Aversa Manufacturing a crescut cu 25% numărul angajaţilor

V.B.
Companii #Bunuri Industriale / 3 septembrie 2014

Aversa Manufacturing a reînceput producţia în septembrie 2013 (după câştigarea licitaţiei în aceeaşi lună) şi a angajat de atunci 51 de muncitori, faţă de cei 200 existenţi în fabrică din prima zi. Compania are în prezent comenzi de 42 milioane lei, a vândut o pompă centrifugă de 1,1 milioane lei pentru Cernavodă şi a crescut salariile tuturor angajaţilor, conform unui comunicat remis azi redacţiei.

Fabrica Aversa (fostă proprietate de stat) a oprit producţia până în septembrie 2013, când Aversa Manufacturing a câştigat licitaţia.

"Angajaţii sunt fericiţi, pentru că apar din ce în ce mai multe comenzi şi clienţi noi pentru care să muncească. Înainte ca Aversa Manufacturing să câştige licitaţia, compania de stat a pierdut toţi clienţii şi a oprit producţia. Credem că vom continua să ne dezvoltăm, se vor face noi angajări şi creşteri salariale", a declarat reprezentantul Asociaţiei de Muncitori Aversa Manufacturing.

La rândul său, Michael Topolinski, preşedintele Aversa Manufacturing, a afirmat: "În următoarele 12 luni, ne dorim să creştem cu 30% numărul actual de angajaţi, astfel încât să ajungem la aproximativ 350 de muncitori până în septembrie 2015, pentru a putea face faţă comenzilor".

Aversa Manufacturing are în plan o investiţie de 65 milioane lei (15 milioane euro) într-o nouă fabrică în Capitală, care va permite îmbunătăţirea procesului de producţie şi de tehnologizare. Această investiţie este în prezent sistată din cauza unui apel al Autorităţii pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS), la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), bazat pe o soluţie dată în favoarea Aversa Manufacturing, în aprilie 2014.

"Din păcate, AAAS continuă eforturile de a anula această privatizare de succes, fără a avea argumente legitime. Deşi faptele şi legea sunt în mod clar de partea noastră, având în vedere că au pierdut în instanţă anul acesta în aprilie. În cazul în care, totuşi, AAAS câştigă cazul, acum în septembrie, la Înalta Curte şi licitaţia va fi anulată, va trebui să oprim producţia, angajaţii îşi vor pierde locurile de muncă, iar statul va avea încă o fabrică falimentară. Acţiunile corupte ale AAAS sunt împotriva investiţiilor străine şi a creşterii economiei româneşti. Noi, investitorii străini, căutăm un mediu de afaceri în care locurile de muncă şi economia sunt priorităţi", a completat Topolinski.

Aversa Manufacturing a depus o plângere la Comisia Europeană pe 7 august, privind activitatea AAAS. Compania va continua să facă toţi paşii necesari pentru a-şi proteja interesele, inclusiv apelarea la Curtea Internaţională de Arbitraj sau la Curtea de Justiţie de la Luxemburg, dacă va fi nevoie, conchide comunicatul.

Aversa Manufacturing este singurul producător autohton de pompe centrifuge din România, produsele sale fiind folosite în infrastructură, industria energetică, irigaţii şi industria petrolului. Aversa SA a fost în insolvenţă timp de 7 ani, apoi a fost privatizată în septembrie 2013. În 12 luni, Aversa Manufacturing a reluat producţia, a angajat 251 muncitori, a început să facă export şi a onorat comenzile clienţilor. Compania îşi creşte forţa de muncă şi are în plan investiţii de modernizare şi extindere ale fabricii, pe fondul cererii ridicate. Aversa are o tradiţie de peste 132 ani în furnizarea de pompe personalizate pentru infrastructura românească şi pentru exportul în peste 11 ţări.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8238
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2821
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8800
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.2344

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb