ZIARUL BURSA

20 aprilie 2021
Ediţia din 18.09.2024
Cluburile bogate se izolează de restul lumii

"LOVITURĂ DE PALAT" ÎN FOTBAL Cluburile bogate se izolează de restul lumii

Octavian DanSport / 20 aprilie 2021

Lumea fotbalului se află la un moment de cotitură. Bogaţii fotbalului au pornit o revoluţie pentru a se izola de restul lumii, un soi de haiducie pe invers. Reacţiile împotriva acestui demers sunt plasate între moderat şi violent şi vin de la toate nivelurile, inclusiv de la importanţi oameni de stat.

Strategia BVB pentru următorii patru ani a fost aprobată de acţionari

Strategia BVB pentru următorii patru ani a fost aprobată de acţionari

A.I.Piaţa de Capital / 20 aprilie 2021

Autorizarea CCP şi lansarea pieţei de derivate în 2022, printre obiectivele bursei noastre 100.000 de conturi ale investitorilor individuali şi un rulaj mediu zilnic de 20 milioane de euro sunt alte ţinte ale BVB Bursa va distribui un dividend cu randament brut de 4,2%  

Acţionarii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au aprobat, în adunarea de ieri, strategia de afaceri a companiei pentru perioada 2021-2024, prin care conducerea operatorului pieţei noastre de capital îşi propune atingerea a şase obiective, după cum reiese din documentele BVB publicate pe propriul site.

Antreprenorii, nemulţumiţi de Ministerul Economiei

Antreprenorii, nemulţumiţi de Ministerul Economiei

George MarinescuPolitică / 20 aprilie 2021

Grad de implementare de 0% pentru 55 de măsuri pentru mediul de afaceri din programul de guvernare 

Antreprenorii sunt total nemulţumiţi de modul în care Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului înţelege să sprijine mediul de afaceri. Conform unei evaluări întocmită de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMRR), doar două din măsurile propuse în programul de guvernare pentru dezvoltarea mediului de afaceri se află în implementare.

Debitorii: "O soluţie de constituţionalitate pentru noua Lege a dării în plată ar asigura previzibilitatea actului de justiţie"

DAREA ÎN PLATĂ - DEZBĂTUTĂ ASTĂZI LA CCR Debitorii: "O soluţie de constituţionalitate pentru noua Lege a dării în plată ar asigura previzibilitatea actului de justiţie"

Emilia OlescuBănci-Asigurări / 20 aprilie 2021

Debitorii în franci elveţieni se află din nou (pentru a câta oară?) în faţa unui hop, iar pentru trecerea lui clienţii bancari s-au pregătit temeinic în ultima perioadă. Noua lege a dării în plată, care produce deja efecte, urmează să fie dezbătută astăzi de Curtea Constituţională a României (CCR), după ce mai multe bănci şi IFN-uri au ridicat excepţii de neconstituţionalitate într-un număr de 355 de dosare deschise în instanţă în baza acestei reglementări.

"Economia României a încetinit puternic în aprilie"

BCR: "Economia României a încetinit puternic în aprilie"

M.G.Macroeconomie / 20 aprilie 2021

"BNR este pregătită să asigure flexibilitatea ţintei sale de inflaţie, ceea ce în opinia noastră arată tolerarea în anumite perioade a unor inflaţii mai mari", consideră analiştii BCR Euro a urcat ieri la 4,9261 lei, un nou maxim. BNR a semnalat recent că va permite o mai mare flexibilitate a cursului EUR/RON, însă cu considerarea rolului de "ancoră a încrederii sociale" pe care îl are cursul  

Activitatea economică a încetinit puternic în finalul lunii martie şi începutul lunii aprilie şi a ajuns la 73% din media unei luni normale pre-Covid-19, arată analiştii BCR Cercetare într-un raport. În februarie activitatea economică s-a situat la un nivel de 92% comparativ cu o lună normală pre-criză, iar în martie la 89%.

Totul la dublu!

Cătălin AvramescuEditorial / 20 aprilie 2021

Cătălin Avramescu

Imaginaţi-vă scena. Un individ urlă într-un microfon. Nu se înţelege ce anume. Suspectezi că este urletul unui ins recent eliberat din puşcărie. După care începe "muzica". Manele. După care iar urlete. Probabil "dedicaţii". Şi iarăşi manele. Ş.a.m.d.

"PNRR, în dezacord cu nevoile mediului de afaceri"

FLORIN JIANU, PREŞEDINTELE CNIPMMR: "PNRR, în dezacord cu nevoile mediului de afaceri"

G.M.Politică / 20 aprilie 2021

Întreprinzătorii din ţara noastră sunt nemulţumiţi de modul în care Guvernul a întocmit Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă în privinţa granturilor ce vor fi acordate mediului privat de afaceri. Cu excepţia măsurilor privind constituirea Băncii Naţionale de Dezvoltare şi a fondului de equity, restul măsurilor prevăzut pentru întreprinderile mici şi mijlocii sunt considerate neadecvate de antreprenori.

Sursa foto: nasa.gov

NASA a stabilit datele următoarei expediţii pe lună

O.D.Miscellanea / 20 aprilie 2021

Cucerirea spaţiului a redevenit o prioritate după aproape 50 de ani de acalmie. Marile puteri economice ale lumii au cheltuit sume consistente pentru programele spaţiale. NASA a ales compania spaţială privată SpaceX, condusă de Elon Musk, pentru a trimite următorul echipaj de astronauţi americani pe Lună, într-o misiune care va reprezenta o premieră după anul 1972. Contractul semnat, în valoare de 2,9 miliarde de dolari, vizează prototipul vehiculului spaţial Starship, care este testat într-un centru deţinut de SpaceX în statul american Texas

PLASAMENTE ALTERNATIVE Marcel Guguianu în sculptura contemporană

Marius TiţaInvestiţii Personale / 20 aprilie 2021

Marius Tiţa

Nu ştiu de unde să încep, de la Guguianu, de la o licitaţie anume, dar vreau să vorbesc despre sculptură. Domeniu vast, desigur, dar la fel de sigur nu ne vom referi la sculptura monumentală, cum am făcut-o, totuşi, de atâta ori, ci la sculptura mică, ca dimensiuni, pe care o putem pune în casele noastre, mai ales în cele noi şi mari sau în la fel de impozantele birouri. Nu aţi făcut-o până acum? Încercaţi, satisfacţie garantată!

Creditarea slabă pune presiune pe profitabilitatea viitoare a băncilor americane

FITCH RATINGS: Creditarea slabă pune presiune pe profitabilitatea viitoare a băncilor americane

A.V.Internaţional / 20 aprilie 2021

Instituţiile de credit majore din SUA au înregistrat rezultate peste aşteptări în primul trimestru din 2021, în baza veniturilor semnificative din tranzacţii şi investiţii 

Mare parte din rezultatele în creştere raportate de cele mai importante bănci americane pentru primul trimestru din 2021 au fost susţinute, din nou, de veniturile solide din tranzacţionare şi investiţii, iar câştigurile nete au fost alimentate de eliberările de provizioane, care s-au accelerat faţă de trimestrul anterior, conform agenţiei de evaluare financiară Fitch Ratings.

Ministerul de Finanţe a împrumutat 533 milioane de lei de pe piaţa internă

PRIMA LICITAŢIE DUPĂ ANUNŢUL S&P Ministerul de Finanţe a împrumutat 533 milioane de lei de pe piaţa internă

Mihai GongoroiMacroeconomie / 20 aprilie 2021

Costul de finanţare pe scadenţa octombrie 2027 a crescut faţă de minimele din februarie cu 38 de puncte de bază BCE: "Întărirea cadrului bugetar pentru limitarea unor posibile schimbări majore ale orientării politicii fiscale ar putea conduce la îmbunătăţirea ratingului de ţară în viitor" 

Ministerul Finanţelor a împrumutat ieri, de pe piaţa internă, 533 milioane de lei printr-o emisiune de titluri de stat pe 6 ani, potrivit datelor publicate pe site-ul Băncii Naţionale a României (BNR). Aceasta a fost şasea licitaţie cu succes din aprilie dintr-un total de şapte - fără a lua în calcul împrumutul de 3,5 miliarde de euro luat de pe pieţele externe - şi prima licitaţie de bonduri suverane după anunţul pozitiv al agenţiei S&P.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Scăderi pe linie pentru indici

BVB Scăderi pe linie pentru indici

A.I.Piaţa de Capital / 20 aprilie 2021

Creştere de 29% pentru acţiunile Chimcomplex  

Toţi indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au scăzut, în prima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii, într-o zi cu evoluţii mixte în pieţele europene.

MACRO NEWSLETTER 20 Aprilie 2021

MACRO NEWSLETTER 20 Aprilie 2021

Macroeconomie / 20 aprilie 2021

Producţia industrială din SUA a crescut cu o rată anuală de 1,3% în martie 2021, după o scădere de 4,3% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 1,4%, după un declin de 2,6% în luna anterioară. Producţia din industria prelucrătoare a...

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo