Banca Transilvania urcă dobânzile la depozitele la termen în euro

f.a.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 22 august 2007

Banca Transilvania a urcat, începând de marţi, dobânzile la depozitele clasice ale populaţiei şi firmelor şi la depozitul Kid Cont, constituite în euro, şi a înfiinţat un depozit special cu acumulare în monedă europeană, la termen de 18 luni, a anunţat un comunicat al băncii.

Astfel, în cazul unui depozit clasic în euro, dobânda urcă de la 3,50% la 3,75% pentru un termen de o lună şi de la 4% la 4,25% la trei luni. Cea mai mare creştere a dobânzii a fost decisă la un depozit scadent după şase luni, de la 4,25% până la 5,25% pe an, în timp ce pentru un depozit în euro la nouă luni, dobânda anuală plătită de bancă urcă de la 4,25% la 5%, iar la un depozit constituit la un an, banca va plăti tot 5% dobândă, faţă de 4,50% până în prezent.

În cazul unui depozit revolving, dobânda anuală plătită de Banca Transilvania urcă de la 4% la 4,50%, atât pentru cele la termen de nouă luni, cât şi pentru cele la 12 luni.

Banca a lansat şi un depozit special constituit în euro, pe termen de 18 luni, fără prelungire automată, la care calculul şi plata dobânzii se realizează trimestrial. Dobânda anuală plătită la acest tip de depozit este de 5,5%, iar suma minimă pentru deschiderea lui este de 3.000 euro.

Banca a mai decis creşterea dobânzii anuale de la 4,25% la 5% pentru depozitul Kid Cont constituit în euro, cu acumulare şi destinat minorilor cu vârste cuprinse între o zi şi 17 ani.

Banca Transilvania avea un portofoliu de credite de 6,414 miliarde lei (2,05 miliarde euro) la sfârşitul lunii iunie, în creştere cu 30% faţă de finalul anului trecut, în timp ce depozitele atrase de la clienţi au ajuns la 7,05 miliarde lei (2,25 miliarde euro) la jumătatea acestui an.

După numărul de unităţi, Banca Transilvania este pe locul al patrulea pe piaţa bancară românească, cu 400 de sucursale şi agenţii, fiind depăşită doar de Casa de Economii şi Consemnaţiuni (CEC), BRD - Groupe Societe Generale şi Banca Comercială Română (BCR).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb