Băncile ruseşti şi-ar putea majora capitalul utilizând yuani

Ziarul BURSA #Internaţional / 15 martie 2016

Băncile ruseşti şi-ar putea majora capitalul utilizând yuani

Acest an nu va fi uşor pentru băncile ruseşti, dar ele îşi vor putea reface capitalul utilizând fonduri în yuani, a afirmat Mihail Suhov, adjunctul şefului băncii centrale a Rusiei, transmite TASS, conform Agerpres.

"În general, cred că va fi dificil, dar nu sunt motive să înregistrăm situaţii problematice. Acest an nu va fi uşor, dar cred că gestionarea situaţiei băncilor într-o situaţie dificilă nu este mai puţin importantă decât într-o perioadă când situaţia de pe piaţă este favorabilă", le-a declarat jurnaliştilor, Mihail Suhov, prezent în Elveţia, la Forumul Economic Rus.

"Nu au existat eforturi de stimulare artificială a plăţilor în alte monede, noi doar am extins lista valutelor care pot fi folosite la majorarea capitalului. Nu este o măsură artificială, doar menajează disconfortul investitorilor chinezi care vor să facă investiţii în yuani", a explicat oficialul rus.

Acesta a adăugat că profitul băncilor ruseşti a totalizat 83 miliarde de ruble (1,2 miliarde de dolari) în primele două luni ale acestui an şi ar putea ajunge la 100 miliarde de ruble (1,4 miliarde de dolari) până la sfârşitul lunii martie.

Sectorul bancar rus se confruntă cu dificultăţi, pe fondul recesiunii, care a dus la o deteriorare a calităţii împrumuturilor, iar ratele ridicate ale dobânzilor stabilite de banca centrală a Rusiei au afectat marjele de profit. Multe bănci ruseşti au înregistrat pierderi anul trecut, cu excepţia celui mai mare grup bancar, "Sberbank".

Economia Rusiei a înregistrat, anul trecut, cel mai semnificativ declin de după 2009, în condiţiile în care preţul petrolului (unul din principalele produse de export ale Rusiei) s-a prăbuşit, iar sancţiunile impuse din cauza conflictului din Ucraina au limitat accesul la finanţarea internaţională.

Serviciul Federal de Statistică (Rosstat) a anunţat recent că Produsul Intern Brut s-a contractat cu 3,7% în 2015, după un avans de 0,6% în 2014.

Profitul sectorului bancar rus a scăzut cu 67% anul trecut, la 192 miliarde de ruble (2,4 miliarde de dolari), a anunţat în ianuarie Banca Rusiei.

Provizioanele pentru creditele neperformante au urcat cu 33% la sfârşitul anului trecut, comparativ cu începutul anului, în timp ce activele băncilor au scăzut cu 1,6% în 2015, dacă sunt incluse şi fluctuaţiile de curs valutar.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. A inceput diminuarea influentei dolarului in Asia, pe pietele rusa, chineza, indiana si iraniana pentru inceput, care vor accepta platile in moneda nationala, piete cu rezerve de energie si materii prime uriase, dublate de o enorma forta de munca si dezvoltare tehnologica in plin boom.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb