Banca Ucrainei avertizează că există riscul producerii unui nou atac cibernetic

Ziarul BURSA #Internaţional / 21 august 2017

Banca centrală a Ucrainei a anunţat, vineri, că a avertizat băncile de stat şi private că există riscul apariţiei unui nou virus cibernetic, transmite Reuters, conform News.ro.

Atacul din 27 iunie, numit NotPetya, a blocat activitatea multor instituţii guvernmentale şi companii ucrainene şi s-a extins rapid prin reţelele informatice ale companiilor multinaţionale cu activităţi în Europa de Est.

Ulterior, banca centrală de la Kiev a colaborat cu Echipa de Reacţie pentru Urgenţe Informatice (CERT) şi cu poliţia, pentru a îmbunătăţi protejarea sectorului bancar ucrainean prin schimb rapid de informaţii.

"În consecinţă, pe 11 august, banca centrală a informat băncile despre apariţia unui nou cod maliţios, elementele acestuia, indicatorii compromişi şi necesitatea de a implementa măsuri preventive pentru a împiedica infectarea", a anunţat instituţia.

Potrivit unei scrisori trimise băncilor de instituţie, noul virus se răspândeşte prin deschiderea de documente word ataşate emailurilor.

"Natura acestui cod maliţios, distribuţia sa în masă şi faptul că la momentul distribuţiei nu a fost detectat de vreun soft anti-virus sugerează să acest atac pregăteşte un atac cibernetic masiv împotriva reţelelor informatice ale companiilor ucrainene", se arată în scrisoare.

Autorităţile ucrainene au mai avertizat că ţara ar putea fi ţinta unui atac de tipul NotPetya pe 24 august, când sărbătoreşte independenţa de Uniunea Sovietică, obţinută în 1991.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Adica tipa din timp ca urmeaza ceva care va face rau si care va lasa "urme si inscriptii digitale in limba rusa", adica limba pe care ei tot lupta sa o anihileze in tara, dar lumea se tot opinteste ca "Gigi-contra". Deci sa ne asteptam la noi acuzatii si sanctiuni la adresa Rusiei ... ca asa spune Radio Shantz fost Erevan, Vocea Americii, Europa Libera actual "Slava Ukraine" (la margine ... tot la margine si-n viitor!) .

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb