Avocatul Ioana Sfîrăială îi dă replica lui Mircea Ursache

AVOCAT IOANA SFÎRĂIALĂ
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 2 februarie 2017

Avocatul Ioana Sfîrăială ne-a declarat, recent, într-un interviu, că, în cadrul unei audienţei pe care a avut-o la Autoritatea de Supraveghere Financiară cu domnul Mircea Ursache, acesta a precizat că domnul Daniel Dăianu i-a comunicat că FP urmează să se lichideze în cinci ani de zile. Ioana Sfîrăială ne-a spus: "Această discuţie a avut loc imediat după numirea domnului Ursache la CNVM. Mi s-a comunicat, în mai multe rânduri, inclusiv de către domnul Ursache, că sunt mai multe interese din partea SUA, iar că Ambasada SUA are o implicare prea mare în acest caz pentru a se putea face ceva în sensul respectării hotărârilor judecătoreşti".

În replică, domnul Mircea Ursache ne-a precizat că doamna Sfîrăială ar trebui să îşi facă o autocenzură la declaraţiile care pot afecta piaţa, adăugând: "Astfel de aprecieri (n.r. legate de lichidarea FP) din partea mea nu au fost spuse şi nici nu pot să caracterizeze echilibrul meu în declaraţii. Ca atare, cred că doamna Sfîrăială ar trebui să îşi facă o autocenzură la declaraţiile care pot afecta piaţa. Aprecierea că Fondul se lichidează a fost făcută de ea, doamna avocat susţinând că a auzit acest lucru de la domnul Dăianu".

Avocatul Ioana Sfîrăială a revenit cu o replică la declaraţiile domnului ursache, pe care o redăm mai jos.

Am observat reacţia domnului Mircea Ursache în sensul că dezminte că ar fi afirmat că FP urmează să se lichideze în cinci ani.

În 21.11.2013 am avut o întâlnire cu domnul Mircea Ursache, la puţin timp după ce aceasta a fost numit vicepreşedinte al ASF, la solicitarea noastră.

Într-o înregistrare audio a şedinţei, Mircea Ursache afirmă că domnul Daniel Dăianu a discutat cu Elliott şi FP privind lichidarea FP în cinci ani.

Afirmaţiile mele au fost corecte şi domnul Ursache încearcă inducerea în eroare a pieţei.

Întâlnirea cu Mircea Ursache a avut drept subiect de discuţie poziţia ASF/CNVM raportat la situaţia juridică a Fondului Proprietatea.

Din conţinutul discuţiei, coroborat cu toată corespondenţa pe care am avut-o cu CNVM/ASF rezultă că atât acţionarii semnificativi de la Fondul Proprietatea, cât şi managerul acestuia au beneficiat de protecţie din partea autorităţilor române care nu au luat măsurile legale pe care le-au luat în cazul altor companii care acţionează pe piaţa de capital.

Acelaşi lucru s-a întâmplat şi în instanţele de judecată, unde Fondul Proprietatea a beneficiat de aceeaşi protecţie, fiind pronunţate hotărâri judecătoreşti care înfrâng legea şi bunul simţ al oricărui jurist.

Domnul Mircea Ursache nu este de altfel, la primul derapaj faţă de realitate. În aceeaşi întâlnire, când am învederat faptul că Franklin Templeton a vândut din patrimoniul Fondului Proprietatea acţiuni pe care acesta le deţinea la Petrom pentru ca să le cumpere pe alte societăţi Franklin Templeton din cadrul grupului, domnul Ursache a afirmat că există o plângere penală formulată de ASF, după care a dezminţit şi a afirmat că niciodată nu ar fi spus acest lucru. Se poate verifica tot în cadrul unei înregistrări a discuţiei, iar dezminţirea o am în scris.

Plângerile penale pe care le-am făcut în legătură cu acest aspect au rămas fără răspuns sau au fost restituite pentru motive puerile de formă, inexistente în Codul de procedură penală.

Este regretabil că o asemenea situaţie există în legătură cu o societate care a deţinut 20% din companiile de interes strategic din România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb