AVAS vrea ca sumele primite de la buget să nu mai poată fi executate silit

Ştefania Ciocîrlan
Piaţa de Capital / 4 februarie 2011

Cu conturile blocate mai tot timpul din cauza foştilor investitori FNI pe care trebuie să îi despăgubească, AVAS vrea ca sumele pe care le primeşte de la buget pentru plata salariilor, a utilităţilor şi pentru reprezentarea României în faţa Curţii de Arbitraj Internaţională să nu mai poată fi executate silit.

Această propunere a fost inclusă într-un proiect legislativ postat pe site-ul Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului.

În proiect, Autoritatea mai propune ca executarea obligaţiilor sale de plată să se asigure din veniturile bugetului de venituri şi cheltuieli aferent activităţii de privatizare şi de valorificare a a activelor statului, până la finele lunii decembrie 2013.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Cred ca AVAS are nevoie urgenta de o solutie pentru ca sa poata functiona.. Putini stiu sau putini vor sa stie ca daca pana acum vreo doi ani unui executor al AVAS ii reveneau in medie 2000 din cei 70 de mii de debitori aflati in executare silita, acum, numarul dosarelor per executor a ajuns la aproape 5000. Nu pun in discutie modul total neprofesionist in care, spun eu, a fost conceputa institutia la infiintare - este total ineficient ca sa ai sediul in Bucuresti, iar executorii sa-i trimiti, cu trenul, cu masina, in toate colturile tarii, pierzand cel putin cate o zi pe drum si la ducere si la intoarcere, avand nevoie de cazare, neavand nici un element de sprijin in identificarea debitorului si mai ales a bunurilor sale urmaribile. Problema care se ridica este ca, daca institutia are conturile blocate, nu poate sa utilizeze banii nici pentru delegatii, nici pentru evaluarea bunurilor sechestrate, nici macar pentru publicarea anunturilor de scoatere la vanzare prin licitatie. Iar consecinta poate fi devastatoare si nu ma refer la lipsa incasarilor, ci la pericolul prescrierii dreptului de a mai urmari debitorii. Tocmai de aceea, cred si indraznesc sa rog pe cei care au posibilitatea sa decida, sa nu neglijeze problemele cu care se confrunta AVAS, in principal datorita obligatiilor la plata pe care institutia le are.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb