Banca Angliei: "Perspectivele de stabilitate financiară s-au înrăutăţit"

A.V.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 30 martie 2016

Banca Angliei: "Perspectivele de stabilitate financiară s-au înrăutăţit"

Riscurile din jurul referendumului pe care l-a programat Marea Britanie pe marginea apartenenţei la Uniunea Europeană ar putea determina creşterea costurilor împrumuturilor şi slăbirea lirei, respectiv înăsprirea normelor privind creditarea ipotecară către proprietarii de imobile, conform Băncii Angliei.

Banca centrală de la Londra a avertizat, ieri, că perspectivele de stabilitate financiară s-au înrăutăţit de la cel mai recent raport trimestrial al său, lansat în noiembrie anul trecut, ceea ce determină instituţia să le solicite băncilor creşterea rezervelor de capital, în contextul redresării creditării.

"Perspectivele de stabilitate financiară în Regatul Unit s-au deteriorat", a informat comitetul pentru politică financiară (FPC) din cadrul Băncii Angliei, adăugând: "Riscurile interne s-au înmulţit din cauza celor generate de referendum".

Amintim că Marea Britanie a programat pentru data de 23 iunie un referendum care va stabili dacă ţara rămâne sau iese din UE.

FPC a subliniat: "Privind înainte, intensificarea şi prelungirea incertitudinilor au potenţialul să crească primele de risc pentru mai multe active britanice, ceea ce ar putea duce la deprecierea viitoare a lirei şi va afecta costul, respectiv disponibilitatea de finanţare pentru o gamă largă de debitori britanici".

Pe de altă parte, Banca Angliei a anunţat că va recomanda înăsprirea standardelor minime pentru creditare către micii deţinători de proprietăţi imobiliare, care vor să facă noi achiziţii în domeniu, în vederea închirierii.

Luna aceasta, Banca Angliei a decis să menţină dobânda de referinţă la nivelul minim record de 0,5%, la care se află din luna martie 2009. Banca Angliei nu a modificat nici valoarea programului de achiziţii de active, care a rămas la 375 de miliarde de lire sterline.

Banca Angliei aşteaptă o creştere a economiei Marii Britanii de 2,2% anul acesta şi de 2,3% anul viitor, în timp ce Guvernul de la Londra estimează un avans de 2% în 2016 şi de 2,2% în 2017.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb