Băncile îşi refac dosarele, deoarece BNR a cerut norme pe fiecare tip de creditare

C.P.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 28 mai 2007

Banca centrală a cerut băncilor să prezinte norme calibrate în funcţie de tipul de creditare şi să descrie produsele financiare oferite, ceea ce a făcut ca multe bănci să refacă dosarul pentru aprobarea normelor de creditare, a spus vineri directorul adjunct al Băncii Transilvania, Ionuţ Pătrăhău, citat de NewsIn.

"Ne-au spus că nu vor o singură normă pentru toate produsele, ci o normă pentru cele de consum şi una pentru cele ipotecare/imobiliare şi la fiecare dintre ele să descriem toate produsele aferente", a explicat Pătrăhău pentru NewsIn.

Banca Transilvania a depus, ca multe alte bănci, o nouă variantă a normelor interne de creditare care respectă ultimele precizări date de Banca Naţională a României (BNR), spune Pătrăhău. Reprezentanţii Raiffeisen Bank România, ai Băncii Comerciale Române (BCR) şi ai Bancpost au spus, vineri, că încă mai aşteaptă aprobarea băncii centrale.

Prima bancă comercială care a primit acceptul băncii centrale este Alpha Bank. Banca Română pentru Dezvoltare (BRD) Groupe Societe Generale este a doua bancă comercială care a primit aprobarea băncii centrale pentru aplicarea normelor interne de creditare. Deşi a primit vineri acordul BNR, banca dar nu va aplica normele imediat şi va relaxa creditarea în funcţie bonitatea clienţilor, a declarat, pentru NewsIn, Petre Bunescu, vicepreşedinte al BRD. Bancherii de la BRD SocGen se aşteptau să primească fără mari probleme aprobarea băncii centrale deoarece chestiunile în suspans erau nişte detalii tehnice minore, care au fost corectate. "Noi am ştiut evoluţia, ne aşteptam să primim aprobarea. Era vorba de nişte detalii privind riscul care trebuiau verificate", a mai spus Bunescu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb