Băsescu cere reducerea TVA şi impozitarea pensiilor

Izabela Sîrbu
Politică / 11 iulie 2010

Băsescu cere reducerea TVA şi impozitarea pensiilor

Preşedintele Traian Băsescu le-a promis, ieri, sinistraţilor din comuna nemţeană Doljesti, că va cere Guvernului diminuarea taxei pe valoarea adăugată (TVA), după ce localnicii s-au plâns că majorarea taxei i-a împovărat. Traian Băsescu i-a avertizat însă pe aceştia că toate pensiile vor fi impozitate cu 16%, în cazul reducerii taxei pe valoare adaugată.

"Voi cere Guvernului diminuarea TVA-ului, dar să ştiţi că toate pensiile vor fi impozitate cu 16%", a declarat Traian Băsescu. Şeful statului nu a precizat însă care este data de la care TVA-ul ar putea scădea şi nici dacă această taxă va reveni la valoarea iniţială de 19%. Totodată, preşedintele ţării nu a precizat data de la care toate pensiile vor fi impozitate cu 16%.

Autorităţile locale au decis majorarea taxelor după ce Curtea Constituţională a respins legea privind diminuarea pensiilor cu 15%.

Băsescu: Legea asigurării obligatorii a locuinţelor, în vigoare, dar nu se aplică

Referindu-se la miile de locuinţe din ţară afectate de inundaţiile din ultimele săptămâni, şeful statului a afirmat că, deşi legea privind asigurarea obligatorie a locuinţelor este în vigoare, aceasta nu se aplica.

"Din păcate ne întâlnim cu aceeaşi situaţie. Companiile de asigurări au văzut că nu s-a construit dig de protecţie nici după inundaţiile din 2005, nici după inundaţiile din 2008, iar acum iar sunt inundaţii. Este ca şi cum le-ai spune dinainte: Fraţilor, asiguraţi casa că o să o plătiţi", a declarat şeful statului.

Traian Băsescu a adăugat că, începând de anul viitor, statul nu va mai oferi niciun fel de sprijin locuinţelor construite fără autorizaţie: "Nici nu trebuie să-i obişnuim pe români: măi frate, nu respecţi legea, guvernul tot îţi face locuinţa".

Şeful statului a subliniat însă că nu face referire la satele construite în urmă cu zeci de ani, ci la locuinţele apărute în anii trecuţi: "Discutăm de sate vechi pe care nimeni nu-şi pune problema să le strămute. Nu asta este soluţia. Soluţia este să facem dig. Iar la Doljeşti guvernul va aproba miercuri alocarea de fonduri pentru construirea digului. Nu spun doar aşa, ci în cunoştinţă de cauză pentru că înainte să vin aici m-am informat la Guvern", a conchis Băsescu.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Ca de obicei personajul citat in articol este total aerian in chestiuni economice si ,ceea ce este mai grav, si in privinta intelegerii constitutiei tarii. Probabil consilierii sai de la Cotroceni de imagine sunt disperati .Simultan cu medicii spp-isti care au grija de starea sa de sanatate. In acelas timp adversarii sai politici declara pe fata ca vor FORTA alegerile anticipate in toamna! Iar Dsa,dl presedinte se va alege, pe bune, cu o suspendare sine die din functie. Ori ce ar mai face in continuare dnii Avramescu,Lazaroiu, Fota si Coldea! Cu o carte de vizita negativa,mai ales in privinta relatiilor stranse cu anumite structuri arabe,nu-mi permit sa detaliez datele din exploziv -news,cititi-le singuri , este intr-o postura de neinvidiat.Singurii sai aliati ramasi in tara sunt cercurile de interese legate de C.G.Paunescu si o mass-medie firava,recte TVR si B1.Evident ,nu trebuie omise anumite cercuri arabe care se ocupa cu un comert de care un om cu scaun la cap ar fugi ca dracu de tamaie...De aici si titlul opiniei. Sa asteptam toamna...Si asa maestrul sforar, Hrebenciuc, i-a precizat cu o anumita ocazie, ca nu apuca toamna in intregime..Adunand toate datele de care dispunem,nervozitatea personajului dublata de o idee fixa ,cea privind impozitarea tuturor pensiilor fac din acesta un om disperat de neputinta si boala! Conform proverbelor romanesti: ce-si face omul cu mana lui ,nici dracu nu mai desface si fiecare, cum isi asterne,asa doarme!

    1. Nu Presedintele este aerian; tu esti un indoctrinat, ca sa nu zic indobitocit ! (iata ca am zis-o). 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2871
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9089
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4655

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb