Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare va plăti 32,41 lei pentru al treilea cupon

N.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 5 martie 2008

Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BIRD) va plăti începând cu 18 martie sumele aferente celui de-al treilea cupon al obligaţiunilor proprii, în valoare de 32,41 lei, potrivit comunicatului trimis ieri Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Valoarea celui de-al treilea cupon a fost calculată pe baza unei dobânzi anuale de 6,5% şi va putea fi încasat de toţi deţinătorii de obligaţiuni, înregistraţi la 11 martie.

Obligatarii vor primi sumele aferente numărului de obligaţiuni corporative deţinute în perioada 18-24 martie, transferul fiind realizat prin intermediul băncii ABN Amro.

De asemenea, a fost calculată valoarea celui de-al patrulea cupon, aferent perioadei 18 martie-18 septembrie, având în vedere o rată anuală a dobânzii de 6,5%. Obligatarii înregistraţi la data de 11 septembrie vor încasa 32,77 lei/obligaţiune.

Obligaţiunile Băncii Internaţionale pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (IBRD09) sunt tranzacţionate pe piaţa reglementată a Bursei de Valori Bucureşti, fiind prima emisiune în lei a unei instituţii financiare internaţionale lansată în România. Ultimul preţ la care s-au transferat obligaţiunile a fost de 95,38 lei, în şedinţa din 20 februarie.

Oferta publică primară de obligaţiuni a Băncii Mondiale a fost lansată pe 30 august 2007 şi s-a încheiat pe 12 septembrie. Au fost emise în total 525.000 obligaţiuni, în valoare de 525 milioane lei. Preţul unei obligaţiuni a fost de 1.000 lei, iar rata dobânzii este fixă - 6,50% anual. Scadenţa obligaţiunilor este de 36 de luni, cu plata semestrială a dobânzii către investitorii care au subscris în cadrul ofertei publice, iar principalul va fi plătit la scadenţa emisiunii.

Mai mult de trei sferturi (77%) din obligaţiunile Băncii Mondiale au fost subscrise de investitori români, care au plasat peste 404 milioane lei (115,5 milioane euro) în emisiunea de 525 milioane lei (150 milioane euro) lansată de instituţia financiară internaţională. Oferta iniţială a fost suprasubscrisă cu 21%, potrivit datelor comunicate de Banca Mondială.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb