Băncile vor raporta darea în plată ca informaţie negativă la Biroul de Credit

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 3 iunie 2016

Piperea: "Raportarea dării în plată ca informaţie negativă este abuz în serviciu şi caz penal"

Băncile vor raporta închiderea unui cont de credit prin darea în plată ca informaţie negativă la Biroul de Credit, după cum reiese dintr-un răspuns pe care ni l-au dat reprezentanţii Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP).

Aceştia ne-au precizat că informaţia de dare în plată ar fi fost oricum raportată la Biroul de Credit, unde ajung toate detaliile legate de credite, fie că sunt negative sau pozitive.

Potrivit surselor citate, în 2007, Autoritatea a emis o decizie prin care a obligat băncile să notifice clienţii cu 15 zile înainte să raporteze la Biroul de Credit date cu caracter negativ.

În acest context, ANSPDCP a transmis Asociaţiei Române a Băncilor (ARB) că singura posibilitate ca entităţile bancare să-i poată anunţa pe clienţi că darea în plată va fi raportată Biroului de Credit este ca informaţia să fie negativă, pentru că cele pozitive nu se notifică.

Reprezentanţii Autorităţii ne-au explicat: "Asociaţia Română a Băncilor a informat Autoritatea de Supraveghere asupra faptului că, împreună cu Biroul de Credit, a analizat şi stabilit o procedură de raportare şi notificare a persoanelor fizice care vor beneficia de drepturile izvorâte din legea dării în plată, inclusiv asupra notificării băncii de către consumatori.

Astfel, ARB ne-a informat că a stabilit următoarele: «Clientul va fi raportat la Biroul de Credit cu starea contului înregistrată la data notificării şi cu menţiunea "notificare dare în plată"».

Faţă de decizia de mai sus, Autoritatea de Supraveghere a apreciat că informaţiile care rezultă din operaţiunea de închidere cont reprezintă date negative, prin raportare la prevederile Deciziei nr. 105/2007, dispoziţiile Legii nr. 77/2016 şi luând în considerare necesitatea asigurării unei protecţii eficiente a drepturilor persoanelor ale căror date cu caracter personal sunt supuse prelucrării în cadrul sistemelor de evidenţă de tipul birourilor de credit, datorită naturii datelor prelucrate şi scopului prelucrării acestor date. (...)

Subliniem faptul că informarea persoanei vizate înainte de raportare cu date negative la Biroul de Credit este deosebit de importantă raportat la consecinţele prejudiciabile pe care persoana fizică în cauză le poate suferi, ţinând cont că evidenţele Biroului de Credit reprezintă, în realitate, o «listă neagră» a debitorilor, persoane fizice. (...) După transmiterea datelor de către o instituţie de credit la Biroul de Credit, datele referitoare la un anume debitor rămân stocate pe un termen de 4 ani şi sunt disponibile atât biroului de credit (care realizează o analiză individuală de tip scoring pe baza acestor informaţii), cât şi tuturor celorlalţi participanţi (instituţii financiare şi de credit) care la rândul lor preiau informaţia şi o pot folosi în detrimentul persoanei vizate, cu ocazia analizării gradului de risc şi solvabilitate al acesteia (de pildă, cu ocazia solicitării unui nou credit).

În consecinţă, pentru protecţia eficientă a drepturilor persoanelor raportate, Autoritatea a apreciat ca fiind date negative informaţiile care rezultă din operaţiunea de închidere cont (starea contului) în această modalitate specială".

Şerban Epure, directorul general al Biroului de Credit, ne-a confirmat că băncile raportează "şi zilnic dacă este nevoie" evenimentele, atât pozitive, cât şi negative, legate de credite, precizând, la unison cu reprezentanţii ANSPDCP, că aprecierea Autorităţii de Supraveghere asupra informaţiilor legate de darea în plată este o interpretare.

Se pare, însă, că băncile vor ţine cont de această interpretare.

BCR a precizat, deja, într-un răspuns trimis unui debitor bun platnic (conform avocatului Adrian Cuculis) faptul că "informaţia cu privire la înregistrarea în Biroul de Credit SA a operaţiunii de închidere cont de credit prin darea în plată reprezintă o informaţie negativă în sensul prevederilor Deciziei ANSPDCP nr. 105/2007 cu privire la prelucrările de date cu caracter personal efectuate în sistemul de evidenţă de tipul birourilor de credit, dar nu reprezintă un criteriu în sine eliminatoriu în vederea accesării unor noi produse de creditare".

Astfel, cei care îşi dau casa în plată, fie că sunt buni platnici sau că au credite neperformante, vor fi raportaţi la Biroul de Credit cu informaţii negative, în ciuda faptului că Legea 77/2016 privind darea în plată prevede tocmai faptul că după încheierea procedurii clientul nu mai are nicio datorie la bancă.

În cazul în care nu se va ajunge la darea în plată, presupunând că va fi admisă contestaţia băncii, în perioada dintre momentul notificării şi soluţionarea cazului toate plăţile către bancă sunt suspendate în baza aceleiaşi legi, neacumulându-se datorii.

Decizia 105/2007 prevede că datele negative privesc informaţiile referitoare la întârzierile la plată a obligaţiilor decurgând din relaţiile de creditare a persoanelor fizice.

În acest context, raportarea de către bănci a dării în plată ca informaţie negativă la Biroul de Credit este un abuz în serviciu şi este caz penal, consideră avocatul Gheorghe Piperea, care a scris Legea dării în plată.

Domnul Piperea ne-a precizat: "Dacă omul nu a avut niciun incident de plăţi, atunci e abuz în serviciu împotriva intereselor publice şi personale şi e penal. Legea spune că după darea în plată nu mai există niciun fel de restanţe. Vorbim despre o speculaţie artificială de la un capăt la altul, iar băncile, în baza unei interpretări, raportează darea în plată ca informaţie negativă. Este infracţiune".

Specialiştii în drept susţin că debitorii care vor fi raportaţi la Biroul de Credit cu menţiunea că darea în plată este informaţie negativă pot acţiona băncile în judecată.

Unii consultanţi apropiaţi sistemului bancar consideră că anumite răspunsuri ale băncilor, care "nu au nicio legătură cu legea", în momentul în care "lucrurile sunt limpenzi", nu au nicio relevanţă.

Oficialii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) le transmite consumatorilor să facă sesizări în atenţia instituţiei, pentru ca aceasta să poată analiza situaţia.

Preşedintele ANSPDC - apropiat de Mircea Geoană şi Marian Vanghelie

Anca Opre, actualul şef al Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDC), a fost preşedinte la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP) timp de 8 luni, din februarie până în octombrie 2009. Domnia sa a mai făcut parte din Consiliul de Supraveghere al Fondului Proprietatea.

Anca Opre a fost consilier al fostului preşedinte al PSD Mircea Geoană şi consilier al ministrului Justiţiei în 2004.

Anca Opre a fost membru în Consiliul Naţional de Integritate şi a candidat pentru un post de deputat la alegerile parlamentare din noiembrie 2008 într-un colegiu din Giurgiu, dar nu a reuşit să obţină mandatul.

În 2009, Anca Opre a fost desemnată purtător de cuvânt al organizaţiei PSD Giurgiu. Potrivit stenogramelor apărute în presă, doamna Anca Opre a stat cu chirie într-una din vilele pe care Marian Vanghelie le-ar fi primit mită de la Marin Dumitru. (A.R.)

Opinia Cititorului ( 67 )

  1. Hopa! Da' de ce e caz penal contopistule Piparos? Parca nu mai vroia nimeni credit in veci dupa DIP iar postacii tai mizeri de gen Robu, Betelie, Vasile sau Florea ii trimiteau pe tineri la prostitutie, dezintoxicare sau le spuneau sa isi mute gandul de la "plodit" in locsa viseze la credite. Acum vad ca atat tu cat si boschetul de la Cisnadie faceti spume ca va trec bancile hotii in lista neagra. Asta adevereste ca tu, Zamfurt si tunsulica din Cisnadie sunteti doar sefii unei bande de escroci versati care viseaza sa scape de niste proprietati devalorizate pe care sa le "inlocuiti" cu altele la fel luate la preturi mici. Incepe sa se faca lumina si asupra interesului sifilitic manifestat de tine si de complicii tai in daramarea pietei imobiliare.

    1. Daramarea p imobiliare.

      A scazut mp? S-au tu spui ca nu mai vor ap cu 2 camere si vrea garsoniera acum ?

      Mie imi place cum un tetea-fletea isi da cu parerea la ce spune un avocat. 

      Păi ăla nu e un avocat, e o ruşine pt sitemul juridic românesc

      domnul Piperea. Pe zi ce trece devine [...]. Un [..] in adevaratul sens al cuvantului.Daca ar candida l-as cota fara sa ezit.Ii dau chiar un pupic in mijlocul strazii...

      Si uite unde era avocatul model pt sistemul juridic romanesc. Esti atat de mic si de anonim .........................

      5000 in prima luna. :)))

      Anonimus

    E adevarata faza ca tarcovnicul ii indeamna pe cei care cred copilareste ca stie ce face sa dea in plata cat mai repede? Incredibil, pocaitul din Cisnadie chiar nu are nici un Dumnezeu. Ii manipuleaza pe astia ai lui ca pe niste oi si e gata sa-i impinga chiar la sinucidere doar ca sa ii iasa lui pasentele si sa-si indeplineasca misiunea sponsorizata de Moscova de distrugere a pietei financiare din Romania.

    Peste cateva luni o sa-l blesteme si o sa zica ca ei l-au crezut profesionist, ca ei sunt doar niste consumatori si ca daca mintea pocaitul de ce statul nu l-a impiedicat ca sa-i apere... 

    In vara Christian Drac propovaduia plata cu monede stiind el sigur ca o sa dea bancile faliment, oamenii l-au crezut dar nu s-a intamplat nimic. S-a platit cu monede, s-a injurat Isarescu si bancarzii si asta a fost. 

    Cristhyan DAN mintit si a incercat sa creeze panica sustinand ca niste consumatori CHF au vazut cozi de oameni care isi scot banii si ca acestia nu sunt in siguranta. A facut afise cu negru si galben (culorile lui preferate), a distribuit pe internet, a blesteman. A mintit, oamenii l-au crezut, nu s-a intamplat nimic. 

     

    I-a pus pe oameni sa contribuie cu sume modice pentru el, importante pentru cei care rup de la gura copiilor, i-a incolonat si i-a pus sa marsaluiasca si sa mearga la Parlament si sa planga si sa tipe pentru ca astfel bancile vor avea pierderi si le vor face oferte de conversie a creditului. OAMENII L-AU CREZUT SI NU S-A INTAMPLAT NIMIC. 

     

    I-a indemnat pe cei pe care inca ii mai tine captivi sa terorizeze parlamentarii si a mintit si manipulat ca sa se adopte legea darii in plata. Va povestesc toti parlamentarii din comisii. Zicea ca legea ii va obliga pe bancheri sa negocieze. OAMENII L-AU CREZUT SI NU S-A INTAMPLAT NIMIC. 

     

    Cei care mai aveau o bruma de constiinta l-au parasit. NU PENTRU CA AR FI IUBIT BANCILE SAU PENTRU CA N-AR FI VRUT O CONVERSIE CI PENTRU CA LE ERA SCARBA DE MINCIUNILE SI MANIPULARILE PE CARE LE FOLOSESTE TARCOVNICUL DE CISNADIE.  

    E incredibil tarcovnicul asta mincinos. Are niste minciuni atat de gogonate incat si locotenentii sai, inclusiv matca de Fanar cu mustata si gusa, s-au dezis de el, 

    1. Isarescu e Cristian Drac acum ?

      Isarescu a spus ca e risc sistemic daca trece ldp si intradevar nu s-a intamplat nimic. 

      Sima, iar esti beat si elucubrezi??? Sau esti o sluga de bancard de Iowa...

      Dacă tu faci o clădire neconformă şi nu ai niciun seism între timp, nu înseamnă că riscul nu există.

      Domnule, nu stiu cine esti dar ai dreptate. As putea sa-ti dau mai multe detalii explozive despre anumite persoane la care faci referire in postari. Daca saracii oameni ar sti cine e cu adevarat si cu ce se ocupa unii din 'liderasii' lor, i-ar lapida in piata publica.

      Altul care stie el tot despre liderii grupului. Sau esti tot postacul de serviciu cu dubla personalitate? Faceti schimb de telefoane sa comunicati mai usor intre voi. Poate aflati care e platit mai bine de banca.....sa manance cacao pe bursa.

      Domnule "Anonymus", am cunoscut personal pe cativa din `liderii` despre care vorbiti si m-am ingrozit de ceea ce se discuta in cercul lor, haideti sa-i spunem `intim`. Nu sunt o persoana rau intentionata si nici postac, asa cum m-ati catalogat, insa oamenii aceia... In fine, nu-mi permit sa spun mai multe in public pentru ca stiu ce le poate, uneori, capul...

      Daaa. Mai nou le stii si salariile, ce mananca la micul dejun si ce hartie igienica folosesc la baie. La fel si amicul (sau tot tu) tau anonim care bate campii la greu. Sta ca matraguna in GCCC si urmareste postarile, apoi inventeaza balarii . Ce sa faceti si voi daca bancile cotizeaza?

      Gogule, pastilele care le primesti dimineata nu sunt bomboane, ai grija ca nu cu glicemia ai probleme. Iar vocile care iti spun diverse ''informatii esentiale'' pentru tara, nu sunt decat ecourile din capul tau gol, asa ca pune o caciula in cap si te culca.

      5000 in prima luna, cu amenințări de impozitare la valoarea creanței. Se duc manipulările si va ploua cu notificări, zeci de mii. :))) E mai avantajos pentru debitori sa piardă casele decât sa mai bage bani in paraziții bancarzi.

      Sambatarul a inceput din nou sa ceara ciracilor lui sa "terorizeze" bancile cu monezi. Cica vrea sa le falimenteze cu plati in monezi si cu amenzi la OPC in caz ca nu au aia sa le dea restul:))))))))) Cat despre "donatii" eu le-am cerut 2 luni sa justifice banii stransi in ianuarie 2016 cu pretextul unor "activitati" . In afara de injuraturi din partea postacilor GCCC nu a justificat nimeni niciun leu. Cum spunea Ionut Ifrimescu oamenii sunt praf! Acum necalificatul de la Cisnadie invata lumea, impreuna cu Piparush si fonful din Berceni sa dea in plata mai repede. Curios nu e de aflat ce vorbesc "liderii" GCCC intre ei in cadru privat ci ce vorbesc intre ei Mucea din Cisnadie si spagara de la RAR cand se duc vinerea la ING BANK sa verifice cati bani din "donatii" le-au mai intrat in cont saptamana aia.

      Pocaitule nu mai sonda terenul. Spune mai bine cati bani au bagat in borhotul tau stabii Stanescu, Hadareanu, Bejanii sau alti din astia "amarati" cu cate 3 case sau proprietati de lux?

      De un jumatate de ani spui, ceteri aceasta poezie, nimic concret cu subiect si predicat.

      Doar vorbe in vant.

      Ti-a spus Make ca iti tipareste aberatiile daca ii duci dovezi. Bineanteles cum sa ii duci daca nu ai. Ia par din palma. 

      Vorbeste cu toti dintii daca ai sange in instalatie!

      Ce treaba are Blejnar si mama draqu?

      Unde oi fi citit tu "Blejnar" nu stiu? Si e scris si cu litere de tipar. Bag de seama ca o duci greu cu cititul. Nu-i nimic sunt programe din astea sociale la primarii si pentru astia ca tine care au ajuns la 40 ani si "nu shtie sa ceteshte bre". Vad ca maidanezul de la Cisnadie a angajat multi analfabeti ca postaci, voi sunteti mai ieftini, va da 0,05 bani pe postare. Bagati si voi mai multe pe zi si va ajunge de-o cincizeaca de drojdie pe seara.

      Na bine Almanahe dar tot nu m-ai lamurit c-i cu aceia trei.

      Stii bine ca-s sefii tai, doar 3 dintre speculatorii imo din spatele GCCC

      Daca are seful tau sange in instalatie si nu marmelada sa spuna cu cat il finanteaza speculatorii imobiliari si de ce ii prezinta pe unii cu vila si Range Rover cum e Voevozeanu drept amarati?

      Speculatori imobiliari sunt cei cu bancile, Robert Negoita poate.

      Sau cel cu Moll de 6,5 millioane de Euro neexecutat din 2008! 

      Speculatorii imobiliari sunt aia de gen Hadareanu care si-a luat a TREIA casa pentru a face bani din chirii iar cand a vazut ca nu ii ies sumele scontate a inceput sa urle ca sa ii plateasca unii tineri datoriile lui ditamai handralaul.

    fals piperea, darea in plata reprezinta un risc potential pentru sistemul bancar, finantat din depozitele populatiei; deci reprezinta un risc potential pentru banii mei

    1. Daca oameni nu mai fac depozite ca nu scot cat baga ?

      Bce tipareste fara acoperire sa fie bani de credit. Descurajeaza economidirea. A observat un copil de liceu 2% dobanda si 10% credit. Banci ii ramane 8% sa se imbuibe, in varianta liceana; in realitate e cu mult msi mare diferenta. 

      Vanzarea creantelor pe nimic este un risc mai mare.

      Alt analfabet economic.Cica bancile dau credite din depozite.Toti nestiutorii panicheaza lumea aiurea.

      I-ai pus capac ca in Nba.

      Inainte sa judeci bancile ca vand creantele ieftin mai bine trage-i de urechi pe escrocii care au luat banii din banci si nu au mai platit. Creantele alea vandute sunt ale unor scarbe care au vrut sa tepuiasca, dar de astia nu ziceti niciodata nimic.

      Gen Patriciu ?

      Tu nu ai bani nici sa treci strada,postac bancar.Ai doar un credit cu dobanda mai mica decât fraierii de clienți.

      O avea dar e cu platile la zi, nu urla cat il tin bojogii sa vina altii sa ii plateasca datoriile.

      Pana cand se fac disponibilizari dupa aceea foloseste ldp.

    A fost cu ratele la zi, da casa legal si e ok.

    Cineva face abuz ori banca ca raporteaza ori cei de la autoritate ca ii inregistreaza. 

    1. Bancile se vor raporta singure la biroul de credit :)Eu zic ca alea cu multe raportari la birou sa fie scoase din PC ca nu stiu cui sadea credite.Incompetenta.

      Oamenii trebuie da stie ce banci sunt riscante pt economiile lor si care nu sunt pt ca nu doar bancile au dreptul sa cunoasca riscul ci si deponentii.

      Mi se pare absolut normal.

      Nu ca spune Isarescu ca Volksbank e ok dupa un timp dispare. 

      Un abuz au facut ai tai ca nu te-au tinut la scoala cacofon analfabet. Ce va intereseaza pe voi ca va pun pe lista in lista neagra daca dati in plata, oricum voi nu mai vroiati sa luati credite?! Ah, pe borfasii speculatori de gen Stanescu sau Josan ii doare ca ei vroiau sa dea proprietatile luate in boom imo si sa faca alte credite sa cumpere proprietati mai mari si mai ieftine. Acum daca ii trec in lista neagra au

      belit cumandaria. La munca baieti, lasati specula imobiliara din banii tinerilor, nerusinatilor!  

      Tineri de afara sunt rugati sa se intoarca acasa de urgenta, bancheri nesatui vor sa ii jumuleasca!

      "pe lista in lista" cam ce varza ai in cap, poate lecsó 

      Ba nu, tinerii sunt rugati sa ramana in afara ca sa stranga bani de avansuri de 40% ca sa plateasca apartamentul de lux al lui Stanescu din Herastrau, inchiriat unei firme canadiene pe 2000 euro, cele 3 case ale lui Habareanu sau apartamentul lui Bucur de langa Palatul Victoria.

      P.S. Te legi de faza cu lista, vezi ca poate nu ai citit bine, mai sus dadusei chix. 

      Atunci sa ramana afara sa lucreze pe euro mai multi decat ar castiga aicibin euro si sa trimita valuta pentru bancile grecesti si cele italiene sa nu se inchida punctelede lucru din tara!

      Asa e, sa ramana afara, sa stranga avans de 40% ca sa ii plateasca lui Teodorescu vacantele in Creta, Larnaca, Egipt sau Roma, ca e amarat saracu' l-au "rupt" bancile cu chf-ul, din cauza asta nici nu a ajuns bietul de el inca in Dubai sau Noile Hebride. E nevoie urgent sa vina sa ii plateasca altii datoriile!

    Parca avocatul Piperera si deputatul PNL Zamfir, vroiau transparenta de la banci ?

    Acum transparenta nu mai e buna vedem.

    Astia vor sa icurce complet tot ca sa castige ei. 

    1. Bancile trebuie obligate sa respecte ce cer si ele de la creditaci in fata depunatorilor care crediteaza banca.Anpc trebuie sa oblige banca sa comunice scris in contracte si sa afiseze datele de solvabilitate,npl,profit sau pierdere pt ca depunatorii sa stie cat de riscanta e banca la care vor sa-si lase banii in cont

      Balanta la Registru comertului trebuie sa fie publica pentru banci sa stie cel care face depozit de 1 000 - cat are , daca mai scoate bani sau ii Karitas.

      Asa e.Bancile sa spuna daca au riscuri ascunse pt depunatori.

    Detest bancile pentru toate mizeriile facute romanilor in ultimii ani si pentru aroganta lor, insa notificarea darii in plata la Biroul de Credit mi se pare o actiune corecta (intrucat este rezultatul incapacitatii clientului de a returna creditul primit sau este rea-vointa din partea acestuia). Pe de alta parte, au si bancile ocazia sa testeze astfel pe pielea lor nedreptatea asa cum si clientii lor au testat-o din plin in ultimii ani (si poate asa vor ajunge sa inteleaga si sa pretuiasca corectitudinea).

    1. Bancile nu pot falimenta, a spus-o domnul de la Consiliul concurentei, si am vazut noi cu ochiul liber.

      O nedreptate nu se indreapta cu o nedreptate.

      Nu suntem la Tribunal.

      Vezi ce amenda su primit bancile " profesioniste" pentru clauze abuzive 200 de ron.

      Cat e amenda daca ii dai o palma la un necunoscut pe strada ? 

      Hai sa ne vedem, iti carpesc o palma si pe urma iti arat procesul verbal ca sa vezi ce amenda am luat!

    Duamna Olescu, citiți mai bine ce ati citat din răspunsul de la ANPC. Raportarea ca data negativa, ca deh, arata lipsa solvabilității unei persoane, implica informarea persoanei respective - adică respectarea unui drept prevazut de legea 677. Interpretarea ANPC este corecta, "eficienta protectiei eficiente pe protectia datelor". Cuculis și piperea baga lumea în sperieți pt ca sa ia bani de la persoane :)) (interesul național financiar) iar epure este finanțat de banci...(Biroul de credit)...asa ca...mai mult profesionalism de la dvs nu strica

    1. Inainte sa vorbesti, invata sa citesti...nu ANPC a spus ceea ce tu invoci, ci ANSPDCP, o institutie total diferita...

      Corect.Exact la fel bancile trebuie sa afiseze clar,cu litere mari la intrare si in orice contract de depozit informatii esentiale despre banca si anume ,rata solvabilitatii ,rata npl,nr de persoane raportate la biroul de credit ,numarul de procese pe rol ,etc.Astfel romanii vor vedea care banci sunt fragile si nu isi vor lasa banii pe mana lor.Adica infiintam birou de risc pt persoane dar lasam bancile sa ascunda mizeria in fata depunatorilor ?Bancile cu risc pt depunatori sa fie urgent raportate exact ca si creditacii.Asa e corect.

      Corect...asa e, aut pt prot datelor. Mesajul e corect al ansdpcp

      In criza.

      Afisat la intrare pe usa si pe site primul lucru. 

      Vad ca Bcr a terminat deja banii de PC.Parca vad ca vor scadea avansul la ipotecarele normale ca altfel ciuciu credite ipotecare :)

      Cerere-oferta reala.

      Acum cam peste tot e risc pe banii deponentilor din cauza unor escroci care au luat imprumuturi in 2007-2008 si acum nu mai vor sa dea banii, poate ai auzit de ei...

      Asa e.E risc pt ca unii escroci au luat pt ca alti escroci sau incompetenti le-au dat.Dar bancile trebuie sa informeze deponentii ca daca au risc asa cum ele se informeaza la biroul de credit.Si deponentul crediteaza banca asa cum banca crediteaza solicitantii de imprumuturi.Nu trebuie sa se permita iar asimetria informationala.Ar fi o crime fata de deponenti

      Bine spus.

      Poate cineva vinde o casa, masina, teren, padure etc incaseaza 150 000 euro, peste noapte Isarescu spune ca banca are probleme si pentru binele mers al sistemului bancar din romania ii confisca 100 000 de euro si ii promite ferm ca incaseaza restul de 50 000 de euro peste 5 ani.

      Apoi nu albeste romanul pe cap ? 

      Si creditacul chf era minor cand a semnat, era retardat, nu avea discernamant? Ca Voevozeanu, de pilda, conduce un Range Rover, pe cale de consecinta e apt din punct de vedere al discernamantului sa aiba permis, asta imi spune ca a inteles si la ce se inhama cand a luat creditul.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb