Banca UBS, solicitată să dea informaţii în scandalul de corupţie de la FIFA

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 4 noiembrie 2015

Banca UBS, solicitată să dea informaţii în scandalul de corupţie de la FIFA

"UBS Group" AG, cea mai mare bancă din Elveţia, trebuie să ofere informaţii legate de scandalul de corupţie de la Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA). Informaţia în cauză, lansată ieri de UBS, a vent la patru zile după ce "Credit Suisse Group" AG, a doua mare bancă elveţiană, a făcut un anunţ similar.

UBS a fost solicitată să ofere informaţii despre FIFA, dar şi despre persoane şi entităţi asociate, şi precizează că, în această investigaţie, cooperează cu autorităţile.

În cadrul anchetei, autorităţile încearcă să stabilească dacă cele două bănci elveţiene au permis efectuarea de tranzacţii "suspecte ori alte nereguli" sau nu şi-au respectat obligaţiile în ceea ce priveşte legislaţia şi reglementările referitoare la spălarea de bani.

În actul său de acuzare, justiţia americană estimează la circa 150 de milioane de dolari valoarea plăţilor ilegale care ar fi circulat la vârful fotbalului mondial după 1990.

În iulie, justiţia elveţiană a indicat că 81 de cazuri suspecte de spălare de bani au fost semnalate de bănci în cadrul anchetei legate de FIFA. La mijlocul lunii septembrie, procurorul Michael Lauber a afirmat că sunt examinate tranzacţii suspecte referitoare la 121 de conturi.

Creşte profitul UBS

"UBS Group" a anunţat, ieri, că profitul său net din trimestrul al treilea din 2015 aproape s-a triplat faţă de perioada similară din 2014, chiar dacă operaţiunile sale de bază au încetinit. Avansul a venit din unele beneficii fiscale.

Câştigul net al UBS a ajuns la circa 2,1 miliarde de franci elveţieni (2,13 miliarde dolari) în cele trei luni încheiate în septembrie, de la 762 milioane de franci în acelaşi interval din 2014, când banca a fost afectată de constituirea unor provizioane legale. Rezultatul include un beneficiu net din taxe de 1,3 miliarde de franci.

Analiştii estimau un profit de 1,64 miliarde de franci pentru UBS, în trimestrul al treilea.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb