grija de tine.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb