AVIZ NEGATIV ÎN COMISIA JURIDICĂ Ridicarea imunităţii lui Florian Bodog - la vot în plenul Senatului

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Politică / 20 aprilie 2021

Ridicarea imunităţii lui Florian Bodog - la vot în plenul Senatului

Comisia Juridică a Senatului a respins, ieri, solicitarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie de încuviinţare a începerii urmăririi penale a senatorul Florian Bodog (PSD), fost ministru al Sănătăţii în anul 2017.

Votul în Comisia Juridică a fost secret. Şase senatori au votat pentru ridicarea imunităţii, şase s-au abţinut, iar un senator a votat împotrivă. În urma votului, Comisia Juridică va adopta un raport de respingere a cererii DNA, raport ce va fi supus mâine, spre vot, plenului Senatului, vot care este secret şi se exprimă prin bile.

Alfred Simonis, liderul grupului deputaţilor PSD, a anunţat, ieri, că social-democraţii vor vota pentru ridicarea imunităţii în cazul senatorului Florian Bodog, deşi juriştii partidului s-au abţinut în Comisia Juridică.

"Nu cred că trebuie să existe tratament preferenţial, indiferent din ce partid fac parte. În Comisia Juridică cele trei, patru partide, care formează coaliţia de guvernare, au majoritate. (...) Colegii mei au votat în comisie. Decizia noastră politică nu are legătură cu votul din comisie. Raportul comisiei este consultativ, plenul este suveran. Plenul poate vota pentru sau împotriva raportului dat de comisie, iar decizia partidului a fost extrem de categorică şi fermă. Colegii de la PSD vor vota pentru ridicarea imunităţii, indiferent de forma raportului", a anunţat Simonis.

Procurorii DNA susţin că Florin Bodog a acţionat din funcţia de ministru al Sănătăţii pentru ca o persoană angajată în postul de consilier personal să încaseze salariul pe o perioadă de 12 luni fără să se fi prezentat la serviciu şi fără să fi prestat activităţile la care era obligată prin contract.

Este a doua solicitare a DNA cu privire la această speţă. În 2019, senatorii au respins o solicitare similară cu privire la Florian Bodog, ulterior procurorii obţinând date privind comiterea de către acesta a altor patru infracţiuni de fals în înscrisuri şi abuz în serviciu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb