Băncile sud-africane pregătesc cea mai mare grevă din ultimii 99 de ani

A.V.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 25 septembrie 2019

Băncile sud-africane pregătesc cea mai mare grevă din ultimii 99 de ani

Băncile sud-africane îşi îndeamnă clienţii să utilizeze canalele digitale întrucât industria se pregăteşte de o măsură de protest estimată să fie cea mai mare grevă din 1920 până acum, potrivit Bloomberg.

Deocamdată, Asociaţia Băncilor din Africa de Sud anunţă că "băncile vor funcţiona ca de obicei în ziua res-pectivă", instituţiile de credit "luând măsurile de precauţie necesare pentru reducerea la minimum a perturbării activităţii". Însă, sindicaliştii nu au informat deocamdată industria financiară cu privire la planurile de încetare a lucrului.

Protestul este programat să aibă loc vineri, 27 septembrie. Greva este planificată de Societatea Sud-Africană a Funcţionarilor Bancari (Sasbo) şi Congresul Sindicatelor din Africa de Sud (Cosatu). Cosatu, cea mai mare federaţie sindicală din ţară, are aproximativ 1,8 milioane de membri, iar Sas-bo - 73.000.

Demonstraţiile sunt planificate în principal la băncile care şi-au consultat în ultimele luni personalul cu privire la disponibilizări. Unele bănci sud-africane, precum Standard Bank Group Ltd. şi Absa Group Ltd., şi-au redus numărul de sucursale şi au reorganizat alte unităţi pe măsură ce îşi digitalizează operaţiunile. Societăţile bancare caută, de asemenea, modalităţi de reducere a costurilor, deoarece se confruntă cu o creştere economică lentă.

Cosatu va trimite către bănci o notificare cu 48 de ore înaintea protestului, având în intenţie să maximizeze impactul grevei.

Cele mai mari şase bănci din Africa de Sud aveau 152.441 de angajaţi în 2018, faţă de 148.500 în 2015, conform Asociaţiei Băncilor, care adaugă că o creştere puternică a instituţiilor mai mici şi a companiilor de tehnologie financiară au generat extinderea continuă a industriei. Creditorii negociază cu angajaţii şi încearcă să reducă disponibilizările, apelând la redistribuirea şi recalificarea personalului existent.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb