Paşaport de export - un program pentru sprijinirea IMM-urilor

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 20 aprilie 2021

Paşaport de export - un program pentru sprijinirea IMM-urilor

Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMRR) a demarat un nou proiect menit să ajute antreprenorii în dezvoltarea companiilor şi în internaţionalizarea afacerilor. Intitulat "Paşaport de export", proiectul îşi propune ca, până la 3 mai 2022, să îmbunătăţească nivelul de cunoştinţe/competenţe/aptitudini necesare derulării activităţilor de internaţionalizare/export ale angajaţilor care îşi desfăşoară activitatea în sectoarele economice/domeniile din regiunile Nord-Est, Nord-Vest, Sud şi Vest. La programul integrat de formare vor participa 400 de angajaţi, care la final vor dobândi specializarea de referent de comerţ exterior.

"Aceste persoane trebuie să nu ocupe o funcţie de conducere sau o poziţie în departamentul de resurse umane. Vom acorda un sprijin pentru 40 de IMM-uri, în vederea elaborării şi introducerii unor programe de învăţare la locul de muncă, şi vom elabora un ghid al exportatorului., prin care fiecare companie să îşi evalueze potenţialul de export. Ghidul va conţine instrumentele necesare unui parcurs optim de urmat de o întreprindere pe termen lung pentru maxim de competitivitate în activităţile de export şi va permite celor 40 de întreprinderi care îl vor implementa să îşi poată instrui personalul actual şi viitor, în vederea eficientizării la maximum a activităţilor de export", a declarat Sterică Fudulea, secretar general al CNIPMMR.

El a menţionat că CNIPMMR derulează acest program, din cauza actualei politici a Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului privind activitatea de export şi internaţionalizarea firmelor din ţara noastră. Amintim că, anul acesta, pentru programele de promovare la export în bugetul ministerului de resort sunt prevăzuţi doar 1,5 milioane lei.

Reprezentanţii celor 40 de companii selectate de CNIPMMR vor învăţa cum să îşi dezvolte un plan de export, vor beneficia de ateliere digitale pentru export, vor concepe strategii de intrare pe pieţele ţintă, vor căuta surse de finanţare pentru desfăşurarea activităţii de export, vor vizita ţara ţintă şi vor întocmi o evaluare de risc.

Fondurile alocate derulării programului "Paşaport de export" se ridică la 4,6 milioane lei şi vor viza doar pregătirea agenţilor economici pentru export.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb