Băsescu cere Parlamentului să rezolve problemele legislative din Justiţie

C.D.
Ziarul BURSA #Politică / 22 iunie 2010

Băsescu cere Parlamentului să rezolve problemele legislative din Justiţie

PSD refuză şi anunţă că ar accepta o sesiune parlamentară prelungită doar pe problemele economice şi sociale

Preşedintele Traian Băsescu a trimis, ieri, câte o scrisoare preşedintelui Senatului, Mircea Geoană, şi pre-şedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, în care îşi reiterează solicitarea ca până la intrarea în vacanţa parlamentară să fie aprobate cele două proiecte ale Codurilor juridice (Codul de procedură penală şi Codul de procedură civilă), precum şi proiectul de modificarea a Legii ANI.

"Ţinând cont de obligaţiile asumate faţă de Uniunea Europeană şi de faptul că Mecanismul de Cooperare şi Verificare în domeniul justiţiei şi luptei împotriva corupţiei îi este încă aplicabil României şi având în vedere apropierea datei la care Comisia Europeană va adopta Raportul de evaluare a progreselor înregistrate de ţara noastră în domeniul reformei justiţiei, revin la solicitarea adresată dumneavoastră, ca până la intrarea în vacanţa parlamentară, dacă este posibil, cele două Camere ale Parlamentului României să dezbată şi să aprobe proiectul Codului de procedură penală şi al celui de procedură civilă, precum şi proiectul de lege pentru modificarea Legii privind organizarea şi func-ţionarea Agenţiei Naţionale de Inte-gritate", se arată în scrisoarea pre-şedintelui Traian Băsescu, potrivit Agerpres.

Şeful statului mai precizează că adoptarea acestor proiecte de lege reprezintă o prioritate pentru ţara noastră din perspectiva angajamentelor asumate faţă de Uniunea Europeană.

În plus, în scrisoarea adresată pre-şedintelui Senatului, şeful statului a menţionat că este deosebit de importantă şi adoptarea Legii privind educaţia naţională, lege trecută prin Camera Deputaţilor şi aflată în momentul actual la Senat.

În documentul citat, Train Băses-cu afirmă: "Pentru a putea fi aplicată începând cu anul şcolar următor, este necesară adoptarea acestei legi de către Senat până la intrarea în vacanţa parlamentară. Am convingerea, stimate domnule Preşedinte, că veţi da curs solicitării mele, ţinând cont de importanţa aprobării proiectelor de lege sus-menţionate".

Sesiunea parlamentară, aproape de final

Demersul şefului statului vine în condiţiile în care actuala sesiune parlamentară urmează să se încheie în următoarele zece zile. De altfel, deputaţii vor lucra, săptămâna aceas-ta, patru zile în plen pentru a putea epuiza toate proiectele de lege înscrise pe ordinea de zi.

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a declarat, ieri, că social-democraţii nu vor accepta convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului decât dacă aceasta va avea ca obiective relansarea economică şi probleme sociale.

După şedinţa Biroului Permanent Naţional al PSD, Adrian Năstase a explicat: "Convocarea unei sesiuni extraordinare cu temele anunţate nu ar fi decât o încercare de a impune temele lui Traian Băsescu în continuare Parlamentului. Nu vom accepta o astfel de acţiune, decât dacă sesiunea extraordinară va avea ca obiectiv reglementări privind relansarea economică, probleme sociale".

Năstase consideră că printr-o sesiune extraordinară a Parlamentului nu trebuie doar să se asigure "un grad ridicat de ocupare în câteva dintre hotelurile din Bucureşti prin rămânerea în Capitală a parlamentarilor, doar pentru a rezolva temele de interes imediat ale lui Traian Băsescu".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb