BANCA ANGLIEI ANUNŢĂ: Băncile din UE vor opera normal în Marea Britanie, după Brexit

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 21 decembrie 2017

Băncile din UE vor opera normal în Marea Britanie, după Brexit

Banca Angliei (BoE) le va permite băncilor din UE să continue să opereze în mod normal în Marea Britanie după ieşirea acestei ţări din UE (Brexit), fără să fie nevoite să îşi înfiinţeze subsidiare, conform unor propuneri pe care le-a anunţat ieri instituţia financiară de la Londra.

BoE a informat: "Sistemul financiar britanic este atât un activ naţional, cât şi un bun public global. Menţinerea sistemului financiar britanic deschis instituţiilor străine este în interesul Regatului Unit, al UE şi al economiilor globale".

În aceste condiţii, băncile europene vor putea să îşi ofere serviciile, fără noi obstacole, în Londra, după Brexit.

BoE a continuat: "În aşteptarea viitorului cadru legal ce va urma negocierilor dintre Londra şi UE, firmele care în prezent derulează operaţiuni prin sucursalele din Marea Britanie, sub dreptul de "paşaport", vor trebui autorizate din nou ca să opereze local. În consecinţă, Autoritatea de Reglementare Prudenţială (PRA) aşteaptă să autorizeze firmele relevante în baza propunerii noastre actualizate".

Banca a menţionat că PRA trebuie să ia în calcul cât de "sistemice" sunt activităţile băncilor în cauză în Marea Britanie.

"Încurajarea băncilor din UE să continue să opereze în Marea Britanie va ajuta la păstrarea stabilităţii financiare în Regatul Unit şi în blocul comunitar şi va apăra, totodată, poziţia Londrei de centru financiar global deschis", a declarat, conform businessinsider.com, Miles Celic, şef al grupului de lobby TheCityUK.

Peste 100 de bănci care în prezent operează la Londra sunt sucursale ale băncilor-mamă cu sediul în altă ţară UE. În prezent, aceste sucursale operează în Marea Britanie pe baza aşa-numitului "paşaport european" care ar urma să expire în luna martie 2019, când Marea Britanie va ieşi din blocul comunitar.

BoE informase anterior că le va comunica băncilor până la finele anului dacă aceste sucursale trebuie să solicite din nou acordarea unei licenţe pentru a putea opera în Marea Britanie după Brexit, sau dacă sucursalele vor trebui transformate în subsidiare, opţiune care ar fi fost mai costisitoare pentru bănci. Trecerea de la sucursală la subsidiară presupune majorarea rezervelor locale de capital şi lichidităţi.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb