Băsescu invită partidele la consultări

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 10 decembrie 2010

Băsescu invită partidele la consultări

Teme de discuţie - perspectivele economice şi sociale pe următorii doi ani, aderarea la Spaţiul Schengen şi priorităţile legislative ale sfârşitului acestui an

Preşedintele Traian Băsescu a invitat partidele parlamentare la consultări, luni, la ora 15.00, fiind propuse ca teme de discuţie perspectivele economice şi sociale pe următorii doi ani, aderarea la Spaţiul Schengen şi priorităţile legislative ale sfârşitului acestui an, conform unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Precedenta întâlnire de la Palatul Cotroceni între şeful statului şi partidele parlamentare a avut loc în 2 noiembrie. Temele discuţiilor au vizat atunci concluziile Consiliului European, perspectivele relaţiei cu FMI şi perspectivele aderării la spaţiul Schengen. La acea întâlnire au participat doar reprezentanţii partidelor aflate în coaliţia de guvernare, cei ai opoziţiei refuzând invitaţia.

PSD: Consultările de la Cotroceni, doar un exerciţiu de imagine, decidem luni dacă participăm

Purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Moldovan, a declarat, ieri, că social-democraţii vor decide la şedinţa BPN de luni dacă vor participa la consultările iniţiate de preşedintele Traian Băsescu.

Moldovan a spus că decizia cu privire la participarea PSD la consultările iniţiate de Traian Băsescu va fi luată la Biroul Permanent Naţional de luni dimineaţă. "Având în vedere însă modul în care arată invitaţia trimisă, concluzionăm că preşedintele nu a înţeles nimic din poziţiile pe care le-a exprimat PSD în cazul unor consultări anterioare. Credem că este vorba doar de un exerciţiu de imagine din partea lui Traian Băsescu, pe care nu îl interesează cu adevărat nici temele propuse, nici consultările propriu-zise, având în vedere că a invitat la un talcioc politic toate partidele la un loc, şi cele parlamentare şi cele care nu au obţinut niciun vot de la populaţie", a declarat el, citat de Mediafax. Moldovan a afirmat că PSD este interesat de Legea salarizării, de proiectul de buget pe 2011, dar consideră că, pe baza poziţiilor publice exprimate de preşedinte şi de Guvern pe cele două teme, precum şi pe indemnizaţia de creştere a copilului, nici preşedintele, nici Guvernul nu sunt interesate de consultările programate luni.

Marko: Consultările iniţiate de preşedintele Băsescu, importante; vom fi acolo

Preşedintele UDMR, vicepremierul Marko Bela, a declarat, ieri, că reprezentanţii Uniunii vor participa la consultările iniţiate de preşedintele Traian Băsescu, liderul UDMR calificând drept "utile" astfel de discuţii. El a arătat că subiectele de discuţie propuse de şeful statului, respectiv aderarea la spaţiul Schengen, priorităţile legislative pentru finalul anului 2010 şi perspectivele sociale şi economice în anul 2011 sunt "importante". "Sunt subiecte importante, deci are rost să discutăm despre ele. Vom fi acolo", a arătat Marko Bela.

Pambuccian: Tema propusă de Băsescu privind viitorul e preferata mea

Liderul deputaţilor minorităţilor naţionale, Varujan Pambuccian, a declarat, că grupul pe care îl reprezintă va participa la consultările iniţiate de şeful statului, deputatul precizând că una dintre temele propuse reprezintă subiectul său preferat.

"Este subiectul meu preferat încotro merge lumea şi ce ar trebui să facem noi ca să evităm catastrofa", a spus Pambuccian.

Videanu: Categoric mergem la consultările cu preşedintele Băsescu

Prim-vicepreşedintele PDL Adriean Videanu a declarat, ieri că reprezentanţii PDL "categoric" vor merge la consultările de la Cotroceni iniţiate de şeful statului. "Categoric că vom merge", a spus Videanu.

PNL îşi menţine decizia de a nu participa la consultările iniţiate de Traian Băsescu

Vicepreşedintele PNL Mihai Voicu a declarat că formaţiunea sa îşi menţine decizia de a nu participa la consultările iniţiate de şeful statului, considerând că acestea sunt "strict de imagine", întrucât Traian Băsescu şi-a pierdut rolul de mediator.

"Ne menţinem decizia de a nu participa la astfel de consultări, întrucât, în primul rând, sunt strict de imagine, în al doilea rând - Traian Băsescu şi-a pierdut rolul de mediator, dacă l-a avut vreodată, fiind doar preşedinte de partid - şi în al treilea rând pentru că, prin aceste consultări, preşedintele încearcă să legitimeze un grup de traseişti politici cu care nu avem ce să discutăm", a spus Mihai Voicu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb