AVERSA MANUFACTURING: "AAAS trebuie să plătească despăgubiri de 1 milion de euro"

V.B.
Companii #Bunuri Industriale / 18 martie 2014

Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS) "continuă să intimideze şi să iniţieze activităţi frauduloase împotriva Aversa Manufacturing", iar ultima opţiune a companiei, în acest moment, este să solicite despăgubiri şi să iniţieze urmărirea penală împotriva administatorului special şi a preşedintelui AAAS, potrivit unui comunicat primit azi de redacţie.

Aversa Manufacturing a trimis o înştiinţare oficială către Stan Popa (preşedintele AAAS) şi Gheorghe Matei (administratorul special numit de Autoritate) privind daunele în valoare de 1 milion de euro aduse companiei, precum şi iniţierea unui proces de urmărire penală împotriva celor doi.

"Este deja binecunoscut faptul că la scurt timp după ce a fost câştigată licitaţia, un reprezentant intern al AAAS s-a întâlnit cu un reprezentant al Aversa Manufacturing şi a ameninţat că, în situaţia în care compania nu va accepta partenerul privat impus de AAAS, aceasta din urmă nu îşi va retrage contestaţia. Interesele personale din interiorul AAAS, instituţie condusă de Preşedintele Popa Stan, au dus la continuarea procesul de intimidare agresivă împotriva Aversa Manufacturing.

Din luna septembrie 2013 Aversa este din nou o companie de succes. În cele cinci luni de la preluare, compania a reînceput producţia şi exportul, a angajat 230 de muncitori, a organizat prima conferinţă anuală de Reindustrializare şi Infrastructură, urmând să facă o investiţie de 15 milioane de euro pentru dezvoltarea unei noi fabrici în Bucureşti pe o suprafaţă de 25 ooo metri pătraţi şi în cadrul căreia se vor face peste 1 250 de angajări până în 2018", se arată în comunicat.

Michael Topolinski, preşedintele Aversa Manufacturing, a declarat: "AAAS continuă să intimideze şi să iniţieze activităţi frauduloase împotriva Aversa Manufacturing. Companiei noastre nu îi rămâne decât să solicite despăgubiri şi să îniţieze un proces penal împotriva reprezentanţilor instituţiei. Avem de partea noastră ambasadele, investitorii străini, legea, şi bineînţeles, angajaţii noştri".

Conform comunicatului, Asociaţia Angajaţilor Aversa Manufacturing susţine în totalitate compania în tot acest proces, declarând faptul că "AAAS a dus Aversa în faliment în 2006 şi a închis producţia în iulie 2013. Noii proprietari au început producţia în luna septembrie, ne-au angajat şi am început din nou să livrăm pompe spre clienţii noştri. Ne dorim ca AAAS să-şi retragă contestaţia şi să ne lase în pace, pentru că simţim în sfârşit că fabrica a renăscut".

Documentul mai transmite că Aversa Manufacturing este "îngrijorată de faptul că AAAS a intimidează Tribunalul Bucureşti, însă este convinsă că va câştiga acest ultim proces, în baza excepţiei de tardivitate. Această certitudine se bazează pe părerea avizată a domnului profesor doctor Ion Turcu, cel mai acreditat expert în insolvenţă din România", "şi a domnului profesor Valeriu Stoica, fost magistrat şi profesor universitar".

Ion Turcu a declarat că "raţionamentul judecătorului a fost viciat prin nerespectarea deliberată a legii, cu scopul de părtinire a unuia dintre creditori (AAAS)... contestaţia trebuia respinsă ca fiind prescrisă".

Valeriu Stoica a susţinut că "decizia Tribunalului Bucureşti (...) nu este legală şi este neîntemeiată pe baza excepţiei de tardivitate".

"Aversa Manufacturing refuză să se supună intimidării şi corupţiei, strategia pe termen lung a companiei fiind aceea de a continua investiţia în afacere, de a face noi angajări şi de a fideliza clienţii", conchide comunicatul.

Cu o tradiţie de peste 132 de ani în furnizarea de pompe personalizate pentru infrastructura românească şi pentru exportul în mai mult de 11 ţări, Aversa Manufacturing este singurul producător autohton de pompe centrifuge, produsele sale fiind folosite în infrastructură, industria energetică, irigaţii şi industria petrolului.

Aversa a fost în insolvenţă timp de 7 ani, apoi a fost privatizată în septembrie 2013. În şase luni, Aversa Manufacturing a reluat cu succes producţia, a angajat peste 230 de muncitori, a început să facă export şi a onorat comenzile clienţilor. Cererea ridicată a determinat Aversa Manufacturing să îşi mărească forţa de muncă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb