Bacolux Hotels România deţin două hoteluri la Băile Herculane, Bacolux Afrodita Resort & Spa şi Bacolux Diana Resort, locaţii ce sunt alimentate din izvorul propriu, aflat sub propria licenţă de exploatare. Cele două locaţii ale Bacolux Hotels de la Herculane însumează aproximativ 900 locuri de cazare, respectiv 28% din totalul locurilor de cazare hoteliere din Băile Herculane, locuri pentru care se pot asigura în continuare terapii balneare pentru turişti, conform unui comunicat de presă al companiei.
La Herculane, au existat şi veşti proaste. De ceva timp, unele hoteluri au rămas fără apă termală. Rezultatul? Un nou val de imagine negativă asupra unei staţiuni deja încercate de perioade tulburi în trecut. Dar, realitatea nu este aceeaşi pentru toţi. Bacolux Hotels România are apă pentru terapiile balneare vindecătoare, deoarece compania deţine una dintre cele 4 licenţe valabile şi funcţionale de exploatare a apelor termale emise de către ANRM.
Izvorul asigură în prezent alimentarea cu apă termală a celor doua hotelui Bacolux şi a fost descoperit în 2018 în urma unui foraj de peste 300.000 de euro. Sursă de apă este foarte bogat mineralizată, ajunge la suprafaţă în mod natural arteziană, temperatura acesteia la ieşirea din pământ fiind de 36 - 37 grade.
"Situaţia este una cu adevărat regretabilă, în condiţiile în care suntem cu toţii o comunitate, parte din aceeaşi industrie şi înţelegem că dezvoltarea turismului nu se poate face fără dezvoltarea locului unde unităţile sunt situate. De la preluarea locaţiilor din Herculane, compania noastră a fost constant preocupată de dezvoltarea staţiunii din toate punctele de vedere, făcând atât demersuri de imagine, cât şi acţiuni de promovare, entertainment, ecologizare, programe sociale etc. Această sistare ne afectează pe toţi, fie că dispunem de apă termală sau nu, pentru că este o problemă de imagine la nivel de oraş" , a declarat Laura Pătru, PR & Communication Manager Bacolux Hotels România
În ultimii ani, Herculane a înregistrat o cifră de turişti de aproape patru ori mai mare decât în perioada sa de declin, cu investiţii considerabile în segmentele de spa şi facilităţi de cazare iar media de vârstă a turiştilor din staţiune a scăzut datorită facilităţilor spa şi facilităţilor pentru copii.