Banca Italiei îndeamnă instituţiile de credit să taie rapid costurile

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 1 iunie 2016

Banca Italiei îndeamnă instituţiile de credit să taie rapid costurile

Guvernatorul Ignazio Visco crede că guvernul de la Roma ar putea rata ţinta de reducere a datoriei publice

Băncile italiene trebuie să-şi diminueze rapid costurile, inclusiv prin disponibilizări, ca să impulsioneze profitabilitatea după ce au contabilizat deprecieri din credite de 120 de miliarde de euro (133 miliarde de dolari) în ultimii patru ani, conform guvernatorului băncii centrale de la Roma, Ignazio Visco.

Oficialul Băncii Italiei a afirmat ieri, în cadrul prezentării Raportului anual pe 2015, că pe măsură ce se atenuează impactul recesiunii economice care a dus în faliment mii de companii mici, băncile se confruntă cu noi provocări ce le afectează profiturile: dobânzile negative, nevoia de reducere a intermedierii financiare şi diminuarea comisioanelor, ca urmare a progresului tehnologiei şi a competiţiei în creştere.

Visco a subliniat: "Este imperativ necesar ca multe bănci din Italia să ia măsuri de reducere a costurilor, inclusiv cele cu personalul, prin adaptarea calităţii şi a cantităţii forţei de muncă la noile evoluţii tehnologice şi ale pieţei".

În opinia sa, în cazul băncilor mai mici, problemele sunt generate de proporţia mare a creditelor neperformante, de diversificarea redusă a surselor de venit şi de evoluţiile tehnologice.

Cu acelaşi prilej, Ignazio Visco a adus în discuţie datoria publică a Italiei, care, conform părerii sale, este posibil să nu scadă anul acesta atât cât arată ţinta guvernului.

Datoria Italiei a fost de 132,7% din PIB în 2015 şi este a doua ca mărime din zona euro, după cea a Greciei. Executivul condus de premierul Matteo Renzi a dat asigurări în mai multe rânduri că datoria va începe să scadă în acest an.

Totuşi, Visco a avertizat: "Modul în care va evolua contextul economic ar putea împiedica realizarea acestui obiectiv în 2016".

Guvernatorul Băncii Italiei a făcut apel la o monitorizare atentă a finanţelor publice şi la implementarea unui program de privatizări pentru atingerea ţintei de datorie de 132,4% din PIB, anul acesta, respectiv reducerea semnificativă a acesteia în 2017.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb